חבר שלי קיבל פטור רפאוי מגיוס , והוא לומד בטכני חיפה.
הזמינו אותו לעשות קלירנס(=להחזיר את כל הציוד),
במידה ועכשיו הוא רוצה להתגייס, הוא יחוייב להתגייס למערך הטכני? או שבגלל הקלירנס או כבר לא מחוייב למערך הטכני של ח"א
ויכול להתגייס לכל יחידה ?
תודה.
חבר שלי קיבל פטור רפאוי מגיוס , והוא לומד בטכני חיפה.
הזמינו אותו לעשות קלירנס(=להחזיר את כל הציוד),
במידה ועכשיו הוא רוצה להתגייס, הוא יחוייב להתגייס למערך הטכני? או שבגלל הקלירנס או כבר לא מחוייב למערך הטכני של ח"א
ויכול להתגייס לכל יחידה ?
תודה.
|
|
לא הבנתי כל כך את השאלה...
הוא נפלט מהצבא עקב בעיה רפואית... עשה קלירנס ויצא מהמערך ומהצבא בכלל לא?
אם הוא ירצה להעלות פרופיל ולהתגייס בכל זאת... יש סיכוי טוב שישימו אותו שוב במערך הטכני בח"א... גם בגלל שהשקיעו בו לימודים וכו'... אבל עם הקציני מיון שיש בצה"ל באמת שאי אפשר לדעת בביטחון... =\
מחוייב. חייל האוויר השקיע בך אז אתה מחוייב לו, והוא לא רוצה לשחרר שוחרים שלו. זה מה שידוע לי.
לא נראה לי אתה יכול לסרב התחייבות, אני לא מכיר שיטות להישתחרר מההיתחייבות. אני יודע על מישהו שהיה בקורס טיס חצי שנה, פרש ואז השתחרר מההיתחייבות והלך להנדסה (קורס טיס מבטל לך את ההתחייבות).
הוא סיים את הלימודים ( סיים י"ב) קיבל פטור רופאי מגיוס, הזמינו אותו לעשות קליראנס ( לחתום על שחרור), והוא שוקל להעלות את הפרופיל אך האם יחוייב להתגייס למערך הטכני?
כנראה שכן, הוא גם חתם בכיתה ט' על מסמכים שמחייבים אותו להתגיס בבו העת למערך הטכני :\
The Pod
אם הוא לא עשה קלירנס ורוצה להעלות פרופיל אז 500% שהוא יהיה במערך הטכני בח"א....
אם הוא יעשה קלירנס ואח"כ איכשהו יצליח לחזור ולהתנדב לשירות... זה סיפור אחר לדעתי...
הוא קיבל פטור, הוא בחוץ.
אם הוא יעלה פרופיל מעל 45 לפחות אז כנראה הוא יהיה בחיל האוויר, עם השקעה הוא יוכל לצאת מחיל האוויר, הכל תלוי בו ויש לו בחירה. אם הוא צריך עזרה באיך לעשות את זה שידבר איתי בפרטי.
DimA