אם אלוהים נותן שכר טוב ורע-גיהנום וגן עדן זאת אומרת שיש לו רגשות (צרכים), חמלה וכעס. זאת אומרת שהוא לא מושלם זאת אומרת שלא כל מה שהוא עושה נכון זאת אומרת שהוא לא תמיד צודק זאת אומרת שאולי לא להאמין בו זה המעשה הנכון?
אם אלוהים נותן שכר טוב ורע-גיהנום וגן עדן זאת אומרת שיש לו רגשות (צרכים), חמלה וכעס. זאת אומרת שהוא לא מושלם זאת אומרת שלא כל מה שהוא עושה נכון זאת אומרת שהוא לא תמיד צודק זאת אומרת שאולי לא להאמין בו זה המעשה הנכון?
נערך לאחרונה על ידי 5656581; 11-01-2010 בשעה 23:27.
|
|
תיראה, זה שהוא מבדיל בין טוב לרע לא מונע ממנו להיות מושלם.
בכל מיקרה, יש הרבה קטעים שבהם הוא כן יוצא בעמדת חולשה.
אבל תמיד הפרשנים של התורה מצליחים להוציא אותו בסדר.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
תראה, תחשוב על כול המלחמות שהיו, על כול האנשים (היטלר, סטלין) הם הרגו מיליונים, אלוהים יכל למנוע את זה, אבל היו לו סיבות שבגללם הוא לא מנע.
לכול אחד יש את האומנה שלו, יש כאלו שמאמינים שהכול מלמעלה, ויש כאלו שחושבים שהכול זה מדעי.
לכול דבר יש סיבה!
-מדריך שהכנתי בנוגע לשפעת החזירים, (מומלץ, בעל מידע רב וחשוב!)
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=496902
שלושה פעמים החריב ה' את העולם, בפעם הרביעית הוא הוסיף את מידת הרחמים.
לה' אין כעס, הוא לא כועס עליך.
הוא אמר לך בפשוט "הנה התורה שלי, זה לא עולם של הפכרות"
A Fistful Of Dollars
"רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."
למה הוא ברא את העולם?
זה נכון שאני יהיה בכל מקרה בגיהנום זמנית ואחר כך יעבור לגן עדן?
-מדריך שהכנתי בנוגע לשפעת החזירים, (מומלץ, בעל מידע רב וחשוב!)
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=496902
שמע אחי היקר
כל יהודי מגיע לו חלק בגן עדן אבל בדרך יש קשיים ומבחנים
וגהינום הוא לא בגלל שהקדוש ברוך הוא שונא אותך זה לתיקון
תחשבו שיש לכם חולצה מלוכלכת ואתם אוהבים אותה ורוצים ללבוש אז שמים במים חמים ומנקים אותה, אבל אם החולצה היתה יכולה לדבר היא הייתה אומרת למה הוא עושה לי את זה ש אותי במים חמים הוא שונא אותי היא לא יודעת שזה מאהבה בשביל לנקות אותה
והוא כן מושלם והרגשות שאתהת מתכוון זה מאהבה עלייך אתה הבן שלו הוא אוהב אותך בגלל זה הוא כועס
תשמח אחי היקר אתה בן של מלך!
A Fistful Of Dollars
"רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."
לפי דעתי דרך ארץ קדמה לתורה.
אם אתה לא מאמין באלוהים, אבל אתה בן אדם טוב, אז גם אם לא קיימת את מצוות ה', אבל כיבדת את מצוותיו, ופעלת לפי מה שנכון לך, ולא פגעת באף אחד אין סיבה שאם הוא קיים הוא באמת יעניש אותך.
כי לפי דעתי, אלוהים, גם אם הוא קיים, (ושלפי דעתי הוא לא) יבין שמה שעשית לא היה בשביל לעשות דווקא, אלא פשוט כי אתה לא רואה סיבה לקיים את המצוות או לא לעבור על החטאים שהוא קבע.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
אחי גן עדן וגיהנום זה המצאה של הרבנים!