|
|
אלוקים לא הומצא ולא נברא בגלל זה הוא אלוקים צריך לצאת מתוך הנחה שיש מתחיל לעולם שהמתחיל היה תמיד ולא נברא ואין לו שני והוא המגביל לכל והוא המבין את בריאתו יודע מה אנו צריכים ונתן לנו ספר הדרכה "התורה " שכל אדם צריך לילך בה ואז ירגיש את הטוב שיש בעולם הזה ..
אני אגיד לך אם הוא יוכל או לא אם תגיד לי כמה קשה תהיה האבן?!
כן.הוא יכול להגביל את עצמו וזה חלק מה"כל-יכול" כמו שהוא לא יכול להוריד מבול כי הוא נשבע....
הפרדוקס הזה די פשוט והוא כמובן בסופו של עניין מראה שאלוהים הוא לא כל יכול...בלי הרבה זיוני שכל ופילוסופיה בגרוש שבכל זאת באה לתת תשובה..
אלוהים לא עושה את האבן הזאת..הוא לא כל יכול
ואם הוא עושה..אז הוא גורם לעצמו לאבד כביכול את התואר כל יכול..כי אז הוא לא יוכל להרים אותה
נערך לאחרונה על ידי Li0rz; 21-08-2008 בשעה 04:39.
bob_habanay,
כמה בוראים יש לעולם הזה? אני מתאר לעצמי שתגיד לי אחד...
ראיתי הרצאה של אמנון יצחק שבה הוא אומר מדוע לא יכולים להיות שני בוראים.. וזה הולך כך:
"השולחן הזה מוגבל, ומי שעשה אותו (=הנגר) גם הוא מוגבל, ומי שעשה אותו גם מוגבל, ומי שעשה אותו... מגיעים לאדם הראשון, ומי שעשה אותו (=הבורא) הוא אינו מוגבל. ולמה לא יכולים להיות שני בוראים לא מוגבלים? כי אם שניהם בלתי מוגבלים אז אחד לא יכול להגביל את השני ולהיפך, וזה הופך אותם למוגבלים".
עכשיו השאלה שלי היא, איך הוא בטוח שיש אל אחד כל יכול? אם הוא כל יכול אז הוא וודאי יכול ליצור עוד בורא בלתי מוגבל... עוד פרדוקס נחמד...
וואלה סחטיין..אבל זה לא לעניין..אני רוצה שתענו לי על העניין על המרווח עצמו שהוא סוג של משהוא כי אז אם לא היה כלום לא היה רווח בכלל...
ותראה..בכללי זה הסבר בסיסי לדעתי...ואחר כך כל אחד יקח אותו לעומק..ותראה קצת קשה לי למצוא פיתרון בקשר לזה..קצת קשה לתפוש את זה בכללי..ות'אמת לדעתי שני כל יכול זה מתנגש.
אין כלום ויש מרחק תתמודד עם העובדה שיש משהו שנקרא ריק, וואקום
מרווח קורה כשחומר לא תופס את מלוא הנפח לא הבנתי מה אתה בדיוק רוצה?!
אתה לא מסוגל לתפוס את זה שיש דבר כזה שנקרא ריק?
תחשוב על התנהגות מאוד דומה לאוויר רק שבמקום אוויר אין כלום
דרך אגב היקום הוא אינסופי ככה שיש לך אינסוף נפח אז מן הסתם שיהיה לך רווחים ודברים לא יצמדו אחד אל השני בייחוד כשהייקום נוטה להתרחב ובייחוד שחלים על הגופים לחצים אנרגיות וכוחות משיכה שונים
נערך לאחרונה על ידי Li0rz; 21-08-2008 בשעה 05:10.
בין מועד X למועד Y יש מרחק-כלום...אבל מרחק..תפיסת מקום.
איך אפשר לעבור דרך כלום?
אז יש מעבר לחומר.. ואתה טוען שלא..
ואני תופש מרחק כמשהוא מבחינתי..אני לא יכול שלא.