Sharky מבצע ראיון ענק עם w00t מ- TL
הערה קטנה לפני הקריאה:
אני יודע שהראיון הזה הוא די ארוך, אבל הוא נגלה לנו כאן מלא פרטים שאף פעם לא פורסמו ב-TL.
מלא פרטים על הזמנות, משתמשים, סטטים וכו'...
דברים שלא תוכלו לקרוא באף מקום אחר!
הקריאה ממש אבל ממש מומלצת!
Sharky: מזל טוב, TorrentLeech הפך לאחד הטראקרים הטובים בעולם. כמה אנשים דרושים כדי לשמור על פעילותו התקינה והחלקה כל כך של הטראקר?
w00t: תודה! TL נכון לעכשיו מונה 400 חברי צוות, 90% מהם הם תומכים טכניים (FLS), השאר הם הבעלים, בעיקר.
Sharky: מה בקשר למעלים? עם כל כך הרבה חומר שעולה מידי יום לטראקר, כמה מעלים דרושים כדי לספק את הזרם הבלתי פוסק הזה?
w00t: יש לנו 156 מעלים.
Sharky: זה מטורף! ישנם הרבה שמועות שהרבה מהמעלים של TL עזבו לטראקרים אחרים בסצינה. זה נכון?
w00t: כלל לא! כל המעלים מחוייבים לשמור על ההעלאות שלהם, וזה לא כולל חשבונות בטראקרים אחרים.
כל המעלים צריכים להחזיק את ההעלאות שלהם, אחרת הם אינם רשאים להעלות ל-TL.
היחידים שיוצאים מן הכלל הם ה-internal rippers וקבוצות הסצינה הלא פנימיות (כגון: DEViSE, FLAWL3SS, ViSiON, וכו') אשר אינם נדרשים להחזיק בסצינה שלהם.
Sharky: עכשיו אני רגוע, תודה! חוץ מהסצינה הרגילה ל-TL יש סצינה משלה?
w00t: בהחלט. אנחנו מעלים הכל, אבל הנק' החזקות שלנו הן בעיקר שחרורי XviDs ומשחקים (למחשב, לקונסולות וכו') - אנחנו לא משחררים זבל!
Sharky: שמתי לב של-TL יש כמה "חבילות תוכנות" יפות במיוחד שלך.
w00t: מתגלגל מצחוק (LOL), התחלתי עם העיניין הזה עוד לפני שהיית מעלה ב-TL. אני ועוד בחור היינו הראשונים שהתחילו בהעלת "חבילות תוכנות" ו"חבילות מוזיקה".
Sharky: עכשיו, עם כל עיניין הסצינה, הרי די ידוע ש-TL הוא די תחרותי בעיניין ה-pretimes (הזמן שעובר בין השיחרור להעלאת הקובץ לטראקר), איך זה שאתם לא מפרסמים את זמן ה-pretimes?
w00t: אנחנו לא מפרסמים את ה-pretimes עם השחרור בגלל שאין בכוונתנו להתחרות ישירות עם הטראקרים האחרים. זה נראה כמו "בלינג - בלינג".
ל-SCT יש כוונה, ל-SCC יש כוונה אפילו לדמויינד יש כוונה, וכמובן של-TL יש תכלית ברורה.
אני עדיין חושב שכל מי שמפריע לו שאין pretimes מוזמן להפסיק "לשחק" עם הטורנט
ובשבילי, אם אני מוריד את הפרק החדש של "גיבורים" או "האוס" באיחור של 20 שניות או באיחור של 2 דקות מזמן השחרור, זה ממש לא משנה!
לשים ליד השחרור הודעה שאומרת "טורנט זה הועלה X זמן לאחר ה-pretimes" סתם יביא לנו תשומת לב מיותרת (מטראקרים אחרים), וזה הדבר האחרון שאנחנו רוצים כרגע.
אני אפילו לא מבין למה אנחנו מהווים איום לשאר הטראקרים!
Sharky: זה בגלל הפופולריות המדהימה של הטראקר.
אם מדברים על פופולריות, למה TL לא מכיל טורנטים למבוגרים?
w00t: פעם היה כך. אך החלטנו לשמור על TL אתר למשפחה/לעבודה, אתר בטוח, ולשם כך יצרנו את PussyTorrents.org (שהרישום אליו תמיד פתוח) לחברינו... המבוגרים :]
Sharky: זה מקל על TL, נכון?
w00t: לא כל כך, זה יוצר לנו פי 2 בעיות, חחח. זה לא אותו הצוות ב- PT.
אם זה היה אותו הצוות זה היה הופך כבר למעיין עבודה - פיקוח על 2 טראקרים שונים (יותר מנהלים, צוות וכו'), ו-TL הוא רק תחביב. בשביל הכיף, אתם יודעים.
Sharky: אולי שמת לב, שלאחרונה כתבתי שמשתמשי ה-VIP ב-TL די פחתו, מה דעתך?
w00t: משתמשי VIP יוכולים להיפטר מכל הבעיות של לחכות זמן מסויים בטורנט חדש וכמות ההורדה (בלתי מוגבלת), אומנם אנחנו מנסים כרגע להיפטר מבעיית ה- H&R (הורדה ללא שיתוף).
התרומות הן אלו שמאפשרות לנו לארח את TL על כל כך הרבה שרתים והם הבסיס המרכזי לצמיחה שלנו.
VIP גם מקבלים שרת איחסון מ- centelia.net ל-3 חודשים, או אפילו יותר (תלוי לכמה זמן תרמו).
לאחר שתרמת פשוט תלחץ על הלחצן "activate my webhosting" והפרטים יישלחו אליך מיידית למייל!
Sharky: מה עם המתנות החודשיות? ראיתי כמה מתנות נחמדות שחולקו.
w00t: כן, יש גם את המתנות החודשיות, שמוגרלות בין חברי ה-VIP באקראי (באמת!) - פרסים כמו PS#,XBOX360 מצלמות דיגיטליות כרטיסי זיכרון וכו'....
כל חברי ה-VIP מוכנסים אוטומטית להגרלה.
ובניגוד לאתרים אחרים, אנחנו באמת מחלקים את המתנות!
Sharky: יש שחושבים ש-TL הוא אתר "שלם והורד" בגלל כל עיניין התרומות.
w00t: אני לא עושה את זה בשביל הכסף. כל מה שאני מבקש הוא שישלמו עבור השרתים, כל עוד אני לא מוציא את הכסף מהכיס שלי אני שמח!
אנחנו מעולם לא ביקשנו תרומות, אנחנו לא משגעים אנשים ב"הודעות פרטיות" כדי שיתרמו.
אם אתה יכול לעזור - נהדר. אם לא, פשוט תהנה מהאתר כמו שהוא!
Sharky: אני לא יכול שלא להבחין שכך שסטטיסטיקת האתר מעולם לא מתפרסמת. האם אתה יכול לספק לנו קצת מידע פנימי בעיניין?
w00t: ברור. כפי שאתם וודאי יודעים כרגע יש לנו כ- 180,000 משתמשים - ויותר מ-800 אלף משתפים (זורעים).
אנחנו אמורים לעבור את ה-1 מיליון משתפים עד שנת 2010.
הנתונים הסטטיסטיים נכון לעכשיו הם:
816,500 מעלים ו-67,230 מורידים - יחס רטיו 1,114.
Sharky: חתיכת מספרים ענקיים! שמתי לב שלעומת טראקרים אחרים, חברי TL נוטים להישאר באתר לאורך זמן?
בברור, החברות ב-TL מתשלמת והמשתמשים לא מוותרים כל כך מהר על החשבונות שלהם.
מאז תחילת האתר, כמה חברים היו בסה"כ?
w00t: משנת 2005, היו לנו 843,119 משתמשים שנרשמו ואישרו את חשבונם.
בהשוואה ל-PT שבו יש לנו 321,354 משתמשים סה"כ לעומת 1,279,543 משתמשים שנרשמו סה"כ, אבל זה פרונו, זה סיפור שונה לגמרי!
Sharky: מותר לנו לשאול מהן המדינות הספציפיות שחסומות מ-TL?
w00t: ככל הנראה אנחנו אחד הטראקרים היחידים שלא חוסם את גרמניה או כל מדינה אחרת.
יש טווחי אייפי מסויימים שחסומים (שאותם אני לא אפרט) אבל לא מדינה שלמה, לא!
Sharky: מה בקשר להזמנות? אני לא הבנתי את דרך הבחירה שלכם לחלוקת ההזמנות!
w00t: אנחנו נותנים הזמנה ל-PU מעת לעת (בד"כ הזמנה פעם בחודש), תורמים מקבלים כל חודש 2 הזמנות + ברגע ההפיכה ל-VIP הם מקבלים 2 הזמנות!
Sharky: אני ראיתי לאחרונה שנתתם הזדמנות לקבלת הזמנות דרך ה-IRC, איך זה הלך?
w00t: בפעם האחרונה שחלקנו הזמנות דרך ה-IRC, הצטרפו אלינו יותר מ-17,000 משתמשים בפחות מ-48 שעות, שמתוכם עדיין 14,000 משתמשים אצלנו, דבר שמאוד שימח אותי!
Sharky: אני רואה שאתם לא בדיוק מודיעים על זמני חלוקת ההזמנות ב-IRC. האם אתם מתכננים לעשות זאת שוב בקרוב, אם כן, מתי?
w00t: אני מחכה לראות מה קורה עם דמויינד, אם הם עדיין לא יחזרו 3 חודשים מרגע שנפלו (בקרוב...) אז ככל הנראה אנחנו שוב נפתח את ההזמנות דרך ה-IRC כדי לקלוט את המשתמשים משם.
אז כן, זה יכול להיות ממש בקרוב, אני אנסה לתת לך הודעה מראש :]!
Sharky: יש שמועות ש-TL הולך לכלול SSL, זה נכון?
w00t: זה לא הולך לקרות על כל האתר או הטראקר. אין טראקר שיכול לתמוך ב-SSL עם יותר ממילון משתפים.
ובשביל האתר, ה-SSL חייבת להיווצר עבור כל חיבור!
אנחנו לא אתר שיש לו 20 אלף משתמשים, אנחנו אתר עם יותר מ-180 אלף משתמשים פעילים.
ה-HTTPS היה לוקח כמות אדירה של משאבים!
Sharky: תוכניות כלשהן לעתיד?
w00t: או כן, משהו שכולנו מאוד מתלהבים ממנו - בל אני לא אהולך לגלות על זה עדיין.
אם אתה משתמש, אתה תראה כמה שינויים גדולים בקרוב!
Sharky: אני רוצה להודות לך על כל הפרטים שסיפקת לי.
למען האמת, TL הוא אחד הטראקרים הפרטיים השמישין ביותר אצלי - אני מבקר בו כל יום.
אני מאחל לך בפרט, ול-TL בכלל, את כל הטוב לעתיד, תמשיכו בעבודה הטובה.
w00t: תודה! TL הוא משפחה אחת גדולה עם משתמשים נהדרים.
אם לא אתם, המשתמשים, לא היינו איפה שאנחנו היום!
קרדיט אך ורק לי על התרגום (<HEN>), כל מי שמעתיק רק ברשות ממני בפרטי!

ציטוט ההודעה