איזה תחזוקה שוטפת יש למכונית ועלות +\-אני מדרך לקנות Mazda 323F
עכשיו חוץ מדלק וביטוח(שכמה אמור לעלות?!)
איזה עוד תחזוקות יש לעשות? ועלויות בערך
![]()
|
|
אני יודע שהביטוח וגם הדלק לא יקרים במכונית זו.
ואם אתה שואל איזה תחזוקות- הכל תלוי במצב של הרכב. לאחר שיהיה לך מפרט טכני ותגיד לנו מה המצב שלו, מאיזה שנה הוא וכו', לא נוכל להגיד לך אילו תחזוקות אמורות להיות לו..
תחילה, אחרי שאתה רוכש את הרכב יש צורך לעשות לו מעיין יישור קו. רמתו תלויה בכמות הכסף שאתה רוצה להשקיע.
למשל ביישור קו אתה יכול להחליף בלמים, חגורות, קלאצ' ובעצם הכל, לעשות לך אוטו חדש, אבל זה לא משתלם, אז לרוב צריך לבדוק את מצב החגורות, כי אתה לא יודע מתי הן הוחלפו, ותאמין לי אתה לא רוצה שאחת תקרע לך בזמן נסיעה.
מצתים.
צמיגים.
תבדוק את הבלמים ותיבדוק אם צריך להחליפם. בקיצור, תשאיר איזה 6K ליישור קו, תבוא למוסכניק שלך ושהוא יבדוק את כל העסק.
בטיפולים שיגרתיים נוהגים להחליף שמן, פילטר שמן, פילטר אוור. (פילטר דלק קצת יותר יקר ולרוב נוהגים להחליפו לעיתים פחות תקופות). את זה אמורים לבצע כל 10K קילומטרים בערך (שוב, כי זה משתנה מרכב לרכב).
פעם בכל 2 שלוש טיפולים תיבדוק את המצתים, הפילטר דלק (בנוסף כמובן לטיפול הרגיל). תבדוק את החגורות, שהן לא ייבשות לגמרי.
וזהו בעיקרון, יש מצב ששחכתי משהו אז אחרים ישלימו.
עוד דבר, אם במהלך הטיפול אתה רואה משהו שצריך להחליף, רצוי להחליפו, אחרת בסופו של דבר הנזק לכיס יהיה גדול יותר.
עלות ומחירים אין לי מושג, כי זה משתנה מרכב לרכב.
שים לב, כשאתה קונה רכבים משנתון כמו המאזדה, (והן לרוב גם קרועות), צריך להיזהר כדי לא ליפול על טרנטה רצינית. אחרת אתה תעבוד רק כדי לממן לה טיפולים, לכן תאזר בסבלנות, הרכישה הטובה תגיע בסופו של דבר.
עלות הביטוח חובה! שלך אמור לעלות כ3K לא כולל שום דבר :_)
יש לך עוד ביטוח לנהג חדש, צד ג' או מקיף, ואם אתה רוצה אז גם גרר, שמשות וכו'.
יצא הרבה.
יום טוב.
נערך לאחרונה על ידי DIESEL POWER; 18-04-2009 בשעה 14:02.
Berlingo כי לפעמים... פשוט אין ברירה
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself
חולצות ובלייזרים אלגנט :
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=878363
הכל תלוי בכריות אוור באוטו, איזור שאתה גר בו, ועוד ים פרטים, אבל בכללי, לחמש חודשים יצא לך 1400, ו3K ל12 חודשים זה יקר?
הינה מחשבון השוואה לביטוח חובה, תמלא תפרטים ותבדוק.
שתף אותנו בכמה יצא לך.
למרות שניראה לי שזה לא מחשבון כל כך מדוייק, אבל בכל זאת...
נערך לאחרונה על ידי DIESEL POWER; 18-04-2009 בשעה 18:23.
Berlingo כי לפעמים... פשוט אין ברירה
ביטוח חובה זה לפי קבוצת רישוי, לפי ותק נהיגה, גיל ותביעות קודמות.
אין מצב שעלה לך למיצובישי כריזמה 03 ביטוח חובה ומקיף ב1400 שקל ל5 חודשים. אולי יש לך ביטוח צד ג', רק חובה אמור לעלות לך לבד בסביבות ה2200-2400 שקל ומקיף בסביבות ה3.5-6 אלף. (לשנה, גם אם תחלק ב2 לא תגיע ל1400, תבדוק אם אתה לא מדבר על רכב של ההורים ואתה מוגדר כנהג נוסף, ולא עיקרי, כי הרכב לא שייך לך, אם אתה נהג עיקרי הביטוח יהיה פי 2 יותר יקר, בעיקרון הפרמייה של ההורים שלך התייקרה שנתית בסביבות ה3500 שקל, בנוסף למה שהם שילמו על עצמם)
ועשיתי כבר כמה ביטוחים, בכמה חברות ביטוח, שוב יש הבדל גדול בין להיות נהג עיקרי או נהג משני, וכמובן שזה גם תלוי בנפח המנוע והאם הרכב נחשב כגניב או לא, וקצת בערך הרכב.
בקיצור, חגי, אם תעשה לעצמך ביטוח לבד על הרכב, כנהג עיקרי כאילו הרכב שייך לך, יצא לך מקיף + חובה לא פחות מ5-6 אלף שקל, וזה כולל גם ביטוח דרך (שמשות, גרירה, רכב חלופי, פנצ'ר) שעולה 300-500 שקל בשנה.
זתומרת שאני צודק.
פותח האשכול בן 17, והאוטו כנראה יהיה רשום על שם אחד ההורים.
זתומרת שהוא לא יהיה נהג עיקרי עד כמה שאני יודע.
בכל מקרה, יצא לי 1400 שקל(את הקבלה ראיתי בבית) לביטוח מקיף וחובה לנהג חדש.
אני יודע שרק החובה אמור לצאת לי 2,500 שקל ויותר, אבל זה מה שאבא משלם, וזה מה שאני ראיתי בקבלה.
חולצות ובלייזרים אלגנט :
את כל זה צריך לבדוק לפני הרכישה ולגרוע מהמחיר בצורה יחסית לרכב בן 14 ולא כמו ברכב בן 4.
ז"א צריך לקבל כמובן מאליו בלאי טבעי לעומת אי טיפול ברכב.
אחרי שאתה גורע סכום כסף מהמחיר קניה שלך יש לך יותר לטיפולים.
פה ד"א אם תטפל לבד תחסוך כסף- שעות מכונאי במוסך.
ו6K זה הרבה לישור קו.
מה שיותר חשוב זה שתבדוק אם הרכב עובד עגול. בהילוך סרק ולא משתנק לך בסל"ד נמוך וגבוהה.
חולצות ובלייזרים אלגנט :