כותרת.
ועוד שאלה, איך כתוב בתנך שה' ברא את האור לפני שברא את השמש?
כותרת.
ועוד שאלה, איך כתוב בתנך שה' ברא את האור לפני שברא את השמש?
|
|
בקשר לשאלה של הכותרת אני זוכר ראיתי באיזה הרצאה שדברו על זה אמרו אם ה' יכול לעשות הכל והוא יכול לברוא את העולם בפוף אחד למה הוא עשה את זה ב6 ימים? אני שכחתי מה אמרו אני יחזור אליך עם התשובה
ובקשר לשני לפי הקבלה אומרים שאנחנו לא הראשונים שקיימים היו עוד שה' ברא אבל אותם הוא השמיד בגלל כל מיני סיבות(שאנחנו לא יודעים) והוא פשוט שיחזר את העולם שלנו לא ברא מחדש אז כנראה כבר היית שמש ביום הראשון
לא, כתוב שהוא ברא את השמש אחרי שהוא ברא את האור...
האור זה האור בגן עדן לפי סברה אחת ולפי אחרת זה המוסג אור כי אין רק מרוק אור אחד יש כמה אז זה בעצם הבסיס לחוקי הפיזיקה לגבי שישה ימים יש הרבה סברות אחת המוקרות זה שזה אמור ללמד אותנו שאם אתה רוצה להצליח אתה צריך להשקיע לפי סברה אחרת זה קרה בפוף אבל כל יום הוא עולם אחר (אנחנו העולם השביעי) ככה שכל מה שאת אומרת לא מחזיק מעמד אפילו לא שניה זה שאלות קלסיות צריך כבר למצוא שאלות יותר חדשות...עוד מעט ישאלו "האם הלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים?" רק אדיוט שואל תשאלה הזאת...
אחי בגמרא רשום הרבה דברים שהוא עשה והכל היה בעל מחשה רבה ובנוסף אחי יש את התורה שצריך לכתוב שזה קודש קודשים אז מה זה נראה לך? שטויות? חס וחלילה חס ושלום!!
הסברה הכי הגיונית היא שלא מדובר על בריאה מבחינה מדעית, אלא על משהו פילוסופי.
א. אני בת.אחי בגמרא רשום הרבה דברים שהוא עשה והכל היה בעל מחשה רבה ובנוסף אחי יש את התורה שצריך לכתוב שזה קודש קודשים אז מה זה נראה לך? שטויות? חס וחלילה חס ושלום!!
ב. אני אתאיסטית, אז זכותי לא להאמין בתנך.
הרי ה' גם ככה לא משקיע, הוא מולשם אז זה לא אמור לקחת ממנו אפילו טיפת מאמץ.האור זה האור בגן עדן לפי סברה אחת ולפי אחרת זה המוסג אור כי אין רק מרוק אור אחד יש כמה אז זה בעצם הבסיס לחוקי הפיזיקה לגבי שישה ימים יש הרבה סברות אחת המוקרות זה שזה אמור ללמד אותנו שאם אתה רוצה להצליח אתה צריך להשקיע לפי סברה אחרת זה קרה בפוף אבל כל יום הוא עולם אחר (אנחנו העולם השביעי) ככה שכל מה שאת אומרת לא מחזיק מעמד אפילו לא שניה זה שאלות קלסיות צריך כבר למצוא שאלות יותר חדשות...עוד מעט ישאלו "האם הלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים?" רק אדיוט שואל תשאלה הזאת...
ועוד לנוח ביום השביעי?
ואיך הוא ברא את הצמחים לפני שהוא ברא את השמש? הרי הצמחים צריכים את אור השמש...
נערך לאחרונה על ידי iekaterina; 07-09-2009 בשעה 18:40.
א-לגבי השאלה של הכותרת....אומרים ש6 ימים כל יום זה כמה מילוני שנים שלנו.....
אין לי מושג מה התשובה אבל אני יודע שיש לזה תשובה....
ב-אם את אומרת למה אם הוא מושלם הוא לא ברא את העולם בשנייה אחת..
אז יש לי שאלה בשבילך..אם ה' כל כך מושלם למה הוא עושה מלחמות?למה הוא נותן לנו מקרים שאנחנו כנראה ניכשל בהם?למה הוא יצר חזיר אם הוא לא רוצה שנגע בו?
למה במקום שיהיה לחם ישר צריך להכין אותו?
למה במקום שיהיה בתים צריך לבנות אותם?.....ה' הוא הכל יכול.....ויש לו סיבות לכל דבר שהוא עושה...
כמו שהוא לא ברא את כל העולם מושלם בשביל שאנחנו נשפר ואנחנו נתקדם ככה אני מאמין שיש סיבה מוצדקת לשאלה שלך!!!
ג- לגבי השאלה עם האור והשמש אני יברר גם את זה ויחזור אליךךך
ד- כל אחד יחייה עם האמונה שלו.יאימין במה שהוא מאמין...
להאמין זה לא להיות בטוח...
אפחד לא בטוח שהתנך באמת קרה....כי אם הוא היה בטוח הוא לא היה מאמין בזה....
אני מאמין שזה קרה אבל גם לי יש הרבה שאלות לגבי זה!!!
פה זה ארץ ישראל,פה זה מדינת היהודים!!!!
ויש לי עוד שאלה קטנה... אתם אומרים שה' ברא את העולם,. ומה עם שאר הגלקסיה? ואם הוא ברא גם אותם, ובטוח יש עוד חיים מחוץ לכדור הארץ, אז כניראה הוא ברא גם אותם לא? אז אנחנו כניראה לא העם הניבחר, ובאמת ניראה לכם שאכפת לו אם איש אחד מתוך כל היקום שהוא "ברא", ישמור שבת או לא ישמור שבת (ועוד דברים)?
תגידו מה זה השאלות המפגרות האלה?
למה סתם למצוא עוד ועוד תירוצים לא להאמים בו ולמשוך איתכם עוד אנשים?
בא לו לברוא תעולם ב6 ימים, מה תעשה הא?
יוואו זה מעצבן אותי.
(:
תגידי מה את מתערבת אה? ועוד בשפה כזו? מי את שתקראי לשאלות שלי מפגרות? אם אין לך תשובה, וסתם בא לך לעלות תמונה הודעות, בבקשה לא באשכול שלי.
קשה להאמין כמה מושפעת מישהי יכולה להיות, שמגנה על היצור הדימיוני שלה וכותבת שהיא חיילת (או יותר נכון עבד) של החבר הדימיוני שלה.
ושחכתי לציין, בבקשה על תעלבי מהשפה שלי.
נערך לאחרונה על ידי iekaterina; 07-09-2009 בשעה 20:49.
מתוך פירוש רש"י לפרק א' :
(יד) וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים יְהִי מְאֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם לְהַבְדִּיל בֵּין הַיּוֹם וּבֵין הַלָּיְלָה וְהָיוּ לְאֹתֹת וּלְמוֹעֲדִים וּלְיָמִים וְשָׁנִים. יהי מארת וגו' - מיום ראשון נבראושהרי אז נברא האור ←שהרי אז נברא האור , וברביעי צוה עליהם להתלות ברקיע, וכן כלכמו שגם אמר רשי על הרקיע בפסוק ו וכן יאמר לגבי 'נפש חיה למינה' בפסוק כד ←כמו שגם אמר רשי על הרקיע בפסוק ו וכן יאמר לגבי 'נפש חיה למינה' בפסוק כד תולדות שמים וארץ נבראו מיום ראשון, וכל אחד ואחד נקבע ביום שנגזר עליו, הוא שכתוב (פסוק א): "את השמים", לרבותהמילה 'את' (שבדרך כלל המשפט ברור גם בלעדיה) נדרשת על ידי חז"ל להוסיף דבר מה ←המילה 'את' (שבדרך כלל המשפט ברור גם בלעדיה) נדרשת על ידי חז"ל להוסיף דבר מה תולדותיהם, "ואת הארץ", לרבות תולדותיה[23]:
http://he.wikisource.org/wiki/%D7%91...9%D7%AA_%D7%90
עוד תירוץ שאני חשבתי עליו, הרי כל התורה של הפזיקה מתוארת לפי המפץ הגדול שמסתדר יופי עם היהדות.
הרי הדבר הראשון במפץ היה האור של הפיצוץ, עוד לפני השמש.
לגבי שישה ימים, זה לא ממש פשוט כמו שזה נשמע.
סיפור הבריאה באופן כללי הוא בלשון פשוטה של בני אדם, תהליך הבריאה האמיתי כנראה שלקח כמה מיליוני או מיליארדי שנים.
הקב"ה כנראה ברא את העולם בדרך הטבע, כמו שאת הניסים כמו קריעת ים סוף יש אומרים שזו הייתה רעידת אדמה וכו'.
יכול להיות גם כן שהייתה אבולוציה מכוונת ע"י הקב"ה אני לא זותר את זה כלל וכלל.
בכל מקרה כל יום מימי הבריאה הוא שלב ארוך במיוחד.
נערך לאחרונה על ידי Daniel; 07-09-2009 בשעה 21:01.