אמרו לי שעושים ארובי זה מקטין את השריר או משהו כזה זה נכון?
ואם כה באיזה רמה ממש מקטין או סתם בקטנה?
אמרו לי שעושים ארובי זה מקטין את השריר או משהו כזה זה נכון?
ואם כה באיזה רמה ממש מקטין או סתם בקטנה?
|
|
כן ולא...
תלוי מה היית קודם...
אם קודם היה לך 90% כוח ו10% סיבולת השריר "יקטן" - יותר אחוזים יעברו לצד של הסיבולת, והכוח המקסימלי ירד. "גודל" השריר נקבע לפי הכוח המקסימלי ביחס לאחוזי השומן.
מהצד השני, זה יוריד אחוזי שומן, ככה שהשריר יבלוט יותר.
מקווה שהבנת.
אולי די עם המריבות המפגרות האלה?
אתם סתם מבלבלים את האנשים ששואלים אותכם..
עכשיו בכלל חרפנתם אותי אז זה מקטין את השריר רק שהשריר מתעייף מאוד? או שגם בריצות קצרות?
אולי פשוט שמישהו יביא מאמר או משהו בבקשה
אתם ממש מפגרים אה?
היכולת של השריר שלכם מחולקת לכוח ולסיבולת. אין מצב שהכוח של השריר שלכם גם גדול מאוד (שזה אומר גוף מנופח ושרירי) וגם בעל סיבולת גדולה מאוד. אין דבר כזה.
מי שעובד בחדר כושר על סטים של 3 חזרות לדוגמה, עובד בערך 90% כוח ו10% סיבולת... וככה השריר שלו יבנה.
כשהוא יעבוד על 20 חזרות לדוגמה הוא יעבוד הרבה יותר על סיבולת והרבה פחות על כוח.
בריצה ארוכה (שהיא בעצימות יחסית נמוכה - כי אי אפשר לרוץ ספרינט 15 ק"מ) אתם עובדים בעיקר על סיבולת, והכוח (המקסימלי) לא ישתפר. אפילו יגרע. ככה שאם השריר שלו כבר היה בנוי בצורה של כוח מקסימלי גדול (נגיד 90%) וסיבולת נמוכה (נגיד 10%) אז ככל שהוא ירוץ ריצות ארוכות יותר הוא "יזיז" את המדד לכיוון הסיבולת.
זה מאוד פשוט...
זאת הסיבה שכשאתם רואים באולימפיאדה אצנים שרצים 10000, חצי מרתון, מרתון ובכלל כל האצנים המקצוענים שרצים למרחקים ארוכים, הם מאוד דקיקים. כי הכוח המקסימלי שלהם נמוך, אבל הסיבולת גבוהה מאוד.
בשביל גוף שרירי צריך כוח מקסימלי גדול (כי זה מה ש"מנפח" את השרירים) ואחוזי שומן נמוכים (ככה השרירים יותר בולטים ויותר נראים).
כמה השרירים שלך בולטים וכמה שרירי תהיה מושפע מ3 גורמים עיקריים:
1. כוח מקסימלי של אותו שריר.
2. אחוזי שומן.
3. גנטיקה.
אם הוא יעשה ריצות ארוכות, אחוזי השומן שלו ירדו אבל מהצד השני אם השרירים שלו היו בעלי כוח מקסימלי גבוה וסיבולת נמוכה, הם "יקטנו" (פחות יבלטו), כי הם יהיו בעלי סיבולת גבוהה יותר וכוח מקסימלי נמוך יותר.
הבנתם?
זה באמת פשוט מאוד, לא סיבכתי שום דבר.