השאלה כזאת , מה יש לדעת פה?
לדעת מה כל דבר עושה על הפלטה?
השאלה כזאת , מה יש לדעת פה?
לדעת מה כל דבר עושה על הפלטה?
|
|
דיג'יי זה תקליטן בעיברית אז כן אין לך הרבה מה לדעת אתה רק צריך ידע
רחב בסגנונות שונים של מוסיקה,אתה צריך להכיר את הציוד שלך שזאת הפלטה ואתה צריך
מגוון רחב ומגוון של קייסים מלאים בדיסקים לא סיפור גדול,ויש את היוצרים שהם גם נקראים דיג'ייס
אבל הם יוצרים את המוסיקה שהם מתקלטים בניגוד לתקליטנים לא יוצרים שאני לא כלכך מחבב.
דבר ראשון היתי מציע לך להוריד virtoal dj רק בישביל ליבחון את היכולת שלך לעבד עם מחשב..
אם אתה שולט בזה תיקנה פלטה, (סנטיסיזר וסקראצ'ר אם אתה רוצה)
ותתחיל לעבוד..
ברגע שתיהיה טוב ברמיקסים (העברה בין שני שירים+ להוסיף אפקים )
תתחיל לעבוד על fruity LOOPS (פורטי לופס).
הפורטי היא תוכנה יותר מורכבת שבה אתה כבר מכין את הטראקים בעצמך.
(כמובן שאתה יכול להתחיל מהפורטי לופס לפני הוירטואל DJ)
שלב אחרון כדי להפור לאמן מצליח זה לילמוד על קיוביס.. אבל זה כבר ליגה אחרת(על התוכנה הזאת מומלץ לילמוד עם מורה פרטי או בקורס)
פלטה אמיתי ווירטואל זה לא אותו דבר זאת אומרת שמה שהוא יעשה על הפלטה הוא לא יצליח לעשות בוירטואל
כי בפלטה אתה עובד עם שתי ידיים ו בירטואל עם עכבר אחד וזה לא נוח
אם אתה שואל אותי תקנה קונטרול קונטרול זה כמו פלטה אבל קטנה שמחברים אותה למחשב ויש תוכנות כמו וירטואל שאתה נכנס ובעצם יש לך כמו פלטה של כל דייג'י וככה אתה עובד אתה שם שירים במחשב יעני בתוכנה ואתה שולט בזה עם הקונטרול
אם לא הבנת תישלח לי הודעה פרטית
ווירטואל דיג'י חרא תוכנה.....מה מחירים של פלטה + אפקטים + סקראצ'ר?
בלבלו אותך פה קצת אז אני אסדר הכל בראש שלך.
אם אתה מתקלט בלבד!אתה צריך פלאטה במקרה שאתה רציני,אנלא יודע
מה המחירים של פלאטות בדיוק אבל זה נע בין 9000-20000 .להרכיב פלאטה נורמלית
עם קומפקט דיסקים של פיוניר CDJ 100 ומיקסר זה בדרך כלל קניה לפי הצרכים שלך:
כמה ערוצים,עם אפקטים,בלי אפקטים,כמה יציאות כמה כניסות כמה מאה ואחת קריטריונים,
אני ממליץ על מיקסר אוניברסלי שאתה יכול לעבוד איתו בכל מקום שזה מינימום 4 ערוצים.
כמו שאמרתי שני CDJ 100 וDJM 700 נאמר יעלו לך משהו כמו 11000 שקל עם קייס מחווט
תלוי איפה אתה קונה יכול להיות במקום אחד יותר זול מקום שני זה יכול לעלות לך אפילו 15 אלף.
זה בנוגע לתיקלוט.
אם מדברים על יצירה,כאן באים הרבה מאוד היבטים של מכשירים הרבה!סינטים,ווקודרים,מיקסרים למיניהם,
אפקטים,ואינספור מכשירים ליצירה,בימינו כדי לחסוך בכסף המציאו פלאגים שנמקראים VST או VSTI
שהם למעשה אותם המכשירים שיצאו בחנויות רק שהם וירטואלים ואפשר להתקין אותם בתוכנות תומכות
כמו קיובייס למשל.המכשירים הם הדמיה וירוטאלית של המכשירים במוכרים בעלות מטופרת רק שאי אפשר
להשוות באיכות הסאונד ובנוחות של קיבורד.
בקשר לתוכנות:
קיובייס היא התוכנה ליצירת מוסיקה ולעריכת מוסיקה הכי פופולארית בעולם כרגע למרות שיש עוד כמה
תוכנות למתחילים וכולי.אתה יכול לנסות ולקרוא מדריכים למתחילים בקיובייס ולנסות ליצור משהו,חוששני
שיהיה לך קשה אבל לנסות זה תמיד טוב,אם לא ילך לך אין לי יותר על מה להמליץ כי זאת התוכנה
היחידה ליצירה שהשתמשתי בה בחיים
תוכנות למיקסוס מומלצות הן טרקטור,אטומיקס ותחפש ברשת מה שתרצה ותבחן כמה תוכנות באלו
אני השתמשתי!
אם יש לך שאלות דבר איתי
קודם כל בואו נרגיע
להתקדם לפרוטי לופס מוירטואל DJ זה כמו לעבור מכיתה לז' לי'א ולעשות בגרויות
זה שני עולמות שונים לגמרי
כנ"ל לגבי קיובייס
קודם כל לפני שאתם זורקים הצעות שימו לב שהבנאדם לא סגור על עצמו וכנראה גם לא מבדיל בין דיג'יי ליוצר
אז בוא נסדר תדברים רגע:
DJ\תקליטן זה כמו במסיבות שאתה הולך, עומד בחור ושם שירים שלרוב הוא הוריד אותם מהאינטרנט וממקסס בניהם תוך כדי הוספת אפקטים. מה שאומר שאתה לא תשמע את השיר נגמר, ואחריו מתחיל עוד שיר, יש מה שנקרא "מעברים" מה שאומר שהשיר הבא יכנס תוך כדי השיר הקודם בליווי אפקטים ולרוב גם סאמפלים
הרבה דיג'יים עושים רמיקסים לשירים שזאת כבר רמה קצת יותר גבוהה אבל שוב הבסיס של השיר נשאר אותו בסיס
אני לא כל כך בקיא בעניין אבל אני יכול להגיד לך שDJ זה קודם כל יותר זול, ודבר שני זה לא מצריך ידע כלשהו בסאונד וכו'
אמנם יש קורסים לדי'גיים אבל זה לרוב כדי שתכיר את הציוד שלך, מה כל דבר עושה ואיך לעשות אותו נכון
יוצר זה מי שעושה את המוזיקה שלו, יוצרים הם לרוב גם סוג של דיג'יים כי הם מכינים סטים מהטראקים שלהם לפני ההופעה או תוך כדי (סט LIVE).
ההבדל פה, שאתה לא לוקח שירים מוכנים וממקסס בניהם, פה אתה יוצר את המוזיקה מ0
העניין יותר מורכב, הרבה הרבה יותר עבודה, פה זה כבר הרבה מעבר לפלטה שלך.
אם אתה נכנס לענייני המוזיקה אז קודם תחליט למה אתה מתחבר יותר
לפני שהתחלתי ליצור מוזיקה גם אני הייתי עושה סטים, ממקסס וכו' עד שהתחלתי לחפור בפרוטי וליצור מוזיקה שזה מה שרציתי לעשות תמיד ולא ידעתי איך
תיהיה החלטי וספציפי, תגגל הרבה תקרא מדריכים, יש את יוטיוב היום שמפוצץ במדריכים לכל מה שרק תרצה
אם אתה באמת רוצה ומוכן להשקיע אז תקח גם קורסים
אל תבוא בגישה של "קיצר מה צריך לעשות לקנות פלטה וזהו?" אתה לא עושה לאפחד טובות אם אתה רוצה להתעסק במוזיקה תתעסק כי אתה רוצה לי כי "הוא עושה" ו"הם עושים"
עכשיו לתוכנות ולציוד
אם אתה בעניין המיקסינג אז תתחיל למקסס עם וירטואל דיג'יי שתבין את הרעיון
תוכנה יותר מתקדמת ומומלצת היא טרקטור (Traktor), אני בטוח שאם תתחיל להתעסק עם זה, אתה תגלה עוד תוכנות ותמצא את מה שנוח לך
לגבי יצירה, אני לא חושב שלהגיד "תתחיל עם פרוטי לופס ותתקדם לקיובייס" זה דבר נכון להגיד מהסיבה הפשוטה שזה לא אותה רמה
אז נכון, בשניהם אתה יוצר את המוזיקה, VST ופלאגינים ושטויות אבל זאת רמה אחרת לגמרי ודרך יצירה שונה
מה שכן, אם תתחיל עם פרוטי המעבר לקיובייס יהיה קל יותר כי יהיה לך את בסיס היצירה, אפקטים כלים פלאגינים וכו'
בקיצור קודם כל תיהיה החלטי וספציפי ותבין מה אתה רוצה לעשות אם בכלל
ואז תבוא בשאלות
הורדות מוזיקה:
Psychedelic Trance | Progressive Trance | Dubstep | Brostep | Electro House |Complextro | Dance Music