של"ת = שרות ללא תשלום (בד"כ בגרעיני נח"ל).
מזה אומר ?
יעני אני מקבל שירות בחינם מכל מקום ?
של"ת = שרות ללא תשלום (בד"כ בגרעיני נח"ל).
מזה אומר ?
יעני אני מקבל שירות בחינם מכל מקום ?
נערך לאחרונה על ידי FuckTheSystem; 26-07-2009 בשעה 00:09.
|
|
של"ת או במילים אחרות פרק משימה זה חלק ממסלול הבנג"ה (בן גרעין) בגדוד 50 של הנח"ל או בקרקל (חחח)
קודם כל בני גרעין הם קבוצה של אנשים שעושים ש"ש (שנת שירות) לפני הצבא בדרך כלל בקומונה או דרך אחרת.. בסוף הש"ש נותנים להם אפשרות להגיע כל הגרעין לגדוד 50 (רק במחזורים של מרץ או אוגוסט) או לקרקל (שוב, חחחחח)..
אחרי שנה וחצי בצבא יוצאים הבנגות לשנה פרק משימה בו הם עוסקים בנושאים חברתיים ובעזרה לקהילות נזקקות..בסוף הפרק משימה הם חוזרים לעוד שנה וקצת בצבא.. השירות ללא תשלום הזה אומר שהם לא מקבלים כסף חוץ מתקציב מסויים למחייה..
בעקרון אם אתה לא בגרעין אתה לא תצא לשל"ת..
גיוס גדוד 50 באוגוסט בדרך כלל מורכב משני פלוגות: אחת של בנגות ואחת של בקומיסטים.. בנובמבר מתגייסים ל50 רק בקומיסטים ובמרץ יש גם בנגות וגם בקומיסטים בפלוגה אחת כאשר הרוב בדרך כלל בנגות..
מקווה שעזרתי
אני מתגייס ב29.7 יש לי גיבוש ליחידת סיור גדסר של נח"ל מה עושים שם
הגיבוש של הגדס"ר בא אחרי החצי שבוע טרום טירונות לדעתי זה יהיה לכם ביום שני הבא..
המממ מבחינת דברים שתעשה שמה (משתנה בין גיבוש לגיבוש) אני יכול לספר לך שאת רוב הדברים אתה תעשה גם ככה בטירונות גם אם תיהיה בגדודים.. הקטע עם הגיבוש שזה פשוט באינטנסיביות של 3-4 ימים.. כל עוד אתה לא נשבר יש לך סיכוי טוב להגיע לפלס"ר, פלחה"ן/עורב..
אבל גם אתה לא עובר, הגדודים בנח"ל איכותיים ואני בטוח שתמצא את מקומך גם שמה..