אוקיי אז ככה..קודם כל תרגע..הוא לא הפריך שום דבר.
הבחור הזה פשוט מאוד בא ואומר לך משהו פשוט...לדבר מתוחכם..חייב להיות בורא
ונותן לך את הדוגמא של השעון..
עכשיו בוא נבדיל בין הלא נודע לבין אלוהים
האם לשעון יש יוצר?..אתה יודע בוודאות שיש לו יוצר..(קיבלתי)
אבל אתה לא יודע מי יצר..אתה רק יודע שיש לו יוצר(אז למה ישר לקפוץ למסקנה שזה בורא שעשה את זה בפעם אחת ובשניה??)
מה זאת אומרת ? לא קפצתי למסקנה הזאת שהוא עשה את זה בפעם אחת ובשניה..אני פשוט יודע שאדם אחר יצר את השעון הזה והוא לא נוצר בתהליך כלשהו של מוטציה ובלהבלה... אלא מישהו יצר אותו ועכשיו אני לא רק מאמין שמישהו יצר אותו אלא יודע את זה בדגש על יודע ! (שזה יהיה הנמשל בסיפור על קיומו של ה')
עכשיו לא חכמה להשוות שעון למוח...
עד כמה שיהיו מסובכים שניהם דברים שונים
והשעון מגיע מהמוח..
תבין לא מדובר כאן ביצירה רגעית
גם השעון לא נוצר ברגע.. אלא בתהליך שהאדם יצר אותו... אז אין סיבה שאני לא יחשוב שה' ברא את האדם אולי בתהליך כלשהו.
מדובר בתהליך
הדרגתי והתפתחותי...
שהגיע למצב שהוא כיום
כאשר לך..אדם ממוצע..אין שום מושג איך הוא פועל
ממה הוא מורכב ומה מניע אותו
כמו רוב הדברים בטבע תהליכים לוקחים זמן..
ולכן המוח לא נוצר
אלא התפתח..
אני לא מקבל את זה את זה שהמוח התפתח אלא שמישהו פיתח אותו אם כבר.
תהליך מזורז ומתועד של ההתפתחות הזאת הוא למשל מוח אשר נוצר אצל עובר במשך 9 חודשים...
מידע גנטי שנשמר במשך מיליוני שנים בא לידי ביטוי בתהליך של כמה חודשים
בשכפול והעתקה
וזה צריך להוות לך מין הדגמה של התהליך האבולוציוני הזה של המוח ב fast forward עצבני !
לא הבנתי כיצד הלידה של האדם קשורה לתהליך אבולוציוני כלשהו לפי ההסבר שלך.
גבר בוא אני אסביר לך משהו..
על בניין גבוה מרשים ומוגמר אפשר להסתכל מנקודת מבט של 2 אנשים:
קבלן בניין
ועובר אורח
אתה יכול להיות קבלן של בניין ..ללמוד על מורכבות הדברים לבצע אותם לתכנן לעבוד קשה
ובסופו של דבר לקבל את המוצר המוגמר בהבנה...אומנם עם המון סיפוק עצמי וגאווה..אבל עם פחות התפעלות
אני צודק?
מסכים איתך עד כאן
לעומת זאת עובר אורח יעבור ליד בניין מרשים ויצירתי ויגיד: וואו ! איך לעזאזל עשו את זה !!! הקבלן הזה גאון...
וימשיך ללכת
נכון !
באיזה צד אתה מעדיף להיות..עובר האורח או קבלן הבניין???
מה זאת אומרת באיזה צד אני מעדיף להיות
תשמע מה שאני חושב לפי הדוגמא שלך .. זה דומה מאוד לשעון והמוח.. בוא נניח בצד לרגע את עובר האורח. הקבלן בניין הוא יצר את הבניין נכון ? הבניין לא נוצר בתהליך אבולוציוני כלשהו נכון ? אלא במעשה ידיו.
עכשיו פה הקבלן בניין יהיה במקום המוח במשל של הרב והבניין הוא השעון. זה על אותו רעיון רק שאתה מסתכל ממקום אחר. אם בסיפור שסיפרת פה היה קבלן בניין ועובר אורח אז בסיפור של השעון היה צריך להיות יוצר השעון ומישהו שקנה אותו ומתפעל מכך שיש לו בשעון גם שעון גם מחשב וגם זה וגם זה(בשביל הדוגמא כן)...
אז אני מתייחס אל קבלן הבניין בסיפור שלך כאל משהו שהוא בלתי אפשרי שיווצר בתהליך אבולוציוני .
אני מעדיף להיות אדם שיודע כמה שיותר
ולא אחד שלוקח את המורכבות של הדברים מתייאש מהם ומערב גורם עליון
תאמין לי שלא התייאשתי ואני לא מבין למה אתה חושב ככה...אתה פשוט לא מאמין אבל אני מאמין וגם יודע שיש בורא אומנם אני לא טבו בלהכויח את זה..אבל בכל מקרה אני לא מתייאש ומערב גורם עליון מתוך ייאוש ..
הדוגמא עם השעון לא שווה שום דבר..כי השעון הוא תוצר
והמוח הוא תהליך..שלדעתי עדיין לא נגמר
למה לדעתך המוח למשל לא יכול להיות גם תוצר ? כמו שהשעון לא יכול להיות תהליך והוא בעצמו תוצר כי זה ברור לך.
עכשיו לגבי המפץ הגדול...
אתה לא חייב להאמין למפץ הגדול..גם אני לא ממש מעריץ נלהב שלו
אבל בינינו מה יותר הגיוני?? שפיצוץ (שאגב לא כפוף לחוקי הפיסיקה של כדור הארץ כשמתייחסים לתגובה הטיפשית של אותו רב מרצה שאמר שהפיצוצים האחרונים שראה לא יצרו כלום) יצר את כדור הארץ??
או שכדור הארץ נוצר יש מאין? (נוצר מכלום)
נדמה לי ואני לא בטוח (צריך לבדוק) על פי היהדות העולם נוצר יש מיש ולא יש מאין ממה שידוע לי ...אפשר להעמיק בעניין הזה ולבדוק באמת..