ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
אנשים כמוך הם בדיוק הסיבה שחזרתי בשאלה..
אתה פשוט יותר מידיי עם הראש בקיר אומרים לך משהו והוא הופך למשעת נפש עבורך כי איזה רב מלומד (שדרך אגב בדיוק כמוך אמרו לו) אמר את זה..
קיצור עזוב הויכוח הזה לא יגמר אף פעם אתה תמשיך לחיות את החיים שלך כפי שנכון בעינייך ואני אמשיך את חיי באותה הדרך שאני חיי אותם כעת.
אומנם זה פורום דת אבל יש גבול של הסתה שאני לא אהיה מוכן שיעברו אותו!
אתה לא יכול לבוא ולהפחיד ועוד לצפות שיתנו לך לגיטימציה, זכותך להביע את דעתך אבל בשום פנים ואופן לא להפיל את האחריות לכל האסונות ככיבול שקוראים על ילד בן 14 או 17 או אפילו אדם בוגר בן 22 שיבואו ויקראו מה שאתה כותב פה!
אתה פשוט מצחיק. אתה יודע למה ? כי אני אפילו לא שואל אותך בעניין ההסתה, זה פורום תורה ויהדות ולפעמים יש גם הסתות וזה קורה כיום בכל פורום כזה במדינה, בכל פורום כאן באתר. וזה שלא קיבלת את האמת שלך בבית, זו לא בעיה שלי. איסור ה"זרע לבטלה" הוא איסור גמור ומוחלט בתורה מאיפה שלא תסתכל על זה, ו"הפחדה" זו לא המילה כאן, אלא "מודעות".

לגבי האסונות, זה לא שפתאום אחרי שאיזה ילד "נואף" אז קורה איזה אסון, לא. ושוב אמרתי, הדעות לגבי האסונות שנויות במחלוקות. לא כיוונתי ישר לאסונות, אלא בכללי לדברים כאלו ואחרים שקורים לפעמים גם בגלל המון חטאים כאלו, ביניהם הפגימה החמורה מאוד בברית.

אדם בוגר בן 22 ? מעניין שכיום יש גם בני 30+ ו50+ שחוזרים בתשובה ( בינהם גם מדענים וכד' ) ככה ש22 זה לא כזה איזה גיל בוגר. אגב, אם אתה באמת רוצה להבין איך המדע באמת מתקשר עם התורה בדרך פלא - תקרא את הספר "בראשית ברא" ספרו של פרופ' נתן אביעזר, פרופסור לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן, אם זה לא מספיק "גאון בשבילך" הוא גם אחד מהטובים ביותר במדינה וכן גם בעולם, שמציג לך בצורה מדהימה איך התורה מתקשרת באופן פלא למדע.