יש לי חברים בסיירות כמו מגלן שלא עשו יום סיירת לפני הטירונות
כלומר הבנתי שהסיירות והחטיבות עושים את אותה הטירונות ורק אחר כך מתפצלים
עכשיו אני בבעיה אני לא יודע אם לעשות יום סיירת השנה ( איזה מועדים יש ? )
או לאחר הטירונות ואיך זה בכלל עובד ..
![]()
יש לי חברים בסיירות כמו מגלן שלא עשו יום סיירת לפני הטירונות
כלומר הבנתי שהסיירות והחטיבות עושים את אותה הטירונות ורק אחר כך מתפצלים
עכשיו אני בבעיה אני לא יודע אם לעשות יום סיירת השנה ( איזה מועדים יש ? )
או לאחר הטירונות ואיך זה בכלל עובד ..
![]()
|
|
"יום סיירות" זה רק לסיירות המיוחדות: מטכ"ל, שייטת וחובלים..
לכל חטיבה יש גם את הסיירות, כדי להגיע לסיירות המיוחדות אתה צריך לעשות יום סיירות - שני מועדים: ינואר(יום אחד) ויולי (יומיים).
אין לך מה להפסיד, תנסה להגיע לסיירות המיוחדות, מקסימום לא תגיע תקבל בחלק מן המקרים ראיונים \ גיבושי המשך לחטיבות אחרות..
ושוב אם אתה עושה יום סיירות מתקבל לאחד הגיבושים ומסיים אותו לפחות אתה פותח לעצמך המון אפשריות אחרות כמו להגיע למגלן למשל בעזרת ראיון בלבד..
להגיע לצנחנים ולהיות מאותר דובדבן בעזרת ראיון בלבד..
להגיע לאגוז בעזרת ראיון בלבד
להגיע ליחידות כמו 669 שלדג צוללות ועוד בגיבוש המשך ועוד
אז בשביל להגיע למגלן או לאגוז אני לא חייב לעשות יום סיירות ? כלומר אני יכול לעשות טירונות רגילה ואז לבקש העברה ?
הסיירת של הצנחנים ושל גולני זה מגלן ואגוז ? או שסיירת זה שייטת\מטכל\שלדג ?
מה ההבדל לבין יולי לינואר (יום סיירות) ?
שוב תודה![]()
נערך לאחרונה על ידי Fyrex; 20-11-2008 בשעה 20:56.
כדי להגיע למגלן או אגוז אתה לא חייב לעשות יום סיירות.. זה גם לא לעשות טירונות רגילה. בצנחנים אני יודע שהגיבוש יחטיות הוא כמה ימים אחרי הגיוס. בעיקרון אתה תעשה באמת טירונות כמו צנחנים \ כמו גולני אבל תעשה אחרי זה אימון מתקדם..
מגלן זה אחת מהסיירות של צנחנים.. כנ"ל לגבי אגוז וגולני..
ההבדל בין יולי לינואר הוא שבינואר אתה בא לשם ב8 בבוקר בערב, עושה בר אור, נח איזה שעה- שעתיים, ואז יש את הקטע האינטנסיבי.. ביולי אתה בא ב4 אחה"צ, עושה ב6-7 בערב את הבר-אור, הולך לישון, ואח"כ מעירים אותך בערך ב4 בבוקר ומתחילים את הקטע הקשה...
כדי להגיע למגלן צריך לעבור גיבוש יח"טיות צנחנים, או לאגוז דרך גיבוש היחידות המיוחדות של חטיבת גולני. לכל חטיבת חי"ר (צנחנים,גולני,גבעתי,נח"ל) יש גדודי סיור מיוחדים חוץ מגדודי החי"ר הרגילים שלה. למשל בחטיבת גולני יש את גדוד 51 שהוא גדוד "רגיל, ומנגד יש את סיירת גולני שהיא פלוגת הסיור של החטיבה שנמצאת בתוך הגדס"ר (גדודי סיור - מורכב מסיירת, פלנ"ט ופלחה"ן). לחטיבת כפיר אין גדס"ר אולם יש להם גדודי חי"ר רגילים (כמו גדוד 51 של גולני). סיירת זו מילה כללית ליחידת מובחרת, יחידות עילית בצה"ל יש מספיק ולא חסר.
נערך לאחרונה על ידי seaforce; 21-11-2008 בשעה 12:06.
אז עדיף לעשות ביולי יום סיירות ?
כדאי לעשות יום סיירת בכל מקרה בשביל לפתוח לעצמי דלתות ?
אז כדי להגיע למגלן או יחידת סיור של חטיבת חי"ר אני צריך לעבור טירונות כמו כולם ואז מה לעשות ?
תודה רבה עזרתם לי מאוד![]()
אישית אני הייתי מעדיף לעשות בינואר .
אם נגיד ואני לא עובר אני יכול לעשות ביולי ?
למעט מקרים שנפצעת בהתחלה היום סיירות (כמוני) אז לא
אם עשית יום סיירות סיימת ולא קיבלת כלום, אין מצב שתקבל שוב (אלא אם כן תעשה מכינה קדם צבאית חחח)
נאמרו פה הרבה הנפצות....
קודם כל ראיון מגלן מקבלים רק אנשים שהלכו לגיבוש מטכל...למתגבשי שייטת אין ראיון מגלן אבל יש להם ראיון אגוז.
למגלן אפשר להגיע דרך גיבוש יחטיות של צנחנים...ולאגוז אפשר להגיע דרך גיבוש יחטיות גולני.
עוד דבר, אין כבר גיבושון שלדג - הגיבוש משולב עם גיבוש מטכל.
לגבי הבראור- מדובר בריצת 2000 כפיפות מרפקים וכפיפות בטן - מיועד בשביל למיין אנשים לקבוצות בערך לפי רמת כושר.
מגלן היא לא אחת הסיירות של צנחנים
אני היתי ביומיים האחרונים ולא עשינו. היה רק יום אחד שעשו בר אור [ב21 אני חושב]
מן בוחן כזה שבודק כמה אתה עושה שכיבות שמיכה, בטן וריצת 2000 שנועד למיין לקבוצות
אל תהיה כ"כ בטוח..