ימים חמים במיוחד עברו הקיץ על העיר מילאנו. לא בגלל מזג האוויר, אלא בעיקר בשל שתי הקבוצות המרכזיות בעיר, שעשו הרבה צרות לאוהדים שלהן מאז סיום העונה שעברה.
רונאלדיניו בתפקיד קאקה? מילאן. צילום: אי-פי

תחושת חוסר שביעות הרצון התפרשה לשני חלקי העיר, אחרי שגם באינטר וגם במילאן מכרו את הכוכב המרכזי של כל מועדון לקבוצות הגדולות של ספרד. אבל בעוד שבאלופה עשו הכל כדי להתחזק לקראת העונה הקרובה שמתחילה בסוף השבוע, אוהדי הרוסונרי שקעו במרה שחורה והמועדון נראה כמו הכח עמידר ר"ג אחרי הירידה ללאומית, ותסלחו לי על ההשוואה.

באינטר החליטו לוותר על השחקן מספר 1 ומלך השערים של הסרייה A בעונה שעברה, ולשחרר אותו לברצלונה. זלאטן איברהימוביץ' הוביל את הנראזורי לאליפות רביעית ברציפות, כשכבש 25 שערים, אבל בלי זכייה בליגת האלופות הוא החל לרמוז על רצונו לעזוב כמה חודשים לפני סיום העונה.

כדי לעבור לאלופת אירופה, הסכים איברה להפחית משכרו, שהיה הגבוה בעולם. מ-12 מיליון יורו בעונה הוא ירוויח תשעה מיליון, שיכולים לעלות ל-10 מיליון עם בונוסים. הרווח של אינטר על המכירה הוא 68 מיליון יורו, לא כולל הבאת סמואל אטו במקומו.

הסכים לקיצוץ רציני בשכר. זלאטן. צילום: רויטרס

בעוד שאינטר מכרה שחקנים ב-*86.5‬ מיליון יורו, היא עשתה רכש בשווי 104 מיליון יורו והבהירה לאוהדים שיש חיים אחרי זלאטן. מצד שני, נראה שלראשונה בקריירה שלו אין לז'וזה מוריניו שליטה על השחקנים שבאים והולכים.

המאמן ביקש מהבעלים מאסימו מוראטי בלם, קשר, מגן וחלוץ וקיבל את כולם. אבל הוא גם רצה להשאיר את איברהימוביץ', ונאלץ להסתפק באטו שהגיע מברצלונה, דיל לא רע. השאלות הן האם אטו יכול למלא את מקומו של השבדי בשערים המכריעים שהבקיע ואיך יתמודד עם קריאות גזעניות מצד אוהדי לאציו למשל.

מוריניו אופטימי, גם לוסיו
אינטר שיחררה 17 שחקנים בסך הכל, כולל מושאלים, כשהרנאן קרספו ורוברטו אקוואפרסקה עזבו לגנואה, חוליו קרוס ללאציו ומקסוול לברצלונה. השמות הגדולים שהגיעו הקיץ הם החלוץ הארגנטיני דייגו מיליטו מגנואה *24)‬ שערים בשנה שעברה*,(‬ בלם נבחרת ברזיל לוסיו מבאיירן מינכן, הקשר האחורי הברזילאי תיאגו מוטה מגנואה וילד הפלא קרלון הברזילאי, שיודע לנגוח כמו כלב ים, הגיע מקייבו.

שחקן מעט אנונימי יותר שהצטרף בקיץ הוא חלוץ נבחרת אוסטריה מרקו ארנאוטוביץ' בן ה-*,20‬ שהושאל מטוונטה, ולאינטר יש אופציה לרכוש אותו תמורת

תשעה מיליון יורו. גם ווסלי שניידר עשוי להגיע מריאל מדריד תמורת 20 מיליון יורו, בגלל פציעת אסטבן קמביאסו, שעשוי להיעדר לשישה שבועות.

מוריניו מתעקש: "השתפרנו בכל עמדה. כל שחקן שרציתי הגיע, ואני מאמין שאינטר תזכה השנה בעוד כמה תארים*."‬ לפי ההתחלה לפחות, המגמה פחות מעודדת. במשחק הסופר-קאפ האיטלקי, שנערך בסין, הפסידה אינטר *2:1‬ ללאציו, אבל מוריניו בשלו: "אני לא מתרגש. נשתפר בהמשך*."‬ הפורטוגלי יודע שאם לא יזכה השנה בליגת האלופות, או לפחות יעפיל לחצי הגמר, מעמדו באינטר היה מעורער במיוחד.

הוא דווקא הביא מחליף או שניים. מוריניו עם אטו. צילום: אי-פי

לפחות לפי לוסיו, למוריניו יש סיבה לאופטימיות. "ידיד גרמני שלי אמר לי שאין בעולם הכדורגל ג'נטלמן גדול יותר ממאסימו מוראטי*,"‬ אמר הבלם, "פגשתי אותו לכמה דקות וראיתי בעיניים שלו יושר ותשוקה לכדורגל. מוריניו מזכיר לי את פליפה סקולארי, שניהם מאמנים שמדברים הרבה עם השחקנים.

"לדעתי אינטר יכולה להיות ברצלונה החדשה. ז'וליו סזאר, מייקון, קמביאסו, חביאר זנטי, אטו, מיליטו. שאמשיך*."?‬ גם אטו נשמע מרוצה בבית החדש: "סוף סוף הגעתי לקבוצה שאוהבת אותי, והאוהדים מתים עלי".

לאונרדו עם תעודת רוסונרי
במילאן, לעומת זאת, נראים בצרות. יובש מוחלט בממלכה של סילביו ברלוסקוני. 80 מיליון יורו שכנעו את ראשי המועדון למכור את קאקה לריאל מדריד, ו-15 מיליון נוספים העבירו את מי שהיה אמור להיות יורשו של הברזילאי, יוהאן גורקוף, לבורדו. בשנה שעברה הושאל גורקוף לאלופת צרפת, ממנה נקנה לפני שלוש עונות, ובקיץ בורדו חזרה בה ורכשה חזרה את כרטיס השחקן של הקשר ההתקפי.

אף אחד לא נכנס לנעליים הגדולות של קאקה, וגם הניסיון להציב את רונאלדיניו בעמדה שלו כשל בינתיים. לאחר מכירת קאקה הפגינו האוהדים נגד ברלוסקוני, שלא סיפק להם רכש רציני. תגובתו של ראש הממשלה: הוא יצא נגד ההעברות המטורפות בכדורגל האירופי, והבטיח לפעול נגדן. מה הפלא שאוהדים מרגישים שברלוסקוני נטש אותם לאחר שנבחר מחדש לתפקיד הפוליטי הבכיר במדינה.

גם בגזרת המאמן ההתנהלות במילאן נראת מוזרה. לאונרדו הברזילאי, שנכנס לנעליים הגדולות של קרלו אנצ'לוטי, הודה בעצמו שלא היה מוכן לקבל את התפקיד העונה. ללאונדרו אין תעודת מאמן, והוא יעמוד על הקווים רק לאחר שקיבל אישור מיוחד מההתאחדות האיטלקית. האישור הזה גרם פעם נוספת לתחושה באיטליה שיש יחס מועדף לקבוצות הגדולות.

איפה ואיפה באיטליה? לאונרדו. צילום: אי-פי

בליוורנו ניסו לקבל אישור דומה לג'נארו רוטולו, אבל הבקשה נדחתה. המנהל הספורטיבי של המועדון, נלסון ריצ'י, התלונן: "יש לנו הרגשה של יחס שונה לשמות גדולים וקטנים*."‬ בהתאחדות טענו שההחלטה לטובת לאונדרו התקבלה משום שגם שיחק במונדיאל במדי ברזיל, אבל בליבורנו התעקשו: "אנחנו לא מבינים איך רוטולו, ששיחק למעלה מ-500 משחקים בליגה וייצג אותנו בנבחרת, לא יכול לקבל אישור".

בתחום הרכש לאונרדו לא קיבל הרבה עזרה מברלוסקוני, שכנראה רוצה לתת את המפתחות לרונאלדיניו. קלאס יאן הונטלאר, שהגיע ב-15 מיליון יורו מריאל מדריד, הוא השחקן המרכזי שהצטרף ובינתיים הוא לא מתפקד. עוד הגיע לרוסונרי בלם נבחרת ארה"ב אוגוצ'י אניאו מסטנדארד ליאז*,'‬ וזהו.

ב-*,2001‬ לאחר שיובנטוס מכרה את זינדין זידאן לריאל מדריד, היא השתמשה בכסף כדי לבנות קבוצה חדשה לחלוטין, והביאה את ג'יג'י בופון, פאבל נדבד וליליאן טוראם. במילאן דגם *,2009‬ לעומת זאת, נאלצים לעבוד עם סחורה משומשת.

האוהדים כבר הביעו את חוסר שביעות הרצון שלהם מהמדיניות, כשבאימון פתיחת העונה השליכו רימוני עשן וזיקוקים, ותלו שלטים בנוסח: "אולי תחשבו קודם על מילאן ואחר כך על עצמכם*."‬ האוהדים גם הצביעו ברגליים, ומכירת המינויים ירדה ב-20 אחוז לעומת השנה שעברה.

אין מאלדיני, יש אדרנלין
מילאן צברה עשרה הפסדים במשחקי ההכנה, וגם הניצחון שלשום בגביע ברלוסקוני על יובנטוס *4:5‬ בפנדלים אחרי *1:1‬ בתום 90 דקות אינו סיבה לחגיגה. אפילו הלוחם הוותיק ג'נארו גאטוסו הודה: "יש לנו עוד הרבה עבודה. הניצחון לא מוכיח שום דבר".

לאונרדו לעומתו מנסה לראות את חצי הכוס המלאה: "אני מאושר, כי אני מרגיש עכשיו את הדופק של הקבוצה. היו כל כך הרבה דברים טובים במשחק, והכי חשוב שהשחקנים הראו גישה נכונה ורוח ניצחון".

בסגל של מילאן לא תוכלו לראות השנה את החולצה מספר *,3‬ שהוצאה לגמלאות אחרי פרישתו של פאולו מאלדיני. "זה סיום תקופה*,"‬ התייחס רונאלדיניו לעזיבת הקפטן בראיון ל"קיקר" הגרמני. "הייתי רק שנה במילאן, אבל הרגשתי עד כמה הוא הנהיג את הקבוצה. עכשיו אנחנו נקראים להמשיך אחריו".

הברזילאי הבטיח שהקבוצה לא תהיה חלשה העונה כפי שמנבאים: "יש לנו מוטיבציה גדולה ומאמן חדש, ואנחנו חוזרים לליגת האלופות. זה מזרים לנו אדרנלין. אני רוצה לזכות באליפות איטליה ובצ'מפיונס. באופן אישי, אני שוב מאושר היום, ויותר מתמיד. יש לנו מאמן צעיר, שרוצה מאוד להצליח ואנחנו נעשה הכל כדי שזה יקרה".