|
|
למרות שאני לא אתאיסט, אני מסכים עם כל מילה.
זה ההסבר הכי טוב ששמעתי....
האמונה לא חייבת להיות בהכרח במשהו מוחשי, האמונה היא של הבנאדם והיא אך ורק בשבילו.
בני אדם רוצים מטבעם ומשחר ההיסטוריה להאמין באלים כאלה או אחרים, כדי להסביר תופעות מסוימות שלא היה ביכולתם להסביר.
האלוהים, לא רק אלוהי ישראל הוא בעצם המצאה של האדם.
כשמישהו בצרה, הוא נתלה ביישות העליונה, הבלתי מוסברת והמסתורית הזאת, בתקווה שהיא, זאת שהוא מאמין בה תושיע אותו.
שוב, אני לא אתאיסט, אבל זה רק סמלי.
נערך לאחרונה על ידי B1ackSn0w; 08-08-2008 בשעה 18:08.
תכירו את שמוליק, אבא קנה לי
הוא אוהב במבה, ביסלי ואת עודד מנשה
נכתב במקור על ידי אושרי
אוקיי מה שאמרת סתם טיפשי אי אפשר לחוש את המוח כי הגולגולת מגנה עליו
טכנית כשאתה מדבר עם בן אדם אתה מתקשר עם המוח שלו
ולשמוע את המוח אתה לא יכול כי הוא מתקשר עם העצבים בגוף בעזרת אותו חשמליים
ואיך אתה יכול להיות כל כך בטוח שכשתמות תראה את האלוהים הזה אתה דיברת עם מישו שמת? לא אז אל תגיד שאתה בטוח בזה ושחף אמר מה שאני אמרתי בהתחלה רק עם ניסוח טוב יותר כי הכי קל פשוט להשען על מישו בלתי נראה וכביכול עליון שיפתור את כל הבעיות שלך במקום לפתור אותם לבד לדוגמא יש אנשים מאמינים שנולדים להם ילדים עם מום אבל אלוהים עשה משו לא בני אדם עם תרומות עזרו להם(אני יודע שיבוא הטמבל שיכתוב זה אלוהים גרם להם)ועוד דוגמא שבזמן של השואה כל היהודים בגלות היו יהודים אדיקים והתפללו כל הזמן גם כשאיבדו תקווה בזמן שהשפילו ותעללו בהם נפשית וגופנית והנאצים שרפו ספרי תורה וניפצו בתי כנסת ושוב הייתה התערבות אלוהית כלשהי לא
הנקודה שלי היא שאם אלוהים באמת היה קיים הרבה דברים לא היו קורים כמו מלחמות מומים ודברים דומים
וכמו שליאור אמר עם ביונסה אם אני אומר ככה לדתי או לכל בן אדם אחר הוא יחשוב שאני משוגע אבל כשזה מגיע לאלוהים זו שגרה נורמלית אז עכשיו אני רוצה שתביאו הוכחה שאלוהים קיים וזה מתקשר לכל אל לא רק לאל של היהודים
טכנית, כשאתה מדבר עם השם הוא עונה לך.. לא בדרך מוחשית, אבל כשתדבר איתו אתה תרגיש משהו בתוכך.טכנית כשאתה מדבר עם בן אדם אתה מתקשר עם המוח שלו
ולשמוע את המוח אתה לא יכול כי הוא מתקשר עם העצבים בגוף בעזרת אותו חשמליים
ולשמוע את השם אתה לא יכול, רק להרגיש אותו בפנימיות שלך.
אף אחד לא באמת מצפה מהשם לעזור בכל בעיה, כי עם זה היה ככה הרי שלא היו לנו בעיות, אם השם היה עוזר לנו בכל הוא לא היה עושה שיהיו לנו בעיות, לא ככה ?..כי הכי קל פשוט להשען על מישו בלתי נראה וכביכול עליון שיפתור את כל הבעיות שלך במקום לפתור אותם לבד לדוגמא יש אנשים מאמינים שנולדים להם ילדים עם מום אבל אלוהים עשה משו לא בני אדם עם תרומות עזרו להם(אני יודע שיבוא הטמבל שיכתוב זה אלוהים גרם להם)
השם לא שולט על חיי אדם תקלוט את זה!.
שוב אנשים מסתמכים רק על עזרת השם (ד"א, על תזיין לי ת'שכל, הרבה, אבל הרבה מאוד אנשים לא האמינו בשם עוד בתקופה ההיא, אל תבוא ותגיד לי שכן.)שבזמן של השואה כל היהודים בגלות היו יהודים אדיקים והתפללו כל הזמן גם כשאיבדו תקווה בזמן שהשפילו ותעללו בהם נפשית וגופנית והנאצים שרפו ספרי תורה וניפצו בתי כנסת ושוב הייתה התערבות אלוהית כלשהי לא
הנקודה שלי היא שאם אלוהים באמת היה קיים הרבה דברים לא היו קורים כמו מלחמות מומים ודברים דומים
ראית כמה זמן לקח למרד בורשה באמת להתקיים ? ראית כמה זמן היהודים רק התחילו להגיב בכלל לנאצים ?
עוד מההתחלה הם הלכו כמו מסכנים אחרי נאצים, תאמין לי, אם ליהודים אז הייתה טיפה כבוד הם לא היו הולכים אחריהם ככה, עדיף להתנגד ולמות מאשר למות בלי להתנגד.
ולהוכיח לך שיש השם ? אני לא יכול להוכיח לך עם משהו ממש ממש ממשי.
זה כמו שאתה לא יכול להוכיח לי את ה"פיצץ הגדול" שעדיין בגדר תיאוריה ורק אנשינו בפורום הצליחו להוכיח.
כמו שאמרתי הרבה פעמים ואני אגיד שוב תן לי הוכחה מבוססת ולא התפזורות האלה מהתנך שאתם קוראים לזה נבואות הוכחה ממשית שביססו שאלוהים קיים ואז נדבר
וללהב אתה סתרת את עצמך בתגובה שלך ולא נתת שום ביסוס אז שב בשקט
הוא לא ברא אותנו כדי שנפקפק בוא, כעיקרון הוא ברא אותנו כדי לשמור על הכוכב אליו אנו חיים (נשכח מזה בנתיים)מה שאתה אומר פה בעצם זה שהוא יצר אותנו עם בעיות, או שהוא יודע על הבעיות עוד מהיום בו נבראו אדם וחווה. אז למה? הוא ברא אותנו כדי שאנחנו נפקפק בו?
כמו שאמרתי אף פעם, השם לא שולט על חיי אדם, השם לא יודע מה אדם יעשה או לא יעשה, או לא יודע שמחר תיהיה לאדם הזה בעיה או אם לא תיהיה לא בעיה. אבל כשיש בעיה, הוא לא יכול לעזור תמיד.
כמו שאתה אומר, קצת הבנת הנקרא.זאת אומרת שהוכחנו את זה, לא? סתרת את עצמך.
סתכל, תגיד לי בדיוק מה זה מתאר לך (אני בכוונה לא אומר לך מזה).
ואל תשחק לי אותה טיפש , תגיד לי בדיוק מזה אומר לך.
וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה, הִנְּךָ שֹׁכֵב עִם-אֲבֹתֶיךָ; וְקָם הָעָם הַזֶּה וְזָנָה אַחֲרֵי אֱלֹהֵי נֵכַר-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר הוּא בָא-שָׁמָּה בְּקִרְבּוֹ, וַעֲזָבַנִי, וְהֵפֵר אֶת-בְּרִיתִי אֲשֶׁר כָּרַתִּי אִתּוֹ. וְחָרָה אַפִּי בוֹ בַיּוֹם-הַהוּא וַעֲזַבְתִּים וְהִסְתַּרְתִּי פָנַי מֵהֶם, וְהָיָה לֶאֱכֹל, וּמְצָאֻהוּ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת; וְאָמַר, בַּיּוֹם הַהוּא, הֲלֹא עַל כִּי-אֵין אֱלֹהַי בְּקִרְבִּי, מְצָאוּנִי הָרָעוֹת הָאֵלֶּה. וְאָנֹכִי, הַסְתֵּר אַסְתִּיר פָּנַי בַּיּוֹם הַהוּא, עַל כָּל-הָרָעָה, אֲשֶׁר עָשָׂה: כִּי פָנָה, אֶל-אֱלֹהִים אֲחֵרִים. "
נערך לאחרונה על ידי MaroKaI; 09-08-2008 בשעה 01:48.
שתיהיה מדען דבר איתי, ספר את זה למדענים תראה איך הם קוטלים לך את כל הנושא בשנייה (אם הם מסספיק חכמים ולא מחפשים לסתור תתנך, קיצר רק עם הם יגידו אמת).
שנייה, נכון שאני מביא משהו מהתנך, אתה אומר יענו: מה שכתוב בתנ"ך לא חייב להיות נכון.
קח גם מה שאתה מביא, אני רוצה הוכחה ממשית שתביא לי, בדיוק כמו שאתם רוצים הוכחה להשם.
זה שאתה כותב לי לא ממש עוזר לי, בדיוק כמו מה שאני כותב לך לא עוזר לך.
תכף השם בא לשחק איתי פוקר, אני אגיד לו שידבר איתך.
נערך לאחרונה על ידי MaroKaI; 09-08-2008 בשעה 01:56.
וואי אחי אתה פשוט
תותח אתה
הבאת לכל האתאיסטים פה ייבוש
וזה לא נכתב עכשיו זה נחתם עוד לפני 2000 שנה אחרי חורבן בית שני
אם אתה יודע מה זה קנוניזציה
לפני 2000 שנה בערך איגדו את כל הספרים וחתמו אותו
מאז לא שינו שום דבר ולא הוסיפו או מחקו כלום
אז כל האתאיסטים פה
קיבלתם ייבוש
לכו לאבולוציה שלכם