קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [ההלכה היומית]הלכות ערב תשעה באב
    על ידי srvi12 בפורום יהדות
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 07-08-2011, 16:04
  2. [מידע] הלכות ערב תשעה באב
    על ידי yinds בפורום יהדות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 19-07-2010, 06:05
  3. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 12-07-2009, 04:13
  4. הלכות תשעה באב,מישהו מוכן לעזור?
    על ידי חיליק בפורום יהדות
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 04-08-2006, 03:51
  5. הלכות ספירת העומר ומינהגי אבלות
    על ידי michal בפורום יהדות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 16-04-2006, 02:10
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

הלכות מנהגי אבלות שמתחילים מחודש אב.. ושבוע שחל בו תשעה באב.. מתי מותר לאוכל בשר? מתי

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

Smile הלכות מנהגי אבלות שמתחילים מחודש אב ושבוע שחל בו תשעה באב מתי מותר לאוכל בשר?הכל!

הלכות חודש אב...

יהי רצון שלא נקיים את הלכות אלה כי יבנה בית המקדש אמן!

1 "מי שנכנס אב ממעיטים בשמחה.." ככה אומרים חז"ל הקדושים בגמרא... ואומר רש"י הקדוש על המקום "אין שמחים כלל.." יעני מי שנכנס אב?? אסור לשמוח בכלל! ובגלל זה נהגו ישראל הקדושים בימים אלה מנהגי אבלות.. ימי בין המצרים התחילו מי יז בתמוז... מאז היה אסור ללכת לבריכה לים לטיולים לשמוע שירים ולברך שחינו... עכשיו מחודש אב שיהיה השבוע ביום רביעי המנהגי אבלות ילכו ויהיו יותר חמורים... ומי שבוע הבא שבוע שחל בו תשעה באב מנהגי אבלות יהיו יותר ויותר חמורים נכתוב לכם עכשיו הכל... מה מותר ומה אסור.. ויהי רצון שהימים אלה יהפכו לנו לשמחה אמן!!

2 בקיצור ראש חודש אב יהיה שלישי בערב ורביעי... אז מתחיל ראש חודש אב.. ובימים אלה 9 הימים אלה עד תשעה באב.. אסור לקנות דברים חדשים! לא בגדים לא ראטים לא שום דבר!!עד עכשיו היה מותר לקנות אבל היה אסור ללבוש אבל מעכשיו אסור גם לקנות דברים חדשים... ואסור בימים אלה לצבוע תבית.. או לשפץ לחליף דברים וכ'ו... וגם ממעיטים משא ומתן של שמחה.. נגיד אם יש לכם אירוע משפחתי חתונה אירוסים בר מצוה וכ'ו.. אחרי תשעה באב.. אסור לסדר להכין דברים בימים אלה לצורך השמחה הזאת...

3 מיום רביעי בלילה אסור לאוכל בשר!! גם בשר בהמה וגם בשר עוף {איזה באסה אין קובה ביום שישי... :'( } ובקיצור אשכנזים מחמירים לא לאוכל מיום שלישי בלילה מי שנכנס ראש חודש.. אבל אנחנו הספרדים ובני עדות המזרח נוהגים לא לאוכל מי יום רביעי בלילה בשר... וזה? כל הבשר כמו שכתבתי גם בשר של עוף וגם בשר של בהמה... ואני? יודע שזה קשה תאמינו לי אבל "כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה.." מי שמתאבל על ירושלים ה' יתברך יזכה לראות לו את שמחת ירושלים!! סתם ככה שתדעו לכם אחרי שנחרב בית המקדש רצו לתקן שבכלל יהיה אסור לאוכל בשר.. אבל רואה לציבור קשה לעמוד בזה.. אז תקנו רק ב9 הימים אלה לא לאוכל בשר... יש כמה קהילות מאשכנזים שלא אוכלים בשר מי יז בתמוז.. יעני 3 שבועות... ובקיצור כולה 9 ימים בלי בשר.. קטן עלינו חבר'ה.. נעשה הכל לכבוד ה' נכון?? יופי...

4 מתי כן מותר לאוכל בשר?? אם יש לכם ברית מילה וזה? מותר לאוכל בשר בברית מילה.. או בכל סעודה מצוה אחרת.... וביום שבת מותר לאוכל בשר!! יעני מיום שישי בערב עד מוצאי שבת מותר לאוכל בשר... וילדים קטנים פחות מגיל 12 לבנות ופחות מגיל 13 לבנים מותר להם לאוכל בשר כרגיל... ואסור גם לאוכל תבשיל התבשל בו בשר.. נגיד אםא שלכם מבשלת אורז ועוף ביחד סתם דוגמא? אז אסור לאוכל גם את אורז הזה.. ובקיצור נגיד המשפחה שלכם לא שומרים את זה אל תלכו תריבו איתם "אסור.. " וצעקות וזה.. זה? נגד רצון ה' יתברך! אסור לעשות את זה! הם רוצים לאוכל? שיאכלו... אתם? אל תאכלו... אסור לריב מריבות עם הורים אחים בגלל זה!!

{אשכנזים נוהגים גם מי ראש חודש אב לא להתקלח במים חמים.. ולא ללבוש בגדים מכובסים.. אנחנו הספרדים נוהגים את זה רק שבוע שחל בו.. אבל מי שאשכנזי כבר מי ראש חודש אב אסור לו להתקלח במים חמים.. ואסור לו ללבוש בגדים מכובסים נסביר למטה מה לעשות בקשר לזה...}

בקיצור כל זה הלכות של ראש חודש אב... עכשיו נכתוב לכם את הלכות של שבוע שחל בוא תשעה באב.. הלכות אלה נכנסות לתוקף מי מוצאי שבת הקרוב {בתנאי שלא יבנה בית המקדש..אבל בעז"ה יבנה! ולא נקיים את זה...}

הלכות שבוע שחל בו תשעה באב..

1 תשעה באב יהיה ביום חמישי הבא {בעז"ה נכתוב לכם את הלכות של זה שבוע הבא ביום ראשון ונפרסם את זה מה מותר לעשות בתשעה באב ומה אסור הכל נסביר לכם בבעז"ה בלי נדר..} ובקיצור מי מוצאי שבת הקרוב עד מוצאי תשעה באב יעני עד יום חמישי באב של שבוע הבא... אסור להסתפר.. ותהגלח... {לבנות מותר} כולה 5 ימים בלי להסתפר ותהגלח קטן עלינו במלאה אני רגיל להתגלח רק ביום שישי לכבוד שבת חח

2 אסור לכבס בגדים ומגבות וסדנים בימים אלה!! ובקיצור אם עכשיו תלכו לאמא שלכם תגידו לה "אמא אל תכבסי 5 ימים.." היא יכולה לקורע אתיכם חח ובקיצור תגידו לה את זה יפה.. תסבירו לה שזה אסור וזה... אם היא תשמע? ה' יברך אתה.. אם היא תגיד לכם "עזוב אותי.. אל תשגע אותי.." אז מה אתם יכולים לעשות? תפללו שה' יחזיר אותה בתשובה.. תסבירו לה יפה.. בנחת כמו צריך.. ובעז"ה הדברים שלכם יכנסו לה ללב והיא תבין... אבל אל תלכו ותריבו ותצעקו "אסור לכבס למה כבסת.." גם אמא שלי תמיד מכבסת ואני שותק מה אני יכול לעשות?? אסור ללכת לריב עם הורים בגלל זה! זה לא רצון ה' מסבירים יפה שומעים שומעים לא שומעים בעז"ה יחזרו בתשובה וישמעו...

3 ממוצאי שבת הקרוב אסור ללבוש בגד מכובס.. {ואשכנזים מחמירים בזה כמו שכתבתי החל מראש חודש..} מה הכונה בגד מכובס? עכשיו נגיד כבסתם בגד.. תליתם כביסה הוא התבייש.. החזרתם אותו לארון... זה? בגד מכובס.. יעני כל בגד שעוד לא לבשתם אותו אחרי הכיבסה זה בגד מכובס... אז עכשיו תגידו "מה לא נחליף בגדים כל השבוע??..." לא אמרתי את זה.. יש פיתרון לבעיה הזאת.. מעכשיו תכינו לעצמיכם בגדים שאתם רוצים ללבוש שבוע הבא.. ותלבשו אותם.. רבע שעה..תהורידו אותם ותחזירו לארון תשימו את זה בפינה מיוחדת שככה תדעו שזה לבשתם... ככה תכינו לעצמיכם בגדים מעכשיו תלבשו בשבוע הזה לפני שמתחיל שבוע שחל בו תשעה באב.. וככה תלבשו בגדים רבע שעה ותהורידו וזהו נגמר הבעיה.. מותר ללכם ללבוש את אותו הבגד שבוע הבא...

בקשר לגופיות גרבים וכ'ו.. מותר ללבוש את זה אפילו שזה מכובס.. לא צריך להכין את הבגדים אלה...

4 מי מוצאי שבת הקרוב אסור להתקלח במים חמים!! במה כן מותר?? במים צוננים.. מים פושרים לא חמים חמים.. אבל קטנים וכ'ו.. מתקלחים כרגיל.. רק בנות מגיל 12 ובנים מגיל 13 אסור להם להתקלח במים חמים... למה?? כי אנחנו בתשעה באב כמו אבלים.. כמו אנשים שנפטר להם מישו.. ומת שנפטר לו מישהו אסור לו להתקלח כל השבוע.. ועכשיו חז"ל לא יתקנו תקנה שציבור לא יכול לעמוד בה.. לך תגיד לכולם אל תתקלח 5 ימים ועוד בחום הזה זה קשה.. אז תקנו להתקלח במים פושרים.. לא במים חמים.. יעני שאדם ירגיש בצער של חורבן בית המקדש.. שירגיש תימים אלה שאין לנו את בית המקדש..

וזהו אלה הלכות של ראש חודש אב.. ושל השבוע שחל בו.. ימי רצון שלא נזכה לקיים את הלכות אלה כי יבנה בית המקדש!! בעז"ה ביום רביעי הקרוב אני הכתוב לכם נושא חזק על תשעה באב.. למה צמים.. למה בכלל מתענים.. יש כאלה אומרים "עזוב אותך פעם נחרב.. אז למה נתענה.." נסביר לכם ה-כ-ל.. משו חזק משו מעורר על ימים אלה... ויהי רצון שימים אלה יהפכו לנו לימי שמחה לימי ששון אמן כן יהי רצון!!!

מצוה וחובה לפרסם את זה לכולם שידעו שילמדו ובעז"ה הקימו

ואל תשלחו לי הודעות בפרטי או למטה בתגובות "ממתי אסור לאוכל בשר.." תי--ק-ר-א-ו הסברתי הכל.. אל תיהיו עצלנים כולה 5 דקות לוקח... כתבתי את זה בשפה הכי הכי ברורה שיש...

כל הזכויות שמורות לחבר שלי יעקוב כהן
    נערך לאחרונה על ידי harielfhima; 22-07-2009 בשעה 14:33.

2. קישורים ממומנים

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0

פתרת לי כמה דברים לצערי.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי bmy צפיה בהודעה
    פתרת לי כמה דברים לצערי.
    למה לצערך?

God defend me from my friends ; from my enemies I can defend myself
    שם פרטי
    גל
    לייקים
    3
    נקודות
    186

אלה דברים שאם לא נולדת לתוכם, ואתה עכשיו רוצה לעשות את זה, דיי קשים.
    בגלל זה הוא אומר לצערי ככל הנראה.
    צבא עושים באהבה, או לא עושים בכלל.
    ציטוט נכתב במקור על ידי Aviv.E צפיה בהודעה
    האם יש קונספירציה בפורום משוב שבו "אתם" [ מי שעונה שם הרוב ] החלטתם לענות את המשתמשים בכך שתעלו את הצפיות ולא תענו .. ?

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:49.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect