כמו כן, האם כל תפקידי המודיעין חושפים מידע שיכול להיות רגיש ויכול לפגוע במדינה אם הוא נחשף?
תודה
כמו כן, האם כל תפקידי המודיעין חושפים מידע שיכול להיות רגיש ויכול לפגוע במדינה אם הוא נחשף?
תודה
|
|
איזה תפקידים כן דורשים?
עובד חקר מודיעין זה דורש תחקור?
או מש''ק בטחון מידע?
כל החיילים בחיל המודיעין עוברים תהליך של סיווג בטחוני, לא כולם עוברים שאלון 300 זה כבר קשור לאופי התפקיד.
בחיל המודיעין יש אלפי עובדים כלליים, כלומר - פקידים, טבחים, אפסנאים, עובדי רס"ר, אחראי ציוד, וכמובן המון תפקידים שבהם לא מתעסקים במידע מודיעיני בכלל ולא חשופים לשום דבר מסווג ועדיין עוברים סיווג בטחוני, בלי קשר לתפקיד בכלל. אז לשאלתך, לא - רוב התפקידים אינם כוללים חשיפה למידע מסווג, וגם התפקידים שכן חושפים אותך למידע מסווג לאו דווקא יכולים לפגוע בבטחון המדינה במידה ויתגלו.
כמובן שיש מאות תפקידנים שחשופים למידע סודי מאוד שיכול להוות סיכון על המדינה במידה ויתגלה, כמו בכל מדינה בעולם.
מש"ק בטחון מידע כמעט ולא חושף אותך לשום דבר - זה בעצם או מאבחן בטחוני (זה שמעביר תחקירים בטחוניים, אלו בעיקר בנות) או אחראי מידע בבסיסים שבהם יש מידע מסווג, כמובן שהאחראי עצמו לא נחשף כמעט לשום דבר ואין לו כמעט מושג על מה הוא שומר (נשמע אידיוטי, וזה באמת ככה).
עובד חקר מודיעין זה תפקיד מעניין מאוד, תלוי בעיקר איפה מעבירים את השירות ובתור מה, נכללים כאן המון תפקידים שונים ומגוונים.
מה אתה אומר?
אז מש''ק בטחון זה חרא של תפקיד אם כך?
זאת אומרת אתה לא נחשף למידע?
מה אתה אומר?
אה?
damn it
רגע שניה, ובקשר למודא''ל זה מעניין?
ומה בנוגע למשק התרעה? זה גם מעניין לפי דעתך?
(אני שואל מניסיון אישי),
שאלה שניה:
מודיעין זה חיל תומך לחימה? אם אני נמצא בבסיס עורפי בתור מודיעין אז אני לא נחשב תומך לחימה?
האם יש הבדל בין מודיעין בבסיס עורפי לבין מודיעין בבסיס קידמי?
שאלה שלישית:
איך אני כן מגיע למשהו טוב בחיל המודיעין?
מה לעשות כדי להגיע לתפקיד משמעותי עם מידע משמעותי ותרומה כמובן?
שאלה רביעית:
האם יש הבדל בין חקר מודיעין עם מיונים לבין עובד חקר מודיעין בלי מיונים?
תודה
נערך לאחרונה על ידי emek; 26-09-2009 בשעה 15:33.
המון המון שאלות,
אז ככה - שאלון 300 הוא כביכול שאלון אישיותי וזה בולשיט, אתה רק צריך לענות אותו דבר בעקביות, שואלים את אותן שאלות בצורה שונה ואתה צריך לענות כל הזמן את אותו התשובה, כמובן שתענה בצורה אמיתית, תדאג רק לענות באותה צורה כי ינסו להכשיל אותך ואפילו תראה שיש מצב שתחזור לך שאלה אחת או שתיים פעמיים ואתה לא תזכור מה ענית ותחזור אחורה כדי לבדוק.
1. מש"ק בטחון הוא תפקיד שמתאים לאנשים מסוג מסויים, זה לא חרא תפקיד הוא פשוט לא מתעסק כמעט במודיעין עצמו.
מודא"ל זה מעניין מאוד, אני לא מתכוון לחשוף כאן מה זה, עובדי חקר מודיעין מתפלגים להרבה מאוד סוגים, ואתה צריך לדבר עם יחידת האיתור של חיל המודיעין שתסביר לך בדיוק מה זה כל תפקיד ומה הם שלבי המיון, בעיקרון אלו תפקידים מעניינים.
חיילי המודיעין הם חיילים בתפקידים עורפיים, החיילים שבחזית הם לא בדיוק חוקרי מודיעין וכו', אלו חיילים שעובדים עם היחידות הלוחמות ומעבירים מידע אחורה בזמן אמת, אני לא מתכוון להכנס גם לזה.
אני לא בקיא כ"כ בכל עניין חקר המודיעין, אבל אני יודע שמדובר לרוב בתפקידים איכותיים, שוב תלוי איפה אתה משרת ובתור מה בדיוק, הנושא רגיש מדי כדי לפרט עליו באינטרנט.
איך אתה מגיע לתפקיד משמעותי? זה כבר תלוי בך, אבל המלצה שלי, תכתוב קורות חיים, ותפקסס ליחידת האיתור, תפרט כמה שאתה יכול, תכתוב מה מעניין אותך, מה אתה חושב שתוכל לתת ולתרום ותאמין לי שהם יתייחסו לזה ואם תמצא מתאים ישלחו לך מיונים.