שלום.
אני מתחיל להתחזק והייתי רוצה לדעת איזה טיפים אתם יכולים לטת לי כדי שאני יירדוף אחרי המצוות לאורך זמן?
מה אתם ממליצים להיות דתי לאומי או דתי חרדי?
איזה טיפים אתם יכולים לטת לי כדי שיהיה לי קל לא לעונן?
תודה!
שלום.
אני מתחיל להתחזק והייתי רוצה לדעת איזה טיפים אתם יכולים לטת לי כדי שאני יירדוף אחרי המצוות לאורך זמן?
מה אתם ממליצים להיות דתי לאומי או דתי חרדי?
איזה טיפים אתם יכולים לטת לי כדי שיהיה לי קל לא לעונן?
תודה!
|
|
על לא לאונן פשוט אל תחשוב על זה
אל תתחיל בבום אחד
בהתחלה תתחיל לברך לפני כל מה שאתה אוכל תסתובב עם כיפה תמיד
אני מתאר לעצמי שאתה מניח תפילין כל בוקר אם אתה יכול תלך לבית כנסת גם תתפלל 18 והכל כמו שצריך
לפני שאתה הולך לישון(רק אם זה אחרי השקיעה)תקרא קריאת שמע שעל המיטה יש את זה כמעט בכל סידור..
תלך כל שישי שבת לבית כנסת זה מאוד כיף ואתה תהנה מכל רגע
ואז תתחיל בימי חול ללכת ערבית ומנחה
תלך לבית כנסת תשמע שיעורי תורה זה לא עולה כסף וזה לא כזה ארוך ותאמין לי שזה יעניין אותך
וככה תתחזק תאמין לי רק טוב יצא לך מזה
אם יש לך שאלות על הדת או משהו אתה יכול לשאול אותי..
הכי חשוב דתי לאומי אתה יודע כמה אנשים רצו להיות חרדים אחרי חצי שנה ניהיו החילונים הכי גדולים שראיתי....
בפעם הבאה שאתה פותח אשכול כזה בלי כותרת נורמאלית אתה מקבל באן לשבוע וחצי!
והנושא ינעל!
עדיף להיות חרדי מאשר דתי לאומי מהסיבה הפשוטה שדתי לאומי זה מה שנקרא "לפסוח על שני הסעיפים" כלומר אתה הולך לסרט ושומר שבת יוצא למועדון ושומר כשרות בקיצור זה לא הולך ביחד או שאתה מקשיב בצורה אמיתית לבורא עולם או שאתה לא מקשיב הדרך האמצעית הזאת יכולה ליצור אנשים שחושבים שהם בסדר כי הם שומרים שבת וכשרות ואז הם מרשים לעצמם יותר בדברים של חילונים ואז נוצר טישטוש גדול יותר עד שלא יודעים מה זה מה והדרך החוצה קצרה מאוד.
בקיצור יש עוד הרבה מה להרחיב אבל אני לא יכול כרגע אם תרצה אני ארחיב.
Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200
כנסו לאתגרים החדשים שלנו זאת הדרך הפשוטה ביותר להשיג נקודות!
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!
אתה תוכל להרחיב עוד קצת בבקשה,אני ישמח תודה!
אז מישהו שמבין{אפשר לקרוא לזה כך}יוכל בבקשה להביר ולהגיד מה עדיף?
תודה לכולם!
כן אני יודע לצערי אבל אתה יודע מה הכללתי מידי ואתה צודק יש בינכם אנשים רציניים אך הקושי הוא בלמצוא כאלה.
עיקר ההבדל בין חרדי לדתי לאומי זה שהחרדי מחנך לגבוה ואילו עיקר החינוך הדתי לאומי מחנך לבינוניות וזאת עובדה!
אז ככה אם אני אגדיר את ההבדל בצורה יותר ברורה זה שחרדי אמיתי לדוגמא לא יגיע לחתונה מעורבת מה שאין כן אצל דתי לאומי.
לדתי לאומי יש אידיאולוגיה ציונית, יש לאומיות, יש זיקה למדינה יהודית ולארץ ישראל מה שאין כן אצל החרדי שהאידיאולוגיה היחידה היא תורה ומצוות והזיקה היא לארץ ישראל בלבד ולא למדינת ישראל לכן דתי לאומי חוגג את יום העצמאות ומשרת בצבא וכו' ואילו החרדי לא. וזה לא בגלל שהחרדי שונא את המדינה או שהוא אנטי מדינת ישראל (כמו נטורי קרתא וכו') אלא בגלל שהמדינה מושתתת על חוקים לא יהודיים שממש הפוכים לחוקי ההלכה לפעמים ופוגעים ממש בתורת ישראל ולומדיה.
מכאן שעיקר הזרם של הדתי לאומי מושתת על הרעיון שניתן לאחוז גם בדברים שלפני מאה שנה היו נחשבים חוקות הגויים וגם לאחוז בתורת ישראל וזה דבר בלתי אפשרי! לדוגמא בית ספר, מקצועות חול, אקדמיה, בילוים מסוגים שונים וכו' ולכן העדיפות היא חרדי כי אם אתה באמת דתי ובאמת מבין את מהות התורה וחי בה מה שנקרא חרדי אתה יכול להרקיע לשחקים ואילו אם אתה מערב דברי חול בדברי קודש אתה לא תגיע רחוק ולא באמת תטעם את טעם התורה.
טוב בכל מקרה יש עוד להרחיב אבל אני מאמין שהבנת את התמונה ובטח הבחור שהגיב קודם יטען אחרת אז אני אשמע את מה שיש לו להגיב ואז נראה אם יהיה צורך להרחיב.
Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200
כנסו לאתגרים החדשים שלנו זאת הדרך הפשוטה ביותר להשיג נקודות!
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!
דתי לאומי- זה אחד ששומר את המצוות והכול אבל לא מחמיר כמו החרדים(לאומי משרתים בצבא,..).
חרדי- זה סיפור אחר זה אחד שלא עובד לא משרת את רוב זמנו הוא מקדיש לתורה,מחמיר לכול וכו'..
אני למשל דתי לאומי וטוב לי אני מסתובב עם בנות מה שהחרדים לא יעשו ונהנה כמו שכתוב: "לתורה ולעבודה".
לא אני לא =]
אבל לפני שאני מחליט להיות דתי..
אני מתפכח קודם בשביל לא להיות כמו חצי מהמדינה המסריחה הזאתי
העיקר כולם דתיים מקבלים כסף על חשבון המדינה לא עושים צבא חלק לא כלום כל היום ישיבה לא עובדים..
לפני שאני אהפוך למאמין דתי או חרדי..
אני אהיה בנאדם ואני אתרום.. מה שאתה צריך ללמוד
קרדיט ל- micmic התותח =]
מי שאוכל בשבת שבע בשבת
sahar omaisy aka matancohn(nick) style
אני צריך ללמוד ? מה אני צריך ללמוד ? התרמות, עזרות לאנשים חולי סרטן וגיוסי כספים בכל האינטרנט, אנשים שנפצעו וגייסנו בשבילהם כספים. ואני מאמין שצריך לשרת בצבא, ועובדה שהמון דתיים משרתים ביחידות הכי מסוכנות ומסווגות בצה"ל, נותנים את הנשמה. והמון דתיים עובדים וכד', לא מדבר על אלו שלא. אתה לא מכיר אותי, אז אין לך זכות לדבר עליי.