לא מגיב בכלל כשלוחצים על ההפעלה. החלפתי לו ספק כח שעובד ועדיין אותו סיפור. הלוח אם מקבל חשמל כי יש נורה ירוקה שדולקת עליו. מה יכולה להיות הבעיה?
לחדד את דברי:
לוחצים על הכפתור הפעלה וכלום לא קורה
לא מגיב בכלל כשלוחצים על ההפעלה. החלפתי לו ספק כח שעובד ועדיין אותו סיפור. הלוח אם מקבל חשמל כי יש נורה ירוקה שדולקת עליו. מה יכולה להיות הבעיה?
לחדד את דברי:
לוחצים על הכפתור הפעלה וכלום לא קורה
|
|
יכול להיות הלוח הלך שנדלק הנורה זה לא אומר כלום...
יכול ללכת גם המעבד מציע לך לגשת לטכנאי
ניסיתי לחסוך את כל הקטע עם הטכנאי...
ואם הלך המעבד אז לא תהיה שום תגובה בכלל ?
כי זה נראה לי קצת מוזר אם כבר אז יכול להיות באמת הלוח אם שלא מקבל ומוציא את הפעולה של ההפעלה אבל אם המעבד הלך אז נראה לי שלפחות המאווררים אמורים להסתובב או משהו.
במיקרים כאלו אציע כך:
1. חבר מנורה לשקע של המחשב (כן, במקומו) ותבדוק אם המנורה דולקת.. זה רק כדי לבדוק אם יש חשמל בשקע !
2. וודא את חיבורו של הספק לחשמל, כמו כן את חיבורי הספק ללוח האם ..
את חיבור ה- ATX ואת חיבור ה12V בעיקר.. שיחוברו חזק וכראוי.
3. נסה להחליף בטריה ללוח האם, כמו כן נסה לפני זה לקחת מברג בזמן שהלוח אם מחובר לספק ולחשמל תוציא את הבטריה הקיימת ותקצר בין שתי המגעים שיש שם בבית הבטריה (אחד בצד ואחד באמצע) בעזרת המברג למשך 30 שניות לאחר החזר את הבטריה ונסה להדליק בשנית.. אם לא עובד נסה להחליף בטריה ושוב נסה להדליק.
4. אם כל זה לא עזר אמליץ בחום לפנות לטכנאי מקצועי ואמין שיבדוק את הבעיה מקרוב.
בברכה,
D-j-d.
החלפתי ספק כח ככה שחשמל מגיע ללוח אם. הנורה שלו גם דולקת ז"א שאין בעיה לא בשקע ולא בספק.
ולא הבנתי את הפתרון השלישי...
תוציא את הבטריה ותיגע עם ברזל בשני הקצוות לא שמעתי על זה אף פעם ולא נראה לי שזה יהיה מומלץ כל כך
בדקתי את זה כבר חיברתי אותו גם 16 פעמים (לכל זוג מהפינים) והוא לא עובד. גם הוצאתי את הפלסטיק והפרדתי את ה"סוויטש" ככה שאני אהיה בטוח שאני לוחץ על ההפעלה אבל זה עדיין לא מגיב.
אתם בטוחים שאם יש נורה דולקת בלוח אם זה לא מחייב שהלוח אם בסדר? יש מצב שאני אשיג סוויטש אחר לבדוק אולי זה יעזור אבל זה נראה לי מוזר שהוא לא נדלק ככה.
גם המאווררים לא מסתובבים
מ א ו ש ר
הודעה זאת נכתבה על ידי חבר בצוות התמיכה של פורום אטרף. ניתן לסמוך על תוכן הודעה זאת.
נסה לג'מפר את הבטריה כמו ש DJD הסביר.. אני לא מוצא הסבר לזה אם זה לא בעיה בלחיצה על הכפתור. עם המנורה של הלוח דולקת זה מראה שאין בעיה בחמשל אלא רק בעיה בלוח/כפתור הדלקה.
טוב יש סוג של התקדמות המאווררים עושים תנועה ממש קטנה של חצי ס"מ כשאני לוחץ על הסטרטר.
נראה לי שהבעיה בלוח אם באמת אבל לפני שקונים מחשב חדש (כי החלקים מלפני 5 שנים) אני אנסה לעשות את הדבר הזה עם הבטריה... נעדכן אתכם אם הצליח. תודה בכל אופן
ניסיתי למצוא אותה ולא הצלחתי... יש למישהו תמונה איך היא נראית ?
בטריה עגולה כמו שעון בצבע כסף גודל בינוני כזה..
סבבה מצאתי הוצאתי עדיין המאווררים מסתובבים ממש ממש טיפה ומפסיקים. יש מצב שהספק כח שרף גם את הלוח אם ?
כי חיברתי את הישן והנורה כן דולקת אבל אצלו המאווררים אפילו לא מסתובבים ובחדש ששמתי אז הם כן מסתובבים טיפה. והוצאתי את הבטריה לגמרי ולא עובד, ניסיתי גם להפוך אותה ולא עובד וניסיתי לשים שוב וגם לא עובד.
וחיברתי את הספק רק ללוח אם כשעשיתי את כל זה... (2 חיבורים...)
יש מצב שהיה איזה קצר ב"סטרטר" של הלוח אם ? אם כן מישהו יודע אם אפשר לתקן את זה עם מלחם או משהו?
מ א ו ש ר
הודעה זאת נכתבה על ידי חבר בצוות התמיכה של פורום אטרף. ניתן לסמוך על תוכן הודעה זאת.
צריכים להיות שלושה חיבורים ללוח לא 2 :|
24/20ATX 8 ATX ו MOLEX אולי זאת הבעיה? D: (אפילו שהמולקס מיועד רק לחריצי הרחבה :\)
בכל מקרה אתה צריך לא רק להוציא את הבטריה אלה גם לג'מפר (לקצר) בין הרגליים של התושבת בל הבטריה
לא ראיתי פירורים שחורים אני יודע איך זה נראה כי כבר שרפתי כמה חלקים בעבר
ואלמוג אין לו חיבור מולקס ללוח אם זה מחשב מלפני 5-6 שנים הכרטיס מסך עדיין מקבל את החשמל מהלוח אם...
קיצר חומרה ישנה לאללה צריך שם רק 2 חיבורים
אבל אני אנסה "לג'מפר" את המעגל שם... אתה אומר להוציא את הסוללה לחבר לחשמל ולגעת עם מברג בנק' עם הברזל שם ? יש לי חיבור כזה :
![]()