קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 33
    הודעה אחרונה: 30-09-2006, 23:44
  2. ירוקים הגיע יום הדין!! כנסו
    על ידי Xanax בפורום כדורגל
    תגובות: 17
    הודעה אחרונה: 29-07-2006, 14:34
  3. הימורים, יום רביעי. כנסו כולם
    על ידי יעל בפורום הימורים ו-Winner
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 27-07-2006, 01:25
  4. תגובות: 35
    הודעה אחרונה: 15-05-2006, 16:03
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 26

[מוסר]יום הדין-חודש אלול-וסליחות!!! - כנסו כולם!

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל [מוסר]יום הדין-חודש אלול-וסליחות!!! - כנסו כולם!

אךךך חודש אלול יגיע... יום הדין מתקרב..כואב הלב שאנשים לא יודעים מה זה יום הדין... חושבים ראש השנה זה "תפוח בדבש.. ראש של דג... רימונים..." תבינו חבר'ה בראש השנה ה' יתברך דן את כל מי שנמצא בעולם!! כולם!! בני אדם חיות אפילו נשמות של מתים מי שהיה בעולם דינים אותו!! עכשיו תגידו על מה דנים את המתים? לוקחים כל מת ומת ורואים מה הוא ישאיר בעולם!!! אחד בנה בית כנסת.. כל המצות שעשו בבית כנסת הזה הולכות אליו זכיות שלו.. אבל אם אדם בנה מעדון נגיד כל עונות שעשו שמה הולכות אליו בקיצורר מצמרמר!!!

מפחידדד תבינו לפני מה אנחנו הולכים!! תחשבו יש לנו משפט בבית המשפט קטן..אנחנו חודשים לפני המשפט נלך לערכי דין.. לא נישן בלילה.. נתעייץ עם כל עולם!! וכל זה על משפט מול בשר ודם!! אז תחשבו עוד פחות מי 30 יום אותי אתיכם את כולנו דנים בשמים על שנה שלמה!! על הכל דינים אותנו!! מה עשינו... מה לבשנו... מה אכלנו.. מה שתינו...מה חשבנו..על מה הסתכלנו..מה דברנו...תבינו מה זה!! ככה על שנה שלמה יום יום שעה שעה דקה דקה שניה שניה ידינו אותנו על כל הדברים אלה!! אפילו על המצות שעשינו ידינו אותנו איך עשינו את המצות!! אם העשינו את המצוה מיתוך אהבה.. מיתוך חשק.. מיתוך שמחה.. או מיתוך הרגל.. מיתוך עצבות.. אפילו על זה ידינו אותנו תבינו מה זה!! שיקום פה 1 ויגיד "אני מוכן למשפט הזה... אני צדיק..." תבינו דוד המלך אומר בספר תהילים "ואל תביא משפט את עבדך.." דוד המלך מתחנן לה' יתברך אומר לו תרחם עלייך במשפט הזה.. דוד המלך שהיה קדוש קדושים כל היום יושב בבית מדרש לומד תורה.. הוא היה רועד מפחדד מיום הדין!!! אז תבינו איך אנחנו צריכים ליתנהג.. ובקיצור ככה דינים אותנו!! ולפי כל זה.. יחליטו לנו על שנה שלמה!! אם נחיה או נמות.. ונגיד קובעים לנו חיים סבבה איזה חיים?? חיים של שמחה? או של יסורים?? חיים של בריאות או חיים של מחלות????

ונגיד גזרנו עלינו מיתה.. איזה מיתה??? בתואנת דרכים.. או פיגוע.. אפילו את הדברים אלה מחלטים הכל בראש השנה!!! כל עניני האדם קובעים מה יעבור עליו אם יהיה עשיר או עני חולה או בריא!! הכל מתי קבועים???? בראש השנה!!עכשיו תגידו חצי מהמדינה רשעים איך לא מתים? חח יש 4 דברים שאם אדם יש לו אותם הוא נחשב למת.. עני..בעל יסורים..עיוור...ומצורע... נגיד נגזר עלינו מיתה בשמים.. אז ה' יתברך אוהב אותנו לא רוצה להורג אותנו אז מה הוא עושה?

גוזר עלינו מיתה אבל איך? נותן לנו עניות.. שלא נגמור תחודש.. או נותן לנו מחלות.. יסורים.. אנחנו נחשבים למתים.. אז הינה נגזרה מיתה.. תיראו חצי מהמדינה מינוסים חובות.. כל זה מיתה..יש אנשים שאין להם תזכות הזאת.. אז לוקחים אותם באמת...אבל יש אנשים שיש להם זכיות ה' יתברך מרחם עליהם אומר נתן להם יסורים.. עניות.. אולי יעשו תשובה...אבל זה נחשב גם למיתה.. כי עניות.. ויסורים מי שיש לו אותם בשמים הוא נחשב למת!! וגם על המדינות!! מדינה מדינה ה' יתברך לוקח וקבוע מה יהיה איתה!! הוא מחליט על המדינה הזאת רעידת אדמה.. על המלחמה הזאת שלום.. על המדינה הזאת מלחמה.. על המדינה הזאת מחלות... ותיראו כמה ה' יתברך אוהב אותנו!!

לפני המשפט הזה מה הוא נתן לנו???? את חודש אלול!! חודש הרחמים והסליחות!! ביום כיפור יש תפילת נעילה. מה זה תפילת נעילה??? שנעולים את שערי שמים!! אומר האר"י הקדוש ביום כיפור נועלים את השערים אז מתי פותחים אותם??? בראש חודש אלול!! יעני 40 יום שערי שמים פתוחים!!! ה' יתברך אומר קחו 40 יום תבקשו מה שאתם רוצים!!! תפללו תבקשו!! ומתי אנחנו נזכרים לבוא לבית כנסת???? ביום כיפור בשעת הנעילה בסוף בסוף אךךך כואב הלב... תבינוווווו כתוב בספרים הקדושים אדם שחוזר בתשובה בחודש אלול אין רשות לשטן לקטרג עליו!!! שמעתם מה זה???? כל השנה אדם רוצה ליתחזק לחזור בתשובה.. השטן בשמים מקטרג!! מפריע לו!!

בחודש אלול השטן שותק!!אין לו רשות לפתוח את הפה!! כל זה למעלה?? שישראל יעשו תשובה!! ה' יתברך רוצה שנתקרב אליו!!! רשי תבות של אלול זה "אני לדודי ודודי לי.." רשי תבות אלול!! בחודש הזה ה' יתברך בנינו!! ה' יתברך איתנו!! כמו שמלך יוצא לעיר.. יוצא לראות את העיר שלו.. ככה ה' יתברך בחודש הזה עד יום כיפור נמצא איתנו!! תבינו מה זה!! בחודש אלול נהוגים לתוקע בשופר... כל זה למה?? לעורר את כולם לחזור בתשובה!! לפני שנתים במלחמה שהיה צפירות... אנשים שמעו את זה לאן רצו???? למקלטים... אותו דבר פה!! תוקעים בשופרות למה????? לעורר אותנו בתשובה!! שומעים את השופררר זה כמו צפירה!! ה' יתברך אומר לנו בנים שלייי תלכו למקלטים!!!

תלכו לשבת!! תלכו לשיעורי תורה!! תחזרו בתשובה!!! עכשיו זה הצפירות אמיתים!! שומעים את קול השופר צריך לדעת שזה כמו צפירה!!שומעים צפירה של מלחמה כולם מפחדים רצים למלקט אותו דבר בשופר שומעים תשופררר צריךךךך לרעוד מפחדד...ועכשיו הגענו לסליחות אךךךךךךךך כואב כואב הלב... תבינו מה זה סליחות אנשים אומרים "אני הולך לגיד סליחות.." סליחות לא צריך להגיד!! סליחות צריך לבקש!! והכי מצחיק אנשים באים לסליחות ועוד שיריםםםם את זה אתם קולטים???

"חטאנו לפניך רחם עלינו... ענננו אבינו עננו.." אין אין אנשים ישתגעו!!! צריךךך לבכות!!! ובמקום שנאחנו נבכה בסליחות אנחנו שירים.. עוד שניה אנשים יקמו וירקדו.. הרבה אנשים אומרים לי "אני הולך לסליחות כי יש שמה שירים יפים.." תחשבו עכשיו מישהו פוגע בכם והוא בא לבקש ממיכם סליחה.. איך הוא מבקש??? מתחיל לשיר.. "תרחמי עלי.. סלחי לי.." וכולו שמח ומאושר.. אנחנו נסלח לו???.נפרק לו תעצמות!! אז תחשבו אנחנו באים לסליחות ושירים לה' יתברך... עכשיו תגידו "מה כולם שירים.. " חחח המנגינה של הסליחות באה לעורר את הלב!! לפתוח את הלב!! שנבכה!! נתחרט!! היא לא באה לשמח אותנו.. לעשות אותנו שמחים!! תלכו לישבות!! תיראו אותם בסליחות בוכיםםםםםם צעוקיםםםםם הם לא אומרים סליחות!! הם מבקשים סליחות!! מי ששר בסליחות ועוד שניה קם ורוקד.. צריך להגיד סליחות על הסליחות שלו!! עדיף שלא יגיד סליחות!! תיראו שנה שעברה כמה אנשים היו איתנו... והיום? כבר למעלה.. אני מכיר 7 אנשים כאלה.. היו צערים.. בריאים.. והיום הם למעלה.. תחשבו לפני שנה הם היו יודעים שנגזר עליהם מיתה.. איזה סליחות היו אומרים??? איזה בכיי?? היו מזעזעים את כל עולם!! רצים לרבנים!!! לא היו עוזבים את הספר לשניה!! ככה צריך לחשוב!!

שנגזר עלינו גזרה בשמים!! לפחדדדד לרועד מפחד!! ומי שיבכה היום!! לא יבכה במשך השנה הבאה.... ועוד משהו... הרבה חילונים באים לסליחות וזה.. ולא רק חילונים גם הרבה דתים באים לסליחות ובכלל לא מתחרטים על המעשים שלהם!! יעני אומרים "חללנו שבת.. עשינו עונות.." עושים וידוי.. אבל בלב שלהם הם חושבים "אךךך עוד שבוע נלך למעדון.. אךךך שבוע הבא נלך לים בשבת..." אנשים כאלה עדיף שלא יגידו סליחות בכלל!!! כתוב בתורה "וידו את עונם אשר חטאו וחרף אפי בהם.." אומר תרגום יונתן בן עוזיאל אנחנו באים לעשות תשובה.. "וידו את עונם.." אז למה ה' יתברך כועס עלינו? למה "חרף אפי בהם.." למה?? אומר התרגום יונתן בן עוזיאל כי הם משקרים בפה שלהם!! יעני באים אומרים "חטאנו.. סלח לנו..." אבל בלב שלהם הם אומרים "נמשיך לחוטא...נמשיך לעשות שטיות.." יעני אנחנו משקרים לה' יתברך!!

אז ה' יתברך רואה את זה עוד יותר כועס! מפחידדדדדדדדדדדדדדדד אךךךך אךךךךך תתערווו חבר'ההה תעעררווווו זה הזמןןן חאלס עם השטיותתת חאלס עם המשחקיםםםםם!! תיהיו אמיתים תיראו הינה נגמר הקיץ.. מה נשאר מכל השטיות שעשינו?? מכל המעדונים הביתי מלון ים בריכות שיחה מכל הפריצות מה נשאר מיזה???. כלום!!! נגמר!! מת!!! איך עכשיו אנחנו באים ליום הדין??? עם ים של עונות של חטאיםםםם צריךךך לבכותתת לזעזע את עולמותתת לבכות לה' יתברךךך שירחם עלינוווו להיות אמיתיםםםם תיראו ראש השנה כיפוררר ביתי כנסת מלאים עד אפסססס מקוםם אין מקום ללזבובבבב למה?? מה קרה????

כולם יודעים ה' יתברך אמת!! התורה אמת!! אז למה ררק בראש השנה למהה רק בימים אלה נזכרים בו???? איפה אנחנו כל השנה איפה??? תחשבו עכשיו מלאך מין השמים בא אומר לנו "נגזר עלינו שניהיה נכים.." זהו!! שרק יכרתו לנו את שתי הרגלים בשנה הבאה... תחשבו איזה סליחות נגיד???? איזה בכיות?? איזה צעקות???? כל חודש אלוללללל אנחנו נזעזעע את עולםםםם נרוץ לרבניםםםם נרוץץץ לבית כנסתת נרוץ לשיעורי תורה!!! ומה בסכך הכל נגזר עלינו??? להיות נכים זהו!! אז תחשבו עם נגזר עלינו בשמים מיתה?? עם נגזר עלינו בשמים שחצי המשפחה שלנו ימתו?? חאלסססס אנשיםםם תעררוווו חודשש אלולל יום הדין מתקרב הרי הימים אלה ימים גדוליםםם בימים אלה ה' יתברך רוצה להיות איתנו!! ליתקרב אלינו!!! ואנחנו??? מה אומרים לו???

"תלך.. עזוב אותנו.. בכיפור נבוא אלייך..." תבינו כמה ה' יתברך פגוע מאיתנוווו עכשיווווו עכשיו זה הזמן ליתחזק!!! עכשיו זה הזמן ליתעורר שבשנה הבאה שאם חס וחלילה יבאו עלינו אסונות מכות לא נגיד "איפה ה'... למה זה מגיע לנו... מה עשינו." עכשיוווווו בימים אלה !!! צריך ליתחזקק בתורה!! לרוץ לשיעורי תורה!! לקבל על עצמינוווו לתעוררר לשמור שבת תפילין צנעותתת עכשיו זה הזמן!!!! תבינו כתוב בספרים הקדושים אדם שמקבל על עצמו קבלה 1 חזקה!! מבטוח לו שיצא זכאי בדין!! שמעתם מה זה?? הבטחה מה' יתברך!!! מי שמקבל על עצמו "זהו מהיום אני שומר שבת.. מהיום אני הולכת צנועה.. מהיום אני מניח תפילין.. מהיום אני הולך לשיעורי תורה מתחזק.." מבטוחחחח לו!! הבטחה שהוא יוצא זכאי בדין!!! תקבלו על עצמיכם לראות תשיעור של הרב דניאל זר... של הרב אמנון יצחק כל שבוע!!

כנסו לאיסייקו שלי כל שבוע אני ישלח לכם תיראו תתחזקו!! מי שיעשה את זה מובטח לו שהוא יוצא זכאי בדין!!! שום דבר לא יעזור לנו ביום הדין לא הלב ולא הכסףףףףף ולא שום דבר !! רק דבר 1.. תשובה תפילה וצדקה מעביריםםםםם את רוע הגזרה!! רק תשובה!! ותפילההה וצדקה!! רק הדברים אלה!!! יהי רצון שכולנו נצא זכים בדין!! ונזכה ליתעוררררר לפתוח את הלב נתקרב לה' יתברך!!! תפיצו את זה לכולם שיתעררווו יתקרבו לה' יתברך!! ה' ישמח אתיכם

(C) כל הזכויות שמורות ליעקב כהן החייל של אלוקים הוא כתב אני עוזר לו להפיץ

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

חחח ניראה לך יש לי כוח ליקרוא את כל זה

משתמש כבוד האוואטר של Li0rz
    שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ
    ואז! הזקנה..התפצלה לשניים..

אם זו הדרך להפיץ את היהדות את המוסר ואת היופי של החגים באמצעות הפחדה ומלחמות תעמולה פסיכולוגיות
    אז אלוהים יכול לקפוץ לי
    רק טיפש גמור יקח ברצינות את מה שכתוב פה

משתמש מכור
    שם פרטי
    ציון
    לייקים
    0
    נקודות
    13

ציטוט נכתב במקור על ידי Li0rz צפיה בהודעה
    אם זו הדרך להפיץ את היהדות את המוסר ואת היופי של החגים באמצעות הפחדה ומלחמות תעמולה פסיכולוגיות
    אז אלוהים יכול לקפוץ לי
    רק טיפש גמור יקח ברצינות את מה שכתוב פה
    אתה צודק אחי ..
    להחזיר אנשים בתשובה לא צריךך להיות בהפחדות ואימיום למיניהם ..
    זה צריך לבוא מליבו של האדם ..

שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ

אני קורא את הדבר הזה..באמת עכשיו אני מקדיש זמן וקורא את זה

ובאמת..שאני לא יודע אם לבכות או לצחוק..כי יש לי חברים שנדפק להם השכל בגלל השטויות האלה
    אני קורא את זה ואני אשכרה מזהה את אותה הגישה..זה לא יאמן
    חחחח זה מצחיק כל הזמן מספרים על היופי של היהדות
    על החגים..על האחווה..על הרצון והסיפוק העצמי של קיום המצוות על האווירה..

אני קורא את זה ואני רואה כמה חלאות יש..שהרבה יהודים בעצם לא טובים יותר לא מהנוצרים ולא מהמוסלמים
    שעמוק בפנים כשמגיעים לגרעין
    הנה הריקבון..

החייל הזה של אלוהים..יעקב כהן הזה..לא כתב את זה מהראש..זה הכל שטיפות מוח והרצאות שהוא אכל והפנים...הפחדות..חרדות..האשמות עצמיות נקיפות מצפון

זה רק מחזק את היותי אתאיסט ואת הרצון לעזור לאותם אנשים מסכנים שנופלים בפח הזה
    שמנוצלים בגלל הפחד שלהם מהלא נודע ומעבר למוות..שאלות שמעסיקות כל אדם קיים

האלוהים האמיתי שמחנכים לסגוד לו וכל כך אוהבים אותו

לא אמור לפעול ככה..

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

שמע זה שיש כאלה שבאים בגישה כזו זה לא אומר שזו הדרל היחידה.
    יכול להיות שזו דרך שיותר מדברת לאנשים ופחות מצפצפים על זה, בכל מקרה תהייה בטוח שאם תרצה לשמוע סגנון אחר תוכל לקרוא המון ספרי אמונה שמדברים על כל המשמעות של החיים בעולם הזה, על זכות לימוד התורה ועוד הרבה בלי שום עניין של הפחדה.
    אם יש לך מקום ליד הבית כמו בית כנסת או בית מדרש קהילתי אל תתבייש, אתה יכול לנסות לקחת ספר אמונה [אני ממליץ של הרב שלמה אבינר] ולראות שיש עוד גישות לדברים.

אגב פותח האשכול, שים לב לכותרת בפעם הבאה.

שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    שמע זה שיש כאלה שבאים בגישה כזו זה לא אומר שזו הדרל היחידה.
    יכול להיות שזו דרך שיותר מדברת לאנשים ופחות מצפצפים על זה, בכל מקרה תהייה בטוח שאם תרצה לשמוע סגנון אחר תוכל לקרוא המון ספרי אמונה שמדברים על כל המשמעות של החיים בעולם הזה, על זכות לימוד התורה ועוד הרבה בלי שום עניין של הפחדה.
    אם יש לך מקום ליד הבית כמו בית כנסת או בית מדרש קהילתי אל תתבייש, אתה יכול לנסות לקחת ספר אמונה [אני ממליץ של הרב שלמה אבינר] ולראות שיש עוד גישות לדברים.

אגב פותח האשכול, שים לב לכותרת בפעם הבאה.
    יש עוד גישות עדינות יותר למתחילים..אבל זו הקיצונית ביותר..היא עובדת..וכמובן שכל בן אדם מאמין..עמוק בפנים יודע ומאמין בגישה הזאת
    פשוט מנסים להחזיר בתשובה בדרכים פחות קיצוניות ויותר מוסריות
    יותר נעימות וכו'..

תאמין לי..כל אלה שחוזרים בתשובה עם השטיפות מוח..מתחילים בקטן..בסוף לזה הם מגיעים..

זה גועל נפש אחי ואתה לא יכול להגיד שלא
    יש שם דברים שקראתי שבאמא שלי בא לי לפוצץ ת'חרא הזה במכות

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

לא יודע על מה אתה מדבר.
    שמע בכל מקרה אני די בטוח שכל התהליך הזה שלך שמבנאדם מאמין לאחד שלא מאמין זה הכל בגלל שאנשים לא ידעו לספק לך תשובות כמו שצריך.
    לא יודע על איזה דרכים אתה מדבר, בכל מקרה אדם מאמין לרוב לא עושה דברים מתוך פחד מה יקרה אם הוא לא יעשה ככה.
    פשוט עושה דברים כי הוא יודע שזה הדבר שנכון וטוב לעשות, בשביל לפתח גישה כזו זה לא כל ויש הרבה דרכים.

שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ

לא יודע על מה אתה מדבר.
    שמע בכל מקרה אני די בטוח שכל התהליך הזה שלך שמבנאדם מאמין לאחד שלא מאמין זה הכל בגלל שאנשים לא ידעו לספק לך תשובות כמו שצריך.
    לא יודע על איזה דרכים אתה מדבר, בכל מקרה אדם מאמין לרוב לא עושה דברים מתוך פחד מה יקרה אם הוא לא יעשה ככה.
    פשוט עושה דברים כי הוא יודע שזה הדבר שנכון וטוב לעשות, בשביל לפתח גישה כזו זה לא כל ויש הרבה דרכים.

בסה"כ הדת באה על מנת להשליט סדר ומוסר..
    אם הם לא מצליחים בדרך אחת..הם פונים להפחדות..כמו עכשיו..כמו הרב אמנון יצחק..

ונכון אף אחד לא מספק לי תשובות...שאלתי באתר כיפה על הכינה ולא קיבלתי תשובה כבר עבר משהו כמו שבוע

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

כי אנשים לא יודעים תשובות לשאלות כאלה אני אומר לך תבדוק לבד.
    מה לא בסדר בתשובה שאני הבאתי לך?
    מותר אבל אנחנו לא יודעים למה זה הכל.

שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ

כי אנשים לא יודעים תשובות לשאלות כאלה אני אומר לך תבדוק לבד.
    מה לא בסדר בתשובה שאני הבאתי לך?
    מותר אבל אנחנו לא יודעים למה זה הכל.

אחלה תשובה באמת אני אומר תחיה עם הגישה הזאת כל החיים רק טוב זה מביא...

העניין עם הכינה הוא אחד מ 9 קונטרסים של התורה..שמוכיחים בעצם שהתורה נכתבה על ידי בני אדם..

קשה לשמוע את זה אבל אין מה לעשות..

מצחיק שפתאום שאין תשובה ..אומרים שמותר..אבל לא יודעים למה חחחחח

בחיים לא תודו בטעות..אנשים פוחדים לחיות בספק..ובלי משהו להישען עליו כשקשה..חייבים לזרוק קשיים ואירועים של החיים על משהו..

בבקשה מה איכפת לי..
    אני נהנה מהחופש

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

כי אתה לא מצליח להבין מה שאני אומר לך.
    במשנה כתוב ככה: כינה מותר להרוג בשבת.
    כתוב סיבה? לא
    למה? כי זה הלכה שנאמרה למשה רבנו מסיני
    אז אמיפה הביאו תקטע שבגלל זהיא לא פרה ורבה? בגמרא כתוב את זה.
    לידעתך הגמרא היא בעצם ניסיון פירוש, אם אין פירוש זה לא אומר שאין הלכה.
    הגמרא לא יכולה לחלוק על המשנה, לקבוע הלכות חדשות, פשוט כלום.
    היא יכולה לפרש ודי.
    אם הפירוש לא נכון זה לאאא לאאאאאא לאאאאאאא אומר שיש טעות בהלכה,התנאים שכתבו את המשנה לא כתבו את זה בגלל פרה ורבה, אלא בגלל שככה נאמר למשה מסיני, העניין של פרה ורבה היה בדור אחר בכלל הרבה שנים אחרי זה בתור ניסיון לתירוץ.
    אם זה לא הלך אז חבל, אבל זה לא אומר כלום, דרך אגב, ראיתי מקור שאומר שהכוונה שלהם באינם פרים ורבים זה שאין זכר ונקבה אצל כינים מסויימות, הרבייה שלהם זה בעצם חד מיני כזה כמו שבלולים אצל זנים מסויימים אבל לא משנה גם אם מבינים את זה שפשוט לא פרה ורבה זה לא אומר שעכשיו אסור להרוג כינה.

שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ

זאת אומרת שאני צריך לקחת את הפירושים של חז"ל בעירבון מוגבל..

שזה אומר גם..שאם אני מוצא לנכון..מצידי לא לאכול כשרות..כי אני לא רואה שום קשר בין האיסור לאכול חלב ובשר לבין.."אל תבשל גדי בחלב אימו"

דרך אגב מה שאמרת לגבי רבייה חד מינית..

לא לזה חז"ל התכוונו..
    זה תירוץ מטומטם שהלכו תלמידים להביא על מנת לקטול את המדע באמצעות המדע..
    הלכו וחיפשו זן של כינה שמתרבה בצורה חד מינית..
    אבל האישיו כאן הוא בעצם רביה מן הדומם ולא מאותו חי מאותו סוג..
    הם כנראה התייחסו רק למושג "פרה ורבה"
    ויצאו בורים.
    נערך לאחרונה על ידי Li0rz; 03-02-2009 בשעה 18:24.

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

שמע האיסור לא תבשל גדי בחלב אמו מופיע אחד אחרי השני 3 פעמים בתורה בידיוק ככה "לא תבשל גדי בחלב אמו לא תבשל גדי בחלב אמו לא תבשל גדי בחלב אמו"
    משה קיבל בתורה שבעפ שמכאן שאסור באכילה, בישול והנאה נדמה לי .
    החכמים תיקנו שזה גם על בשר עוף ולא רק על בקר בקיצור מלא מלא החמרות כדי שאנשים לא יגיעו ליידי עברה.
    דברים כאלה לא לוקחים בערבון מוגבל, כמו שכבר אמרתי, דין לעולם אבל לעולם לא משתנה בגלל שהתנאים שכתבו את המשנה לא המציאו כלום, קוראים לזה התורה שבעפ [תושבע] והיא הועברה למשה מסיני, ולכן גם אם ההלכה לא ברורה לנו עושים.

שם פרטי
    ליאור
    לייקים
    2
    נקודות
    22
    משפט מחץ

שמע האיסור לא תבשל גדי בחלב אמו מופיע אחד אחרי השני 3 פעמים בתורה בידיוק ככה "לא תבשל גדי בחלב אמו לא תבשל גדי בחלב אמו לא תבשל גדי בחלב אמו"
    משה קיבל בתורה שבעפ שמכאן שאסור באכילה, בישול והנאה נדמה לי .
    החכמים תיקנו שזה גם על בשר עוף ולא רק על בקר בקיצור מלא מלא החמרות כדי שאנשים לא יגיעו ליידי עברה.
    דברים כאלה לא לוקחים בערבון מוגבל, כמו שכבר אמרתי, דין לעולם אבל לעולם לא משתנה בגלל שהתנאים שכתבו את המשנה לא המציאו כלום, קוראים לזה התורה שבעפ [תושבע] והיא הועברה למשה מסיני, ולכן גם אם ההלכה לא ברורה לנו עושים.

אבל אתה לא יכול לזלזל בפירוש של חז"ל ואז אחר כך להגיד שעושים בכל זאת..

אם חז"ל טועים ואומרים שכינה ועכבר הם בעלי חיים שכביכול נוצרים מזיעה ועיפוש למה לי להאמין לגבי מה שהם אומרים על הגדי בחלב אימו???
    התירוץ של האיסורים המוזרים האלה..שהמטרה שלהם היא שלא תגיע אפילו לסיכוי הקלוש ביותר שתבצע עבירה...הרי זה אבסורד..

זה כמו שאני אגיד לך...אל תקום מהמיטה בבוקר..כי מי יודע מה יקרה לך כשתלך בבית..או שבכלל כשתצא החוצה..

אנשים חכמים כמוך כבר הגיעו בעבר לנקודה שאנחנו נמצאים בה
    שכביכול חז"ל עלולים לטעות ואת התורה צריך לבצע בכל זאת
    ישנו קונטרס שמראה שגם התורה עצמה בצורה נקיה ללא פירושי חז"ל נכתבה בידי בני אדם וחכמים שהיו בעלי אותו הידע של התקופה ההיא

לצערי אין לי מספיק את הידע בשביל לפענח מה כתוב
    אם תרצה לבחון את הקונטרס הזה בעצמך אני אשמח..גם אם תוכל לנתח אותו מה שכן אני בטוח בהחלט שהנק' מבוססת שם היטב
    נערך לאחרונה על ידי Li0rz; 03-02-2009 בשעה 18:32.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:47.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,493 | הודעות: 8,173,080 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect