מה יותר עדיף נ"מ או תותחנים מכל הבחינות אני רוצה לדעת את היתרונות והחסרונות של שתיהם
מה יותר עדיף נ"מ או תותחנים מכל הבחינות אני רוצה לדעת את היתרונות והחסרונות של שתיהם
|
|
נ"מ: תנאים מצויינים==> משעמם אתה כל היום ליד מכמים
תותחנים: תנאים פחות טובים==> יותר מאתגר
אין פה שחור לבן זה כל אחד וההעדפה שלו
כל מה שאמרתי זאת דעתי בלבד!
השאלה למה אתה רוצה דווקא את אחד מאלה?
ואם כבר אז לך לתותחנים יש הרבה פלוגות טובות בתותחנים וזה באמת יותר מעניין
אני הייתי מתחרפן בנ"מ... כל היום שמירות עם מכ"מים... לא יודע איך הם עושים את זה
הייתי מעדיף תותחנים ולנסות להתקבל למורן, יש שם אחלה דברים.
ישי התותח
נ"מ באמת תנאים טובים! אבל משמעם טיליםם!! ולא תוחנים אותך! ובתותחניםם תוחנים אותך! כל היום אתה בעפר וטנקים!
שמע אחיי מה שאתה יותר אוהב ! אם אתה רוצה עבודה קשה וכל זה אז לך לתותחנים! גם קראתי שיש מצב באימונים שאתה ישן בטנק חחחח ! אם קשה לך ואתה לא אוהב דברים כאלה תלך לנ"מ!
אם רק אלה האפשרויות הייתי הולך על נ"מ.. אישית מחברים שהתגייסו עכשיו לא שמעתי דברים טובים על תותחנים.. אבל שוב.. זה החלטה שלך..
מתותחנים אתה יכול לצאת אח"כ לאזרחות עם סוג של מקצוע ביד כי הרבה מחפשים חבר'ה שיוצאים מתותחנים לבדיקת מערכות ופיתוח שלהן. ואתה יכול לנסות להגיע למורן משם...
נ"מ זה סתם לפי דעתי...
אם אתה שואל אותי עכשיו אחרי שהייתי בקרבי אני ממליץ לך תותחנים כי יהיו לך יותר חוויות ותיקשר יותר לחבר'ה שאיתך ובנ"מ זה סתם להעביר 3 שנים בלי להרגיש שאתה עושה משהו חוץ מההתחלה שאתה בטירונות... קיצר אני הייתי הולך לתותחנים אם הייתי במקומך
תכלס נמ זה תנאים טובים יותר
אבל בתכלס זה מיותר אתה לא תעשה כלום בסדיר
אבל לא יודע נראה לי שהייתי הולך על נמ למרות שאני לא סובל את הקטע הזה
:}
גשם של עופרת יצוקה.
התגייסת כבר? נראה לי שלא, או שאתה לא מכיר את תותחנים ונ"מ...
תותחנים ונ"מ עושים בערך את אותו סדיר, תופסים כוננות באיזה קו (נ"מ עם הסוללות שלהם ותותחנים כמעט בלי הכלים שלהם). בקו בד"כ עושים רק שמירות וסיורים שזה קקה... בשני המקומות בסדיר זה לא הכי כיף.
אני בחיל תותחנים אבל לא בגדודים, יצא לי לעשות טירונות עם הגדודים ויש שם אחלה אנשים- חברים שבערך מלפני שנתיים אני עד היום איתם בקשר.
חוצמזה בתותחנים יש את מורן ועוד כמה יחידות מיוחדות שאם אתה רוצה אני יספר לך עליהן.
לגבי נ"מ אני לא מכיר כ"כ את האפשרויות.
זה תלוי, בנ"מ יש את יחידת ברקן משמע מפעיל סטינגר, תפקיד די מעניין ומנגד יש את יחידת מיתר וכל מיני הפתעות ודברים אחרים בתותחנים שלא פחות מעניין. אחרי הכל חיל אוויר ידוע בתנאים שלו, מכאן זו העדפה אישית שלך
אני הייתי הולך על נ"מ.... אבל בתותחנים יש אפשרות להגיע למורן...
אם יש לך את האפשרות, נסה לא ללכת לשניהם, ואם כבר ללכת לקרבי, לשאוף כמובן לגבוה ביותר, צנחנים, גבעתי, גולני, נח"ל, ומשם, בכלל לשאוף להגיע אל הסיירות
אבל בהמשך לשאלתך,
נ"מ, תנאים איכותיים, שייך לחיל האוויר, אבל... השירות הוא שירות של בנים ובנות יחדיו, דבר שמעט מוריד מערכם של הבנים לדעתי, כי ביכולתם לעשות טירונות מעט קשה יותר.
תותחנים, שירות מעניין ביותר, תירה בכל מיני כלי נשק מגניבים, נשמע מעניין יותר