מישהו יכול להסביר לי בבקשה אם יש הבדל בדרך שמגיעים לסטי"לים או לדבורות ואם כן מהו?
מישהו יכול להסביר לי בבקשה אם יש הבדל בדרך שמגיעים לסטי"לים או לדבורות ואם כן מהו?
|
|
מה זאת אומרת לא מגיעים לשם דרך גיבוש?
טוב בתור סטילן בוא אני אסביר לך:
אתה עושה גיבוש מתקבל> מגיע לטירנות יבשתית בחיל הים רובאי 02-חודש> אז מחלקים אותך לקורסים של סטילים ודבורים. לסטילים יש המון קורסים(ימאים,נשקים,נווטים,בקרי קשר, מקצועות אלקטרוניקה ומה לא...) לדבורים יש רק 2 מסלולים ימאי ומכונאי, הימאי מתעסק יותר בנשק ובניווט והמכונאי... (בכל מקרה בכל קורס שתגיע עליו יהיה קורס של לוחמים)> הקורס נחשב כ"טירונות 07 ימי" משך קורס הוא בין 3 -8 חודש תלוי במסלול...
אני אישית מנסה כרגע ממש לצאת מהמקום ולעבור לחי"ר , ולצאת מחיל הים זה ממש קשה.(אבל אני הבעיה שלי אחרת התגייסתי כדי לקבל עוד פעם גיבוש שייטת אבל הורידו לי פורפיל ל82 וסוג של נתקעתי בחייל).
אבל זה ממש תלוי מה אתה מחפש.
כי יש לי הרבה חברים שממש נהנים.
כי בסך הכל יש דיי הרבה פעולות מענינות ברוב הספינות יש ראש ממש טוב, ונוהגים לצפר חיילים ביציאה לאיזה פאב,מועדון סרט אחרי יום קשה.ויש בקביעות צופרים של קרבים כמו תגלית ונופש מבצעי, פלוס דברים שיש רק בחיל הים אם זה הפלגה לטורקיה ועוד הרבה..
יש לך ת"ש טוב והוא דיי קבוע כי גם בחוף וגם בים אתה חיי בספינה.
וסה"כ זה עבודה חשובה למרות שאין יותר מיידי פרסום.
(כי אתה פשוט מגיע למקומות שאסור לך להגיד שהייתה בהם.)
אבל דוקא במלחמה האחרונה התחילו לשדר קצת כתבות על היחידה וזה סבבה.
חסרונות זה יציאות יחסית פחות טובות מרוב החילות הקרביים האחרים.(למרות שבסטילים זה משתנה)
אין יותר מיידי גאוות יחידה וזה חבל.
וגם מאוד קשה לעבוד בים גבוה, הגעתי בחורף וחצי מהמלחמה הייתי עסוק בלהקיא את החיים.(אבל בקטנה לזה מתרגלים...)
אז פשוט תחשוב מה מתאים לך .
שוב סה"כ זאת עבודה חשובה ואם אני אשאר בספינה אני לא אצטער על זה אבל זה תלוי מה אתה מחפש!
נערך לאחרונה על ידי kkroro; 23-03-2009 בשעה 21:46.
תודה רבה kkroro על המידע זה חשוב לי מאוד.
ואם אתה יכול לתת לי קצת מידע לגבי הגיבוש עצמו,וגם סתם לשמוע על החוויות שלך מהשירות.
סתם גיבוש שכונה... כושר גופני בסיסי ביותר יספיק לך לעבור אותו.
אתה תעשה ביום הראשון סירת הקאות, חדר הצפות והרבה משחקי חברה כאלה לראות איך אתה מתמודד בצוות כמו: לבנות רפסודה מחתיכות עץ ובובוקים ולהוציא אותה למים או לבנות אוהל.
יהיה לך איזה קטע של ריצה וינסו להפחיד אותכם שתמשיכו לרוץ כל הלילה ובדיוק 5 דקות אחרי שיגידו לכם את זה ישחררו אתכם לישון.
יהיה גם איזה מבחן עיוני, סתם חרטא!
יותר טוב תגיד לי איזה סוג של עבודה אתה מצפה לעשות.(להתעסק בנשק, במכונות, או אולי אתה אוהב מחשבים אז אתה יכול להיות בלוחמה אלקטרונית)
ואני אגיד איזה תפקידים יתאימו לך.