שלום לכולם.
היום נכשלתי זו הפעם השניה במבחן התאוריה החדש. ראוי לציין שלמדתי היטב, ולפני כשנתיים נבחנתי במבחן הישן ועברתי אותו בפעם הראשונה וללא בעיות מיוחדות.
אמנם הוזהרתי מראש שהמבחן החדש קשה באופן מיוחד ואחוזי המעבר שלו נמוכים מאוד - אבל לזה לא ציפיתי. מדובר בקובץ של 30 שאלות שלחלקן קשר מועט עד לא קיים עם מבחני התיאוריה ותוכנן מתאים יותר לחומר שאותו לומדים אצל המורה ממש (לדוגמא 'איזו פעולה יש לעשות לפני הזזת מוט ההילוכים ברכב אוטומטי?'. לחלקן שתי תשובות נכונות או יותר ('האם המשטרה רשאית לדרוש בדיקת דם להמצאות אלכוהול או סמים?' והתשובות: 1. המשטרה רשאית לדרוש כל בדיקה של נהג בכל מצב ובכל זמן כדי לשמור על הבטיחות, ו:2. המשטרה רשאית לדרוש בדיקת דם אם היה לה חשד סביר שהנהג נהג בהשפעת אלכוהול). לחלקן תשובה נכונה אחת אך היא אינה התשובה הנכונה עפ"י המערכת ('מאיזו נתיב יש לפנות שמאלה על פי הציור המצורף?' התשובה הנכונה על פי המערכת: מהנתיב השמאלי. תשובות נוספות: 1. מהנתיב הימני, 2. מהנתיב האמצעי (אותה סימנתי), 3. אסור לפנות שמאלה).
השאלה שלי היא, איך זה מתרחש חודש שלם ואף אחד עוד לא עשה מזה רעש? מי יודע כמה תלמידים נפלו על שאלות מכשילות כאלה? לא רק זה, אלא שאם אתה בוחר לערער אסור לגשת למבחן שבועיים לאחר מכן - כנראה כדי להרתיע תלמידים מלעשות ככה. ולפי הפקידות, הערעור בדרך כלל גם לא מתקבל.
זה לא מעניין אותי שזה רק ההתחלה ודברים ישתפרו וזה בשלב הרצה. זה 40 שקל וכל פעם שאני ניגשת ההערכה העצמית שלי נופלת קצת וזה לא יעשה לי טוב בטסטים. וחוץ מזה, ששלב ההרצה היה צריך להיעשות הרבה לפני שזה הפך לאופציה היחידה.
עוד שאלות לדוגמא, ככה בשביל הכיף:
1. מהו שטח מת? (תשובה שעניתי: שטח בתחום ההיקפי של הרכב בו קיימים ליקויים בשדה הראייה של הנוהג בו. תשובה 'נכונה': הטווח אותו עובר הרכב עד שנהג הרכב קולט מה מתרחש בו)
2. באיזה תחום ממעבר חציה להולכי הרגל אסור להעמיד רכב? (התשובה שלי: 12 מטר לפני המעבר ו12 מטר אחריו. התשובה של המערכת: על המעבר ובתחום 12 מטר לפניו)
3. כיצד תבצע עלייה משול הדרך אל הכביש? (התשובה שלי: התחלת הנסיעה על שול הדרך, צבירת תאוצה ועליה על הכביש. התשובה של המערכת: במהירות נמוכה תוך כדי הטיית גלגלי הרכב הקדמיים בזווית עלייה עם משטח הצמיג (WTF זוית עליה עם משטח הצמיג?!))
בקיצור, יש למישהו הצעות מה אפשר לעשות? אי אפשר להמשיך ככה והחברה החפיפניקית שחושבת שמותר לה לשחק ככה בתלמידי נהיגה בגלל שהם נוער בדר"כ ולא יעשו כלום צריכה לתת דין וחשבון.

ציטוט ההודעה

. (נישארתי לעמוד מול הלוח)