מישהו יודע מזה מה עושים שמה והאם זה משתלם בכלל?
מישהו יודע מזה מה עושים שמה והאם זה משתלם בכלל?
|
|
אם אני לא טועה מדובר על כל השח"ק מרום ורקיע (פלדה כחולה)
אם אני לא טועה אתה לומד יג' ויד' (80% במימון ח"א) ומקבל תעודת הנדסאי ואז אתה מתגייס לטכני (עובד קורס של שלוש חודש בטכני בחיפה) ומתגייס למקצוע
יש לך קבע שנע בין שנה לשנה וחצי.
(המצטיינים של המסלולים האלה יכולים להמשיך לתואר ראשון על חשבון ח"א[משמע תואר של מהנדס חינם])
לוקחים אנשים שלמדו במגמות לא ריאליות ומכשירים אותם להיות הנדסאים, אתה לומד חשמל, אלקטרוניקה וכו'
זה שנה וחצי של קריעת תחת.
זה מאוד תלוי בבסיס שתיפול בו ואם זה בכלל מעניין אותך כל הנושא
מה מה
מה אתם מבלבלים אותו..
אחי זה קד"צ = קדם צבאי
חיל האויר מושך אותך אליו והוא אומר לך בוא תלמד על חשבון האזרחות שלך חודש-3 חודשים קורס כמו טכנאי מטוסים
חמש מטוסים
וכל מיני כאלה
אתה מקבל 1200 שקל בחודש תלוי באורך הקורס שלך..
ואחרי חודש חופש אתה מתגייס רגיל טירונות רגילה
וישר אחרי זה לבסיס ששובצת אליו בהתאם למטוס שהוסמכת עליו
וזהו בעיקרון
החודש חודש וחצי קורס מתקזז לך עם הפז"מ כשאתה משתחרר..
מה אני יכול לספר לך על זה
כשאתה בקדצ אתה לא סוגר שבתות יוצא חמשושים בלי תורניות
אתה לא נחשב חייל
בקשר לקורסים שנפתחים
זה תלוי מה אתה אוהב
שמע גבר אני יכול לחזור כל יום הביתה ולחזור לשם מוקדם בבוקר? פשוט עוד מעט זה תקופה של אלול-ט' באב וכו' וזה תפילות שאני כל בוקר כל שנה הולך ב4 וחצי בבוקר להתפלל סליחות וב 7 ורבע אנחנו מסיימים ת'תפילה זה אפשרי שישר אחרי התפילה אני יסע לקורס?
אני כרגע שוחר בביס"ט ב"ש[בית ספר טכני חי"א ב"ש] יש לנו אותו מוסלול +/- רק שאנחנו מתחילם מכיתה ט' עולים על מדים מסלילים אותנו למגמות של חשמל אלקטרוניקה ומכונות תעופה.
המצטיינים ממשיכים לעתודה [יג'-יד']
מקבלים תואר הנדסאי במימון מלא[רק בטכני]
אחרי שאתה עובר את יד' יש לך עוד אופציה חוץ מאשר להיות ממ"ס[מכונאי מטוסים] יש לך אופציה של מדריך[מפקד] בטכני אתה מתגייס לדרגת רב"ט במיידי ומקבל כיתה[לרוב חדשים מקבלים טטניקים] ביחד עם מורה, התפקיד שלך כמדריך הוא לפקח על המשמעת של הכיתה שלך, לבדוק שהם תמיד מדוגמים.. וכו' בעצם כל סמכות הענישה אצלך ולא אצל המורה המורה בא רק ללמד.
כמו כן את המקצוע שלמדת ביג'-יד' תצטרך להסביר ברמה יותר נמוכה לתלמידים אך אל דאגה רכזי מגמה בונים את התוכנית לימודים והשיעורים אתה רק מעביר אותם.
בהצלחה בכל אשר תפנה ושמחתי לעזור![]()
נערך לאחרונה על ידי xSellize; 19-05-2009 בשעה 00:39.
http://up353.siz.co.il/up3/twnmmtzu3exo.jpg