נכתב במקור על ידי
NoiTuloVe
בוא אני אגיד לך משהו - אף מדען בחיים לא ימצא הוכחה לאי-קיומו של האל. זה משתמע מלוגיקה בסיסית - לא ניתן להוכיח את אי-קיומו של משהו. אם אתה רוצה לשחק בחתול ועכבר, תוכיח לי שלא קיים שד בלתי נראה שמסתובב סביב כדור הארץ.
בוא אני אגיד לך עוד משהו - רק 7% מהמדענים המובילים מאמינים בכוח עליון. יותר מ-70% מהם אתאיסטים.
אז?
ההוכחות שהבאת, לא מוכיחות שהאל קיים ושהוא של היהדות. אני מכיר לפחות 5 מהטענות שהצגת פה. אני אגיד את זה בקצרה:
1. הנבואות שאתם מקשרים לימינו, לא מדברות על ימינו (זה עולה מהפירושים לכם, לא מהכתוב עצמו).
קודם כל זה לא עולה מהפירושים שלנו זה רשום מילה במילה(זה שזה בשפה תנכית ואתה לא יכול לפרש אותה לא אומר כלום. תביא כל מדען או כל אחד אחר שלא מאמין אפילו אבל יודע לתרגם משפה תנכית הוא יגיד לך בדיוק אותו הדבר)
2 + 3.בזוהר הקדוש אולי רשום מידע - אך הוא בוודאי לא מידע מאלוהים. זה גם מתקשר לטענה הבאה - התנ"ך לא הקדים את המדע באלפי שנים (ואני עדיין מחכה לתגובה שלך באחד האשכולות פה שמדבר בדיוק על שתי הטענות האחרונות).
אוקי עד עכשיו הייתי בטוח שאתה מבין הרבה עכשיו אני מבין שלא כל כך
הזהור הקדוש והתנ"ך הקדים את המדע בהרבה אבל הרבה
אני אישית נתתי פה באחד האשכולות את הפסוקים ואת מה שהיהדות הקדימה את המדע(הבאתי את זה לליאור) ואני הבאתי רק 3-4 דוגמאות לא את הכל כי יש המון.
ואיזה אשכול?
4. אילו ניסים קרו לעם ישראל?
חציית ים סוף,שהעם שלנו שרד את כל המלחמות עד היום
ולמרות כל האנטישמיות אנחנו שרדנו הכל לא משנה מה עשו לנו
גם אם זה רצח אמוני,אנטישמיות,התעללות
5. רשום הרבה דברים בתנ"ך. חלקם נכונים, חלקם נכונים פחות וחלקם לא.
תביא לי 2-3 או כמה שבא לך דברים מהתנ"ך שהם לא נכונים
6. כל דבר שאני רואה מסביב קורה בגלל הטבע - אין שום ראיה באף מקום שמשהו יכול להתקיים ללא פיקוח של משהו שמעבר לטבע. אין שום ראיה לקיומו של משהו על-טבעי.
אתה יודע מה הסיכוים שהעולם יצא כזה מושלם? וכשאני אומר מושלם זה
הסדר של העולם:איך שהוא מסודר בצורה שהכי טובה לנו
האדם:נברא בצורה מושלמת. מוח האדם זאת הוכחה! תסביר איך יכול לצאת דבר כזה מורכב כמו מוח האדם במקרה.
החלל:איך היקום נברא במצב כזה? כל הכוכבים רחוקים בצורה מושלמת אחד מהשני שלא יכנסו זה בזה.
כוח הכבידה:איך כח הכבידה הוא בדיוק בשבילנו? למה הוא לא יצא כבד יותר או קל יותר?
ויש עוד הרבה דוגמאות
תעשה לי טובה, ובפעם הבאה אל תתן לי טענות שהתעסקתי איתן פה לפני שנתיים. אל תגיד שאני מדבר כמו טיפש כשאתה הוא זה שמתבסס על אמונה עיוורת. תעמוד מאחורי המילים שלך.
אמונה עיוורת? גבר ברגע שתלמד על התורה תראה איזה עולם יפתח בפניך ותראה שזו לא אמונה עיוורת
בוא אני יביא לך משפט שאני אישית אוהב מאוד "עדיף להיות פתי ולאמין לכל דבר, מאשר להיות ספקן ולא לאמין אף לא לאמת עצמה" ר' נחמן מברסלב