א'. זכותה של האנונימית להתבטא כרצונה בפורום מתבגרים ומתגברים, זה המקום לשפוך שאין לאדם למי לפנות הוא יכול לשים את כל הדעות של בסלסלה ולשפוך הכל החוצה, אין לנו הזכות לשפוט אותו בכעסו ולקלל אותו.
ב'. הכפייה הדתית בארץ היא מקרה ישן נושן, הוא לא התחיל עכשיו ולא יגמר מחר. אם יש בך כח תוכלי להתמרד ולנסות להשפיע, אך כמו שנאמר, "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך". אל תנסי לכפות את דעותיך על אחרים כמו שמנסים לכפות עליך. כל מה שנותר לך לעשות הוא להתעלם ולנסות לחיות עם אותם אנשים ביחד בשלום.
זהו אגב דרכו של העולם ודרכה של האנושות, יש אנשים שונים עם דעות שונות וכל מה שניתן הוא לכבד אותם.
ג'. אני לא תומך בכלל ברעיון הדתי הפרקטי, אני לא שומר מצוות אפילו לא הקטנה ביותר, אבל אני יהודי לחלוטין ומאמין בה', כל מי שיגיד לי אחרת ממה שאני לא שווה את המצמוץ שאני נותן לו. כל מי שאומר לך משהו שאת לא מאמינה בו, התעלמי מהבחור ותמשיכים בדרכך אם את באמת מאמינה בלב שלם בה.
ד'. מגיע לך גם לקבל קצת על הראש, את נותנת לאנשים לפגוע בך! את לוקחת ללב חבורה של ילדים בתיכון שהם ילדים בתיכון! זה מה שעושים בתיכון, קליקות! אין מה לעשות, חלק מתבגרים מזה מהר וחלק לא, את נכנסת לצד הלא כיף בעניין אבל את אשמה סלחי לי. את נותנת להם את המושכות והנה את סובלת מזה.
ה'. לא בכל מקום ואפילו לא אחוז גדול מהאוכלוסיה בארץ מתנגד לקהילה הרוסית. ישלי עשרות חברים רוסים ואוקראינים שהם לא יהודים בכלל והם אהובים ומלאי חברים. ויש רוסים יהודים ששומרים מסורת וכאלה שלא שומרים שהם גם אהובים ובעלי הרבה חברים. את עושה הכללות בלי קשר למציאות בלי לבדוק על סמך ההרגשה שלך וזו טעות!
ו'. הנימה והטון של " טוב אני שונאת את הדת והמסורת אז אני שמה זין על אלוהים" היא לא מתאימה, אני מבין שבאת לפרוק ובאת לדבר אבל החבר'ה פה לא באמת רוצים לשמוע, גם חברה שהם דתיים ושומרי מסורת יכולים לעזור לך, אבל יהיה להם קשה מאוד אם הם רואים את הדברים הקשים שאת כותבת נגד האמונה העיוורת שלהם, זה כמו כפייה ידידתי.
לסיכום, תקבלי את מי שאת, תגרמי לאחרים לקבל את מי שאת אחרת אין לך לאן להמשיך. תגבשי זהות עצמית ותתני לכולם לשמוע עליה, כמובן בלי לפגוע באף אדם ואמונותיו כמו שאת רוצה שישמרו על שלך.

לא יפה..