עדיין לא קיבלתי מנילה האם אני יכול לפני כן לנסות להוריד פרופיל בשביל לא לקבל מנילה קרבית ?
עדיין לא קיבלתי מנילה האם אני יכול לפני כן לנסות להוריד פרופיל בשביל לא לקבל מנילה קרבית ?
נערך לאחרונה על ידי ASAF240; 19-07-2009 בשעה 22:04.
|
|
למה שלא תיהיה קרבי אם יש לך פרופיל קרבי?.
אם אין לך סיבה מיוחדת אני לא מבין למה אתה רוצה להיות ג'ובניק בזמן שילדים בני גילך בדיוק כמוך מסכנים את החיים שלהם בשבילך.
בדיוק! .
למה לוותר לעצמך ?
אתה יכול קרבי תיהיה קרבי - זה רק יכין אותך לחיים
אתה רוצה להיות סרמטוט אחרי הצבא ? או עם גאווה עצמית
אני לא מבין אנשים כמוך..
אני הרגע עברתי טירונות
אין לך מושג איזה גאווה ואושר זה מביא לך .
להסתכל על חברים שלך שפרשו וויתרו או מראש לא התגייסו לקרבי וממש לרחם עלייהם .
מה שהם מפספסים.
אל תעשה את זה לעצמך אתה תצטער על זה כל החיים.
מקווה שתשנה את עמדתך אם לא תגיב כאן
אולי בהתחלה אתה גאה אבל לאחר מכן שאתה רואה איזה תנאים ואיזה יציאות יש לג'ובניקים ומסתכל על כל ההטבות למינהם שרק ג'ובניקים מקבלים ומשווה את זה לעצמך- ללא שינה ,טוחן כל היום שמירות, וחוזר פעם בשבועיים לא שווה את זה ואז אתה רוצה להעביר כמה שיותר מהר את ה3 שנים האלה
לפחות ג'ובניקים מעבירים את ה3 שנים בסוג של כיף עם תנאים נורמלים - לא שצבא זה צריך להיות כיף אבל זה גם משהו
אם אתה רואה את הצבא בתור "3 שנים להעביר" אז אולי באמת עדיף שתיהיה צ'ובניק.
נותנים לך הזדמנות להגן על הארץ שלך שהיא לא דבר מובן מאליו ואתה מדבר על תנאים?.
אם יותר אנשים היו חושבים כמוך לא היה צהל ולא הייתה ארץ ישראל.
צהל מחזיק את ארץ ישראל בלעדיו בשנייה כל הערבים מחסלים אותנו.
אם המציאות הייתה שונה הייתי חושב בדיוק כמוך, אבל במצב הנוכחי של המדינה צריך קצת לתרום ולעזור.
אתה שם לב מה מפריע לך?!
אני בתור לוחם משוחרר אומר לך התנאים הם הדבר האחרון שהפריע לי (לא שהפריע לי משהו)
נותנים לך פה אפשרות סליחה הדמנות לעשות את המעשה הנכון ולתת יד למאמץ להגן על המדינה ואתה שוקל לרגע אם להענות לה או לא?!
תשמע אם אתה בא בראש כזה כניראה אתה באמת לא צריך להיות לוחם...
וסתם בשביל הרקורד להיות לוחם מעביר את השירות פי 40 יותר מהר מלעשות איזה ג'וב מסריח בקירייה או משהו כזה אז בהצלחה להעביר שלוש שנים איטיות...
נערך לאחרונה על ידי Ori; 20-07-2009 בשעה 20:57.
דבר ראשון פרופיל קרבי לא מחייב שירות קרבי...
יש הרבה אופציות אחרות זה תלוי הרבה בלימודים שלך... לדוגמא מסלול עתודה אקדמית או עתודה של יג' יד'...
דבר שני לכל הרמט"כלים פה ששתפו אותנו בהרצאות שחוזרות על עצמן...
יש לוחמים שבאמת מסכנים את החיים שלהם יום יום במבצעים ומגנים על המדינה והאזרחים כמו שצריך
יש לוחמים שבמשך שלוש שנים בצה"ל עושים אבט"שים ושמירות.. ומצטער.. לא נחשב מבחינתי "לוחם" גדול...
מצד שני יש ג'ובניקים שעושים כלום אחד גדול כל היום...
ויש ג'ובניקים בתפקידי פיתוח אמצעים ומודיעין שבלעדיהם ללוחמים היה הרבה הרבה הרבה יותר קשה ולדעתי הם חשובים לא פחות מכל לוחם...
תתחיל לחשוב לפני שאתם מדברים כי ההרצאות שלכם פה הם קיצוניות בלי לחשוב על מה הצד השני עושה ואיך הוא תורם...
אוקי קודם כל לא רמטכ"ל ולא נעליים
דבר שני לוחם שעושה אבטשים מחסומים וכ"ו הוא לוחם בדיוק כמו כל אחד אחר!
דבר שני כל תפקידי המודיעין והטכנולוגייה למינהם לא נחשבים בעניי כג'וב
דבר שלישי ואחרון
אם בן אדם מתאים לקרבי ומתבקש להתגייס לקרבי, זה מה שהוא צריך לעשות בלי למצמץ אפילו!
ואם לבן אדם יש פרופיל 97 קב"א בשמיים הוא מתאים להיות קצין לוחם כמו רמבו...
אבל הבנאדם גאון בתחום הטכנולגיה ויכול לתרום אפילו יותר בפיתוח אמל"חים וכו'?
אתה מעדיף לשלוח אותו ל-3 שנים בשטח ושיסיים אותם שם
או שיתרום בפיתוח בחזית הטכנולוגית והתרומה שלו תמשיך גם מעבר ל-3 שנים?
נ.ב.
רוב התפקידים ה"מסריחים" שאמרת בקרייה וכאלה... הם תפקידים בחזית הטכנולוגיה/מודיעין...
נערך לאחרונה על ידי Israeli_Freak; 20-07-2009 בשעה 21:11.
הדעה שלי משולבת בשל תום ושל אורי..
תכלס אתם שתייכם אומרים פה מילים של זהב אתם לא מבינים שאתם לא מתווכחים חחח זה נראה מצחיק מהצד
אני אסכם את זה כך ..
בנאדם צריך לתרום 101% ב-3 שנים האלה אם לא יותר זמן אפילו .
(ומדבר אחד שהרגע עבר טירונות 07 מסריחה מהתחת)
אני אישית אמרתי למראיינת שלי בצו ראשון (היא נדהמה עד כדי כמעט התעלפה) ואני לא מוותר על המילים והכוונה שלי .
"תביני.. אני רוצה שהצבא ייקח את הנתונים שלי - קבא פרופיל כושר מה לא ישכלל אותם, ויוציא ממני את מירב האחוזים שהוא יכול להוציא ממני על מנת שאני יתרום את עצמי בשבילו "
כלומר אם יש לי קבא בשמיים קחו אותי לפיתוח מודיעין והנדסה
אם יש לי כושר בנזונה קחו אותי לקרבי אחושרמוטה
אם אני שמן פדלעה ואין לי קבא תנו לי ג'וב - אבל את הג'וב הקשה ביותר
בקיצור בשביל המדינה שלי בפרק זמן של החיים הזה אני רוצה להוציא מעצמי את המירב.
חייל טוב אסור לו לזלזל במה שהוא עושה אסור לו לרדת על חיילים אחרים להתגאות מהמם להשוויץ מותר אבל אסור לו להתעלות אסור לו לצחוק על קרביים יותר על היציאות שלהם וכו'.
שכל אחד בצבא ייעשה את הטוב ביותר שהוא יכול מאלוף פיקוד דרום ועד מש"ק ממטרות של הקריה .\
כל אחד תורם !
כל אחד!
ושאף אחד פה לא ייעז להגיד שחבר שלו ג'ובניק מסריח שיש לו יציאות בת זונה
ואחד קצין מפגר שחתם 6 שנים וויתר על תאילנד והוא פראייר
ואחד חושב שהוא לוחם כי הוא [/B]רק[/B] בקרקל ומה שהוא עושה אליק זה לשמור בט"ש ומש"מש כל היום
בזכות הבנזונה שיוש ב 8 שעות במחסום רצוף עם ווסט עליו אין מחבל שפורץ עם מכונית ממולכדת לתוך ירושלים
לוחם זה לוחם
ג'ובניק זה ג'ובניק ההבדל הוא שאחד תורם מבחינה כזאת ואחד תורם מבחינה אחרת
לשתייהם תפקיד חשוב
ואם אני אתפלפל איתכם למה חשוב שיהיה מש"ק ממטרות דברו איתי בה"פ אני מוכן ומזומן להסביר .
ASAF240 - אם אתה חושב שתנאים ייעצרו אותך מלהיות קרבי
אתה אדם בעל אופי ממש אבל ממש חלש .
תגיד לי מה אתה חושב שיהיה אחרי הצבא
קח 16 שנים קדימה מעכשיו איפה נראה לך שתיהיה בדרום אמריקה שוחה בשטרות של 200 $
מה נראה לך ?
שלהקים בית במולדת שלך זה עלאאבלהה 2 שקל ויש לך בית עסק?
אם אתה לא מוכן להתמודד אם דברים שהם טיפטיפה גדולים עליך כמו "תנאים" מעניין מה יהיה איתך ..
אני מרחם עליך .
"להסתכל על ג'ובניק מהצד"
ו.. נו מה נראה לך שהג'ובניק הזה חושב שהוא מסתכל עליך מהצד ?
אני יכול להישבע לך ביקר לי.. בדמעות של החבר הג'ובניק שלי
שהוא מקנה בך אחושרמוטוה הוא צוחק עכשיו, בבית במיטה לפני שהוא הולך לישון הוא מצטער על כל שנייה שהוא אמר "אני רוצה ג'וב"
יש לי חבר שאמא שלו לא חתמה לו קרבי כי הוא בן יחיד
יש לך מושג איך נראה הפרצוף שלו שאני מספר לו מה עבר עליי השבוע בבסיס ?
אתה יודע איך הוא מבועס?
בלי לחשוב לך לקרבי אחרי שבוע/שבועיים אני מבטיח לך אתה תפלוט את האנחה של החיים שלך
על זה שהקשבת לנו פה .
ואם אתה באמת לא יכול מבחינה כזו או אחרת ..
עשה את הטוב ביותר
הכאב - הוא רגעי הגאווה - היא נצחית
לראות את דגל ישראל מתנופף ופשוט לבכות . למה?
אתה כבר תבין
אני איתך, כל התפקידים של המודיעים והמיחשוב חשובים לא פחות מהתפקידים בשטח.
כל "ההרצאות" שדיברת עליהם מכוונות ספציפית למקרה של הבן אדם שפתח את הנושא.
לא הוזכר פה שהוא מטלבת בין ללכת לאיזה יחידה מודיעין טובה או ללכת לקרבי.
תשמע אני לא יודע אם הבנת אותי או לא (כניראה שלא)
אני לא מדבר על התפקידים שתורמים למדינה, אני מדבר על כל החברה האלו שיש להם פרופיל יש להם קב"א יש להם את כל הנתונים והם רק מחפשים את הדרך הכי קצרה לצאת מצה"ל.
יש לי מספיק חברים בכל זרועות צה"ל ואני יודע שהתפקיד שהם עושים לא פחות חשוב מהתפקיד שאני מלאתי בצבא
אבל שוב, בן אדם שבא בראש של איך אני רק בורח מקרבי לא בדיוק מתכנן ללכת למקצוע בתור מש"ק מודיעין או בתור איזה טממני"ק או לא יודע מה.
הוא פשוט מחפש את הדרך הכי קצרה והכי נוחה (מבחינתו) לסיים את השירות וזה מה שחורע לי, כל החברה האלו שאשכרה מרגישים שהם עושים טובה לצה"ל שהם בכלל באים לשרת...
אין לי בעיה עם אדם שיש לו פרופיל קרבי ובסוף הוא הלך להיות תוכניתן, או איזה טכנאי קשר... אלו בהחלט תפקידים תורמים ונחוצים בצה"ל לא פחות מלוחמים..
אני דווקא מכיר הרבה אנשים שברחו מקרבי כדי להיות בחזית טכנולוגית מפתחת/מודיעינת...
שמח שאתה יודע שיש תפקידים אחרים חוץ מלוחמים שתורמים מאוד למדינה.. מהצד השני אני מכיר הרבה לוחמים שמזלזלים באנשים שמפתחים ללוחמים עצמם את האמצעים... וזה מה שהכי מעצבן אותי בצבא...
אני לא אומר מה אני חושב על מה שאמרת.. אני רק רוצה שתעשה תרגיל קטן...
תתחיל ממחר, במשך שבועיים, כל יום (פרט לשישי-שבת) לנסוע באוטובוס מהמקום בו אתה גר לצריפין\קרייה בשעה 8:00 בבוקר, ולחזור בשעה 15:00 בצהריים הביתה.
שבועיים לא יותר!
אחרי השבועיים האלה תגיד לי אם ככה אתה רוצה להעביר את השירות שלך.. שלוש שנים על אוטובוסים.. אני אומר לך דבר אחד שהולך איתי הרבה זמן, מאז שיש לי חברים שיוצאים יומיות, שזה התנאים הכי חרא שיש. אין מה לעשות, זה מוכח.