בעקבות דיון שהיה בכתבה הזו.
שבה נאמר שישראל היא ארץ הISUZU, אבל ההיילוקס הרבה יותר טובה,
החלטתי להרים את הכפפה, ולהכין השוואה בין הטנדרים העיקריים בארץ ובסופו של דבר להחליט איזה טנדר באמת עדיף.
מהשוואה די מקיפה שמצאתי
פה. הם שחכו להכליל גם את המאזדה והטויוטה, אז הינה ההשוואה שלי.
להשוואה נוחה העלתי מס' קריטריונים שעל פיהם ניתן יהיה להחליט איזה טנדר עדיף.
- מחיר זול,
- שטח העמסה גדול,
- נוחות יחסית בתא הנהג ובטיחות.
- כוח זמין, אך עם זאת צריכת דלק הגיונית,
- יכולות שטח טובות.
תסכימו איתי שאם טנדר עומד בכל הקריטריונים הנ"ל, הרי שזהו הטנדר המושלם, נכון?
אז נתחיל.
*(להיילקס אתייחס בשם ויגו, מישום שכך היא מוכרת בארץ).
והמתמודדות הן:
טויוטה ויגו,
מיצובישי האנטר,
איסוזו D MAX,
מאזדה BT50,
ניסאן נאבארה.
אז נתחיל מהקריטריון הראשון, המחיר.
טויוטה ויגו - 221,500 ש"ח.
מיצובישי האנטר - 222,500 ש"ח.
איסוזו די מאקס - 207,000 ש"ח.
מאזדה BT50 - כניראה שהם ממש מתביישים במחיר, כי אי אפשר להוריד את הקטולוג מהאתר, ואין לי זמן לחכות עד שיגיע בדואר.
ניסאן נאבארה - 232,990 ש"ח.
*הדגם הכי יוקרתי משמעותו גם מבחינת ביצועים, ולא רק נוחות.
בקטגוריה הזו, זוכה ה-
ISUZU D MAX.
טוב, נעבור לקטגוריה השנייה, שטח העמסה גדול.
(המידות הן במילימטר).
טויוטה ויגו
אורך הארגז: 1520
רוחב הארגז: 1515
גובה הארגז: 450
מיצובישי האנטר
אורך הארגז: 1325
רוחב הארגז: 1470
גובה הארגז: 405
איסוזו די מאקס
כניראה שהם מתביישים במידות, ביגלל שאי אפשר למצוא או להוריד אותן בשום מקום.
מאזדה BT50
אורך הארגז: 1530
רוחב הארגז: 1456
גובה הארגז: 465
ניסאן נאבארה
אורך הארגז: 1511
רוחב הארגז: 1496
גובה הארגז: 457
בקטגוריה הזו זוכה ה
MAZDA BT50.
הקטגוריה הבאה היא נוחות יחסית בתא הנהג ובטיחות.
*רמת אבזור הגבוהה ביותר.
טויוטה ויגו
אבזור:
מדרגות צד, מגיני בוץ, מראות צד חשמליות, חלונות חשמל,
פנסי ערפל מקדימה, חישוקי מגנזיום, מפשיר אדים אחורי,הגה מתכוון לגובה, נעילה מרכזית, אימבולייזר, בקרת שיוט, מזגן, מראה פנימיץ, תאורה פנימית, זמזם אזהרה לאורות דולקים.
בטיחות:
2 כריות אוור מקדימה, ABS, חגורת בטיחות עם מנגנון קדם מתיחה (אין לי מושג מה זה, חגורת בטיחות רגילה?).
מיצובישי האנטר
אבזור:
מושבי עור, מושב נהג חשמלי, הגה כוח מתכוון, בקרת אקלים (כמובן מזגן), אימבולזייר, מחשב דרך, חלונות חשמל + חלון אחורי חשמלי (לקבינה),
מראות צד חשמליות, 6 רמקולים ונגן MP3, זמזמם התראה לאורות דולקים, מנגנון פתיחת מיכל דלק ממושב הנהג, תאורה בתא כפפות ומאפרה, משענת יד, שקע חשמלי ל12V, והרבה מגשי אחסון.
מבחוץ, גג שמש חשמלי, שמשות כהות במיוחד מאחורה, מדרגות צד, מגיני בוץ.
בטיחות:
2 כריות אוור, ABS, נעילת דיפרנציאל אחורי, בקרת יציבות, בקרת אחיזה, קורות חיזוק בדלתות להגנה על הנוסעים,
איסוזו D MAX
אבזור:
פנסי הלוגן קדמיים, פנסי ערפל קדמיים, גריל דמי מקרום, מראות חשמליות, שמשות כהות, מגיני בוץ, חישוקי אלומניום 16", גלגלע הגה מעור, הגה מתכוון לגובה, חלונות חשמל, נעילה מרכזית, אימבולזייר, מזגן, תא כפפות ומאפרה עם תאורה, שקע 12V, רדיו דיסק, אנטנה ו6 רמקולים, פתיחה פנימית למיכל הדלק.

בטיחות:
שלדה מחוסנת, מרכב כשוח, 2 כריות אוור, מוט הגה קורס בתאונה, מוטות הגנה בדלתות, מיגון תחתון בתא מנוע תיבת העברה ומיכל דלק, ABS, דיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה, נעילת בטיחות בדלתות אחוריות (לילדים).
מאזדה BT50
אבזור:
נעילה מרכזית, חלונות חשמל, 4 רמקולים ונגן, חישוקי סגסוגת קלה, מראות חשמליות, פנסי ערפל קדמיים.

הבטיחות:
2 כריות אוור + כריות צד, ABS + EBD, שדלה קשיחה במיוחד, קורות לספיגת אנרגיה בדלתות.
ניסאן נאבארה
אבזור:
חישוקי מגנזיום, מראות חשמליות עם הפשרת אדים, פנסי ערפל, נעילה מרכזית, פנסי איתות על מראות צד, מזגן, בקרת אקלים, חלונות חשמל, 4 רמקולים ונגן, דיבורית בלוטות', הגה מצופה עור, תאי אחסון רבים.
בטיחות:2 כריות אוור, ABS, EBD. BAS, משענת ראש אקטיבית, קורות פלדה להגנה בזמן תאונה.
המנצחת הקטגוריה זו היא ה
ISUZU D MAX, למרות אבזור פנימי פחות טוב משל המיצובישי, רמת הבטיחות שלה טובה יותר,
והיא בעלת 1.5 כוכבי בטיחות, לעומת המיצובישי, שלא מופיע מידע אודותיה באתר של האיורו אנקאפ, ועל כן היא זוכה בקטגוריה.
הקטגוריה הבאה היא כוח זמין, אך עם זאת צריכת דלק הגיונית.
*הדגם המפואר ביותר
טויוטה ויגו
טורבו דיזל 3 ליטר, 171 כ"ס, 35 קג"מ.
מיצובישי האנטר
מנוע 2.5 ליטר, 136 כ"ס, 32 קג"מ.
איסוזו D MAX
3 ליטר, כ136 כ"ס, 280 ניוטון למטר של מומנט.
מאזדה BT50
3 ליטר, 156 כ"ס, 38.74 קג"מ.
ניסאן נאבארה
2.5 ליטר טורבו, 171 כ"ס, 41.1 קג"מ.
נתון צריכת הדלק לא נמצא.
המנצחת הקטגוריה הזו היא הניסאן נבארה, אותו כ"ס כמו לטויוטה, כמות מומנט גדולה יותר, ונפח מנוע קטן יותר, כלומר יותר חסכונית.
הקטגוריה האחרונה היא יכולות שטח טובות.
כמובן שכשיש לכם טנדר כיף לפעמים לצאת לשטח ולכן זה חשוב שיהיו לכלי שלכם יכולות שטח טובות.
כולן עם אפשרות של הענה כפולה, שזה כבר טוב, הכי הרבה כ"ס ומומנט יש לנבארה ככה שבנתיים היא מובילה, לדי מקס, יש דיפרנציאל מוגבל החלקה ומיגון תחתון, בעוד שבמיצובישי יש אפשרות לנעול דיפרנציאל.
למען האמת נעילת דיפרנציאל צריכים רק בתנאי שטח קשים במיוחד, עם מה שלדעתי טנדרים פשוטים כאלו (ללא שיפורים AFTERMARKET) לא יתמודדו.
טויוטה ויגו - מרווח גחון 292 מ"מ ומשקל עצמי של 1920 ק"ג.
מיצובישי האנטר משקל עצמי 1890 ק"ג ומרווח גחון של 205 מ"מ.
איסוזו D MAX אין נתונים.
מאזדה BT50 משקל עצמי 1895 ק"ג מרווח גחון 207 מ"מ.
ניסאן נאבארה משקל עצמי עד כ 2148 ק"ג, מרווח גחון 233 מ"מ ודיפרנציאל אחורי ננעל ומוגבל החלקה.
למרות שלא נהגתי באף אחד מכלי הרכב, וקשה לקבוע על פי נתונים אלו בלבד, אבל בכל זאת, על פי הנתונים, ל
טויוטה ויגו יש את נתוני השטח הטובים ביותר מבין כל חמשת המתחרים ולכן היא המנצחת בקטגוריה.
אז לסיכום,
האיסוזו הכי זול ובעל אבזור טוב מאוד, לגבי יכולת העמסה, לא אוכל לאמר דבר מפני שאין לי את הנתונים של האיסוזו. יכולות השטח עלובות מעט אבל זה עדיין סביר, והרכב כניראה יוכל להתמודד עם דרגת שטח סבירה.
ככה שניראה לי שהאיסוזו לא סתם הטנדר המועדף בישראל והוא בהחלט הבחירה הנבונה לעשות.
ולכן, הISUZU D MAX הוא גם הטנדר הזוכה בהשוואה שלי.
מה דעתכם?
*מצאתם טעות? שלחו לי הודעה הפרטית. תודה.