כולכם בוודאי מכירים את השיר "יונתן הקטן", שיר ילדים חביב ותמים (האמנם?). כולכם שמעתם אותו, שמעתם את המסרים האלימים שהוא מעביר, שמעתם את הסתירות הפנימיות, שמעתם את קולה של אי-השפיות. שמעתם ושתקתם. אני החלטתי: יותר לא אשתוק. אני אכנס לשיר הזה באבי אביו.
למי ששכח, אני מצרף פה את המילים:
יונתן הקטן
רץ בבוקר אל הגן
הוא טיפס על העץ
אפרוחים חיפש.
אוי ואבוי לו לשובב
חור גדול במכנסיו
מן העץ התגלגל
ועונשו קיבל.
לכאורה, שיר ילדים תמים וחביב. אך במציאות, שיר מחתרתי גס ובוטה המעביר מסרים אלימים ומעודד סטיות מיניות ופדופיליזם. כמו כן מעודד השיר אלימות פיזית ומילולית ונשירה מבית הספר בגיל צעיר. לא מבינים איך כל זה קשור? בשביל זה אני פה.
נתחיל בשורה הראשונה - כבר בשתי המילים הראשונות אפשר להבין עד כמה השיר הזה הוא שערורייתי ואכזרי. שימו לב, השורה הראשונה רומזת כי יונתן הוא קטן. למי קוראים "קטן"? לאנשים מוגבלים מבחינת גובה. משמע, נמוכים בצורה דראסטית. האם זה יפה להגיד דבר כזה לבן אדם נמוך? האם לא מספיקות לו הצצות חטופות במראה כל בוקר כדי לראות שהוא נמוך ושונה? האם צריכים להעיר לו על כך באופן כה גס ובוטה? כמשתמע מהשאלות האלו, כבר בהתחלה השיר מעודד אי קבלת השונה (במילים של מורים) ואלימות כלפי גמדים (במילים של אנשים רגילים).
נעבור לשורה השניה - רץ בבוקר אל הגן. למה הוא צריך לרוץ אל הגן? בימינו, כל ילד זכאי לאפשרות לצאת מהבית בשעה סבירה, ללכת בקצב נורמלי ולהגיע לגן בזמן. מדוע יונתן צריך לרוץ? מהשורה הזו הסקתי את המסקנות הבאות:
א. אביו של יונתן מכה אותו בבקרים ולוקח לו זמן לחבוש את הפצעים, ולכן הוא מאחר.
ב. אמא של יונתן זונה, ולפעמים בבוקר, כשהוא כבר כמעט מחוץ לבית, הוא מתחלק על קונדום משומש/מזרק משומש, נופל ונחבל. לוקח לו זמן להתאושש וזה מוסיף עוד לאיחור שלו.
מכאן אני מסיק את המסקנה הבלתי-נמנעת, שיונתן חי בבית קר ומתנכר ועל כן יגדל ויהיה קרימינל מסומם בדרגה זו או אחרת. שימו לב כיצד החברה הרסה את כל סיכוייו לחיים טובים כבר בגילו הרך.
וזה מביא אותנו לשורה הבאה - יונתן מיודענו בחר לטפס על העץ בדרכו אל הגן. איך זה שהוא כל כך מאחר עד שהוא צריך לרוץ, אבל יש לו זמן למכביר לטפס על העץ? לפיכך אנחנו רואים כי החינוך שספג יונתן גרם לו לזלזל במערכת החינוך, ולכן לא אכפת לו להפסיד שעה או שעתיים כל יום מהזמן בו הוא אמור להתחנך בגן הילדים, וככה הוא יגדל להיות תלמיד גרוע ושולי ולבסוף ינשור מבית הספר התיכון (אם יגיע אליו בכלל). ואיך בכלל צוציק שכמותו יודע לטפס על עץ? לא עדיף שהוא ישב בבית ויצפה בטלוויזיה החינוכית במקום להתרוצץ כל היום בחוץ ולטפס על עצים? בושה וחרפה. ולמה אומרים העץ ב-ה´ הידיעה? זה אומר שמדובר פה בעץ מיוחד. האם זהו העץ תחתיו נוהגים ילדי השכונה להתכנס בערבים ולעשן בסתר? או שמא יותר גרוע, להסניף או להזריק? לשיפוטכם.
אפרוחים חיפש - ממתי אפרוחים גדלים על עצים? גוזלים אכן נמצאים על עצים, אבל אפרוחים - לא. זה מביא אותי לחשוב על כך שהאפרוחים היו רק תירוץ עלוב - יונתן חיפש על העץ את השקית המלאה בהרואין שהשאיר שם יום קודם לכן. האפרוחים הם רק תירוץ, כמו שאמרתי, ומכיוון שיונתן המסכן לא זכה לחינוך הולם, הוא אינו יודע שאפרוחים אינם חיים על עצים. קיימת גם האפשרות שהכוונה היא לסמים קשים (שם הרחוב הסלנגי לסמים קשים הוא "אפרוחים", כידוע).
ובאמת, אוי ואבוי לו לשובב. אני לא רוצה לתאר לעצמי איזה עונש יבחרו הוריו הפרימיטיביים של יונתן להנחית עליו לאחר מה שתגלו בשורה הבאה. האם הם יחטיפו לו מכות? יאנסו אותו? ינעלו אותו בלילה מחוץ לדירה? יתלו אותו הפוך על עץ? ימכרו אותו לישמעאלים? שימו לב, להוריו של יונתן יש דמיון מפותח והם לא יהססו להשתמש באחד מהעונשים שהזכרתי, או ביותר נוראים...
וליונתן יש חור גדול במכנסיו. כבר בגילו??? יונתן מעודד ילדים לשתף פעולה עם פדופילים. מי יודע עד כמה גדול החור במכנסיו של הילדון. האם החור מקדימה או מאחורה? או שמא הפדופיל שביצע בו את זממו בחר בשני הכיוונים יחדיו? מצמרר.
מן העץ התגלגל - ככה מתנערים מאחריות? פתאום, בלי כל קשר לשורות הקודמות, יונתן מחליט לחזור למוטב, לרדת מהעץ וללכת לגן. אבל מה, יונתן הזה סטייליסט - הוא לא יורד בדרך המקובלת, הוא מתגלגל בקלאסה. ואני שואל אתכם - האם זה בריא לילדים בגילו להתעסק בזוטות כמו התנהגות סטייליסטית מופגנת?
ועונשו קיבל - על העונשים האיומים כבר פירטתי די והותר, אני חושב שאתם מבינים אילו כיווני מחשבה מפתחים הוריו כאשר הם חושבים על עונש תואם בשבילו.
כפי שלימדתי אתכם היום, שירי ילדים תמימים הם לא בהכרח תמימים. אם אתם הורים מתחילים, תנו לי לעוץ לכם עצה - שמרו על ילדכם הקטן מכל משמר ואל תלמדו אותו את השיר הזה!!!
אתם חייבים לקרוא, אחד החזקים! זה רציני ולא קשור לפורום הומור..
לא אני כתבתי, אין לי מושג מי... חח
ת'אכלס, אפרוחים על העצים? נו באמת, זה רק מעיד על הבורות של יונתן וחוסר ההשכלה והחינוך שהוא קיבל מהוריו הנרקומנים.![]()

ציטוט ההודעה