|
|
אם מדא לא מקבלים שכר אז לא.
גם אם תגיד שזה גזעני, זה לטובת הדת, אתה לא אמור לחיות אדם שהבסיס שלו נגדך אין מה לעשות.
יש סכנה של התבוללות כשיש עובדי כוכבים לצידך, בכל מקרה אני אולי הייתי מרפא כי לפי מראה אני לא יכול לדעת אם הוא עובד כוכבים, אבל אם הייתי יודע בוודאות אז לא הייתי מרפא.
אוקיי מד"א לדעתי לא מקבלים שכר
אתה מע"ר ואתה רואה תאילנדי שנדרס
ואתה לא עוזר לו
פשוט מסתלק
זה לא מוסרי..לזה חופש התכוונו..
ההסבר שלך לא מצדיק כלום..
כי במושגים של רוב האנשים בעולם
אתה לא מוסרי
נגמר הסיפור
ברור שלא תעזוב אותו ככה התורה לא עד כדי כך קיצונית וסדיסטית יש גויים ששומרים 7 מצוות בני נח,ניראלי שהם יכולים להשאר בארץ, וגם אם לא יש גם ציוי להתנהג כמו בני אדם ולא כמו חוליגנים שהורגים עובדים זרים. ולגבי המכשפות שדיברתם בהתחלה זה עם בלעם שהוא היה מחשף,או החרטומים של פרעה שהם חיכו את משה,כל זה מכוחות הטומאה.
וברור שאף אחד לא יכול לקיים 613 מצות פשוט נותנים לך בהכללה כל מה שאפשר לקיים,למשל אלו שגרים בחו"ל לא יכולים לקיים מצות ישוב הארץ.הכי חשוב ועקרוני זה עשרת המצוות.
לדעתי חופש האלו לא צודקים בכלל,הם מנסים לפרש את התורה בדרך שלהם לפי ההיגיון בדדיוק כמו הקראים או הצדוקים לא יודע,יענו שלא מאמינים בתורה שבעל פה והם עושים לפי התורה שבכתב אחת לאחת וזה לא נכון.
תסכים איתי שמוסרי זה דבר שאפשר להתווכח אליו.
סדר העדיפויות שלך וההשקפת עולם גורמת לך לחשוב שזה לא מוסרי, אבל מה לעשות שערך של יהודי שישאר יהודי הוא הרבה יותר חשוב מחיי עובד אלילים שחי איתך ומסכן את הדת שלך?
אם סדר העדיפויות שלך הוא קודם כל להיות יהודי דתי, אז זה מוסרי מאוד.
אם עובד אלילים יותר חשוב אז זה באמת לא מוסרי.
זה דבר שאפשר להתווכח עליו, ואין הסכמה מוחלטת.
בכל מקרה חופש ניפחו, אין לעובד אלילים שום "הזמנה לרצח" יש איסור להרוג עובד אלילים, אסור לך לבוא סתם ולהרוג.
הם מנסים לעשות שטיפת מח [מושגים שלך D:] ולהוכיח בכח שהתורה היא לא אמיתית, לא מוסרית ולחרטט את כולם.
חבוב מוסרי זה לא משהו שאפשר להתווכח אליו כי אם תנסה להתווכח עליו אתה תעשה דברים כמו פקודה בלתי חוקית בעליל ועוד כל מיני דברים שתקבל עליהם כלא..
אתה חושב שאתה כזה חכם להתווכח מה זה מוסר..כל מה שהיהדות מנסה ללמד זה מוסר
אבל מסתבר שהיא לא שווה כלום אם היא מוציאה אנשים שחושבים כמוך..
לחופש אין סיבה "לחרטט את כולם"
אם קיים ארגון כמו חופש זה אומר שאיפה שהוא יש חור בתורה..
מצאו והצליחו להוכיח סתירות לתורה שלך..
אחרת אין סיבה שבן אדם ילך ראש בראש נגד אקסיומה..
אבל זה סתם וויכוח שיטחן מים עכשיו
בקיצור הגענו למסקנה שלחופש יש הגדרה אחרת ל"מוסר"
וכאן זה בעצם מסתיים
דרך אגב תרי"ג מצוות כשאומרים שאי אפשר לבצע את כל המצוות..
תמיד חשבתי שזה עניין של אתגר ושל מסוגלות וחוזק ביהדות..
מסתבר שזה לא הגיוני ואף בלתי אפשרי להשלים את כל תרי"ג מצוות בכלל..
יש שם מצוות (מסתבר שרובן) שאשכרה לא ניתן לגשת אליהן ולבצע אותן בכוח אפילו אם רוצים לבצע רק אחת מהן ויקדישו לה זמן של חיים שלמים..
אז מה הרעיון בלהגיד שהן שם או בכלל לקרוא להן מצוות?
מי אומר? מה אומרים? מה אתה מתכוון בכלל? חח
בכל מקרה תריג מצוות זה הסהכ, אי אפשר לקיים את כולם כמו שאמרתי, יש מצוות שהם רק לנשים ויש מצוות שהם רק לכהן גדול. [כהן גדול לא יכול להיות אשה D:]
וחופש מגזימים לאללה ומנפחים כבר הראתי לך דוגמאות, מוציאים דברים מהקשרם וממציאים פירושים
הם לא מנפחים הם מביעים דיעה...כולה דפקו לך כמה? 3-4 מילים ליד כל מצווה שלא נראית להם??
זה לא ניפוח..
יש אפליה ויש אכזריות בתורה
אתה לא יכול לקחת את זה החוצה
וגם אם מנפחים
אכזריות אפליה ואי מוסר ביחס למושגים של היום
זה דברים שיש להם המון דוגמאות בתורה
ד"א כשאמרתי לך ברוך שלא עשני אישה נתתי לך את זה כדוגמא לאפליה של נשים ואמרת לי שאומרים את זה כי לגברים יש יותר מצוות מנשים..
זה לא סוג של אפליה? למה נשים לא יכולות לבצע את התפקידים של הגברים??
ואל תגיד לי מעמדות וחרטות כאלה כי יש לך את דבורה הנביאה שעשתה אחלה עבודה כזכור לי
נערך לאחרונה על ידי Li0rz; 05-02-2009 בשעה 18:49.
התורה הקלה עם נשים בגלל שיש עליהם את מטלות הבית, אם אתה שואל מדוע דווקא האישה במטלות הבית זה בגלל שפעם לא היו עובדים בתור קופאי בסופר, היו יוצאים למסעות של שבועות ארוכים מעבר לים ובתנאים קשים ולגבר יש יתרונות בקטע הזה, זה צורך גם כח פיזי, מה גם שילידים בדרך הטבע מחוברים יותר לאמא אז עדיף שהיא תשאר איתם.
גבר מודה על הזכות שהוא גבר בגלל העובדה שיש לו יותר מצוות לקיים, ולא בגלל שאישה זה דבר חרא או משהו כזה.
והם כן מנפחים כי כשאומרים לך שלא ישכון עובד אלילים והם מתרגמים את זה כ"הזמנה לרצח עם" או משהו כזה זה הגזמה לאללה.
כי הם פטורות מהמצוות האלה, התורה פטרה את הנשים ממצוות עשה שהזמן גרמא, ולכן הם לא יכולות להקריב קורבנות או לעבוד במקדש כי כל דבר חייב לבוא בזמן מסויים.
הם חייבות רק במצוות כמו נגיד כילאים שנוהג תמיד, או הפרשת חלה שלא תלוייה בזמן, ובכל המצוות של לא תעשה.
כמובן שיש יוצאי דופן, ולכל יוצא דופן יש סיבה משלו.
מה גזענות?
פשוט בתורה מקילים על הנשים כי יש להם בית לדאוג לו.
אההה אוקיי
השכלתי אם ככה
טוב לדעת שאין אפליה בין נשים לגברים ביהדות