נכתב במקור על ידי
DarkSlash
- שאתה מתניע את הרכב אל תסובב בבת אחת את הסוויץ', תסובב קודם 3/4 ואז אחרי 2-3 שניות תסובב עד הסוף ותתניע.
- אחרי שהתנעת תחכה 2-3 דקות לפני שאתה מעביר להילוך ( באוטומט )
- שאתה נוסע תנסה שלא לשחק יותר מדי עם ההגה שמאלה, ימינה תנסה להתמיד בנסיעה ישרה.
- בסיבובים אל תזרוק סתם תחת.
- שאתה מתחיל לנסוע על תביא פול גז , תתחיל לאט לאט להאיץ חבל על הבוכנות.
- תמיד תשים לב למים, שמן ברכב ( שמן מנוע, הגה, גיר ). האויר בגלגלים.
- אף פעם אל תתן לדלק לרדת לאיזור הקו האדום, כי כל הלכלוך נמצא למטה ואז יכנס לך לכלוך למנוע, יסתום לך את הפילטרים של הדלק וזה סתם סיפור להחליף.
- שאתה מחנה תנסה כמה שיותר לישר את ההגה, אל תתן לגלגים לעמוד בצורה עקומה. זה טיפ שמאוד עוזר לתווך הארוך אם אתה לא רוצה להחליף משולש, צירים וכו'.
- רצוי שלא להפעיל את הרדיו דיסק שהמנוע לא פועל. זה יציל לך את המצבר !!!
- בקשר למצבר תמיד תבדוק שיש לו מים מזוקקים ( במקרה וזה לא מצבר ייבש ).
- שאתה נוסע עם מזגן זה לוקח לך כוח מהמנוע, לכן אם אתה בעלייה אז תדע לסגור את המזגן ואחרי העלייה תפעיל מחדש.
- כל כמה זמן תיקח את האוטו לטיפול, חשוב לשמור על הנקיון מבפנים ובחוץ.
- פעם בכמה ימים תעשה סיבוב סביב האוטו שהמנוע דולק ותבקש ממישהו שילחץ קצת גז בניוטרל תבדוק אולי הרכב עושה רעשים מוזרים, משהו.
כמו כן תבדוק אם הרכב לא קיבל איזו מכה או משהו כזה ותוכל לטפל בזה לפני שהמכה תחליד ( קרה לי בשנה שעברה בחורף קיבלתי מכה קטנה לא שמתי לב ובגשמים החליד קצת ליד המכה ).
משהו כללי אחי שזה נכון לגבי כל אחד שנוהג ברכב, כאשר אתה יוצא לדרך ואתה יודע לאן אתה יוצא אני מתכוון שזאת לא נסיעה ספונטנית אז עדיף לתכנן את הדרך בראש קודם.
תמיד לדעת באיזה נתיב להיות, באיזה כיוון יותר משתלם לך לנסוע מבחינת הדלק, פקקים וזמן.
אני אזכר בעוד כמה דברים אני ארשום