נכתב במקור על ידי
(^^)
אני חושב שבמקרה שאיראן תשגר טילים לעבר ישראל יש שלושה אפשרויות ליום שאחרי הפצצה באיראן וזה בהתאם לפגיעה בישראל
1) במקרה ששיהאב האיראני יתגלה ככשלון (בעזרת השם) ומעט מאוד טילים יפגעו בישראל יחסית (לאיראן מוערכים בין 50-100 טילי שיאהב 3 שמוסגלים להגיע לישראל +נשיאה של ראשי נפץ לא קונבנציונלים), הטילים האלה מונחי גי' פי אס ולכן הם כניראה יפגעו במדויק יחסית אבל אין לדעת ... מה שכן עם כזה ארסנל קטן יחסית של טילים בליסטים איראן תנצל את זה לפגיעה בבנק מטרות שהכינה מבעוד מועד לא צריך להיות מצביא גדול כדי להבין שכניראה וזה כולל את הכור בדימונה בטח כמה בסיסי צה"ל וכמה תחנות כח (אני נמנע מלהוסיף דברים שבספק, מי צריך לתת להם רעיונות עכשיו) ככה שהפגיעה האזרחית לפי דעתי לפחות תהיה קטנה (שוב יחסי). כאן לדעתי ישראל לא תגיב ותתן לאיזור להרגע
2) שאיראן לא "תאכזב" עם הטילים המונחים שלה ותמטיר פה מטר של בערך 100 טילים שמתוכם נגיד 70% פגועים והם קונציונלים -זה לא אומר שזה סבבה אם זה קונבציונלי כי מדובר בטיל עם כמו חומר נפץ שיכולה למחוק בלוק של בנייני מגורים אבל תמנע מפלישה אווירית או ימית ובעצם תתנהג כמו סדאם חוסיין אבל עם פגיעה מאסייבית יחסית בישראל בנוסף חיזבאללה ילהיט את הצפון , החמאס את הדרום וסוריה תמנע מלהתערב באופן ישיר. כאן לדעתי התגובה של ישראל תהיה חזקה אך לא הרסנית ישראל לדעתי תשגר טילי שיוט מונחים (יריחו) למטרות אסטרטגיות באיראן ובעצם תביא את איראן למצב של לבנון אחרי מלחמת לבנון השניה... מצב כזה יגרום למערכה ארוכה נגד ישראל פיגועים רבים בעולם ואם משטר האייתולות לא יפול יעלה משטר חזק וקיצני יותר שירצה לנקום בישראל.
3) תגובה איראנית בהתאם לאיומים שכוללת מתקפה כוללת על ישראל הפצצה בנשק כימי , מי יודע אולי פלישה אווירית למרות שהסיכוי לזה מאוד מאוזד קטן, בנוסף לכל סוריה חיזבאללה והרצועה ינצלו את המצב ונעמוד בעצם למלחמות עבר של ישראל בכמה חזיתות , הדבר יגרום לתגובה חריפה של ישראל שתשמש בעצמה בנשק כימי או ביולוגי על איראן ואולי אפילו גרעין , אני מאמין שהסבירות שנגיע לכזה מצב היא נמוכה מאוד כי האירנים לא מטומטמים לגמרי הם יודעים שאם הם ידחקו את ישראל לפינה ישראל תמחק את טהרן ואף אחד לא יסכים לסכן 13 מיליון איראנים בטהרן וסבביתה, את ההשלכות של מלחמה כזאת אף אחד לא יכול לתאר....