היי חברים
שנים לא היתי פה --> צבא
יש לי שאלה
כרגע יש לי 2 מחשבים בבית,
האחד הוא pentium 4 3.0GHZ, עם 1 GB זיכרון (2 * 512), לא דואל צ'אנל (הזכרונות לא תומכים)
השני הוא AMD ATHLON 64 3800+, 1 ג'יגה זיכון 2*512 כן דואל צ'אנל.
אני רוצה לקנות ל AMD זכרונות חדשים, 2 סטיקים של 1 ג'יגה דואל, כדי לשנות ל 2 ג'יגה ובו-זמנית לשפר גם את המחשב השני, ה pentium, ולהעביר לו את 2 הסטיקים של ה 512 דואל צ'אנל.
הדילמה היא כזו - בזכרונות במחשב הישן יותר (פנטיום) הדואל צ'אנל לא קיים בכל מקרה, כך שאם אני מוסיף לו עוד 2 סטיקים של המחשב החדש יותר, העניינים יהיו יותר טובים. עכשיו ההתלבטות היא, אם להשאיר את הזכרונות הישנים המחשב ולעשות 2 ג'יגה לא בדואל צ'אנל, או לשים רק 1 GB שיפעל ב DUAL CHANNEL..?
מהצד, יש לי גם בעיה מעצבנת לדעתי זה הספק כוח לא מספיק:
אני מדבר רק על המחשב PENTIUM > הישן יותר:
אם אני שם בו 2 סטיקים של זיכרון, לא משנה איזה, הם פועלים במהירות 400 MHZ. אם אני שם את כל ה 4, הוא שם לי אותם על 200 MHZ. רק אם אני משנה ב BIOS ידנית, אני יכול להגיע ל 333 MHZ...
ברגע שאני מדליק את המחשב ומגדיר בכוח נ BIOS שהזכרונות ירוצו על 400, המחשב פשוט לא עולה הוא נדלק, לא משמיע את הצפצוף של ההתחלה, והמצב נשאר ככה.. סתם דולק רק עם חשמל.
מה שמחזק את הטענה שלי, היא שהכרטיס מסך עשה בעבר בעיה דומה, שהיינו מדליקים את המחשב ופשוט הוא לא עלה. רק החשמל היה בו. (הכרטיס מסך הוא Radeon 9600XT VIO), ניסינו לשים בו 9200 XT וזה עבד כמו שצריך, המחשב עלה והכל. אבל, הבעיה הזו מזמן לא קרתה לי בגלל הכרטיס מסך (כרגע יש בו את ה 9600XT VIO).
והנה הבעיה השלישית (מחשב פנטיום):
ברגע שאני מתקין דרייבר של AGP, או מתקין WINDOWS SP 2 ומעלה על המחשב, אז כשהווינדוז עולה הוא מראה פסים של צבעים על המסך, עוד במסך הטעינה של הווינדוז, ברגע שהוא מסיים הוא נתקע לכמה שניות ואז המחשב עושה RESET לעצמו. למישהו יש רעיון?
(בעבר עשיתי OC לכרטיס מסך קצת יותר מדיוהוא נכבה לי מטמפ' גבוהה מדי כנראה (אבל לא הגזמתי ב OC.. זה לא ששרפתי את המחשב, פשוט ק-צ-ת יותר מדי OC).. אולי זה קשור?)
תודה על העזרה ועל הסבלנות![]()

והוא נכבה לי מטמפ' גבוהה מדי כנראה (אבל לא הגזמתי ב OC.. זה לא ששרפתי את המחשב, פשוט ק-צ-ת יותר מדי OC).. אולי זה קשור?)
ציטוט ההודעה