|
|
זה לא התקף אפילפסיה זה שבן אדם חולם על המורה שלו בכיתה או שסתם חשב איזו מחשבה תפסיקו עם השטויות שאתם מדברים.לא דרגה ראשונה ולא דרגה 7 בן אדם שסתם חולם על משהו ולא מרוכז איזה כמה שניות זה לא התקף אפילפטי.
לא אני פשוט לא רוצה להטעות אנשים,אם אני לא הבנתי שזה בצחוק אז כנראה עוד כמה ובגלל זה אני מבהיר שזה לא בהכרך אפילפסיה
אבל קרו לי פעמים שבהיתי במשהו בערך רבע שעה בלי לחשוב על כלום..
וגם יש לי רעדים בגבה, עניים, אצבעות..
אה כן, יש לי סחרחורות בשפע![]()
הגיוני, אני לא אוכלת הרבה דברים שאני צריכה .
מאאיהה חחןןן
אני נ י צ ח ת יהצלחתי-נכשלתי-נפלתי וקמתי
אם כבר מדברים על אפילפסיה אז תרחיב בקשר לפירכוסים שזה מאפיין חשוב של המחלה..
אני ירחיב קצת.
לפרכוסים יש שלוש סוגים.
1. פטיט מאל - לא משהו שאתם (בהנחה שאתם לא מומחים בזה) יכולים לטפל. מעין קפיאה לזמן כלשהו (לא ארוך) וחזרה מהקפיאה למצב רגיל ללא זכרון שבכלל קפאתם. נפוץ אצל ילדים, ובשל כך הסימן העיקרי לכך הוא היתדרדרות בלימודים ללא סיבה מוסברת אחרת.
2. גרנד מאל - פרכוס "גדול". נפילה לרצפה, רעידות לא נשלטות, צניחת בסיס לשון, סגירת לסתות חזקה ואיבוד הכרה (לרוב הכרה מעורפלת בשל שהלב והריאות פועלים אך אינו מגיב לכאב או קול). טיפול: כמו למעלה פשוט רק פשוט לא לנסות לגרום לו להפסיק לרעוד (לתפוס אותו כאילו).
אם הגעתם אחרי שהוא סיים לפרכס תשימו לב לסימנים כמו סימני נשיכה חזקים על הלשון, אי שליטה על סוגרים (יחרבן, יקיא וישתין על עצמו), יחזור להכרה לאט לאט, איבוד זיכרון ואלה העיקריים.
נגרם בשל מכה חזקה בראש, אפילפסיה, סמים ואלכוהול (גורמים עיקריים).
חשוב: נמשך לכל היותר 5 דקות.
אם לאחר הפרכוס לא חוזר להכרה - החייאה.
3.סטטוס אפילפטיקוס - דומה מאוד לגרנד מאל רק נמשך יותר זמן וקטעים - זאת אומרת גרנד מאל הפסקה גרנד מאל הפסקה וכ'ו... יכול להגיע לחצי שעה ויותר. נקודה חשובה: החולה לא יחזור להכרה בין הפסקה להפסקה.
טיפול: כמו גרנד מאל אבל אין לבצע החייאה מכל סוג שהוא לפחות עד שנגמרים הפרכוסים - תנו לצוות המד"א לטפל בו.
כן אחי אני למדתי על זה בבית הספר ביום בריאות ושמעו סיפור שהמדריכה סיפרה לנו על איזה חולת אפילפסיה:
המדריכה הלכה לעבודה שלה(מלצרית)והייתה לה חברה חולת אפילפסיה וההתקפים שלה היו שהיא חושבת שהפסטה מדברת אליה
כאילו היא ממש מסטולית
תודה על המידע אחי
גם אני איזה יום באתי לבקר את חברה שלי שעבדה בעזריאלי בזמנו
ובדיוק מישהו בא ואמר שאיש התעלף בשירותים
אז אמרתי אני ילך לבדוק מה קרה שם כי היא לא יכולה לעזוב את העבודה
הוא התחיל לפרכס אז הייתי חייבת לבקש שיקראו לה
והבוס התחשב :] טוב לא הייתה לו ברירה
הזמנו נט'ן כמובן ובינתיים ניקינו הפרשות ופתחנו נתיב אויר - עד כמה שאפשר ..... ואז בא נטנוש ואמר שעשינו עבודה מעולה D:
מאאיהה חחןןן
אני נ י צ ח ת יהצלחתי-נכשלתי-נפלתי וקמתי
מה זה קשור לדרגות זה בכלל לא דקגות זה לא שהפתית מאל יותר גרוע מהסטאטוס אפילפטיקוס זה פשוט סוג שונה של פרכוסים...