אז, אחרי שגלשתי בפורום, וראיתי לא מעט תגובות בנוגע לשפעת החיזירים, החלטתי לאסוף מס' תסמינים לאנשים אשר חולים בשפעת חזירים:
אז הנה קצת מידע לגבי השפעת (נ.ב. זו היא לא שפעת חיזירים, המקור שלא הוא אינו מחזירים!).
מידע: (ויקיפדיה)
שפעת החזירים (באנגלית: Swine influenza או Swine flu) היא שפעת אנדמית לחזירים, העוברת מחזיר אחד למשנהו בדומה לשפעת אנושית. במקרים נדירים יכולה מחלה זו לעבור מחזירים לבני אדם, אולם הסכנה העיקרית לבני אדם היא יצירת זן חדש של נגיף שפעת אנושית שמורכב ממקטעים גנטיים של נגיף שפעת החזירים, העובר בצורה ישירה בין אדם לאדם.
באפריל 2009 דווח על נגיף שפעת A אנושי חדש מתת הזן H1N1, המתפשט במהירות בין בני אדם וגורם למחלה שכונתה באופן בלתי רשמי בשם 'שפעת החזירים', היות והוא הכיל מקטעים גנטיים מנגיפי שפעת החזירים, אף שהנגיף גורם המחלה אינו פוגע בחזירים אלא רק בבני אדם, וכן אין הוא עובר באמצעות מגע עם חזירים.
מידע: (משרד הבריאות)
(מסיבה מסוימת זה כתב לי הפוך, כשהעתקתי אז החלטתי לסכם כאן מס' עובדות.)
1. השם ''שפעת החזירים'' בא מכך שמדענים בארה''ב גילו שחלק מן הגנים שיש במחלה, נמצאים גם בשפעת של חזירים (שיש אצל חזירים, לא המגפה...)
כמו כן בבדיקות נוספות באסיה, גילו שבנגיף המחלה (H1N1), יש גנים מחזירים ומעופות...
2. האם הנגיף מדבק? התשובה היא כן הנגיף אכן מדבק (ולכן מומלץ ללבוש מסכות), הנגיף יכול לדבק בדרכים הללו:
• מגע- לחיצת ידים וכו..
• הפרשות נשימתיות- שאיפה של אוויר בקרבת אדם חולה, ומגע עם אוויר מאדם חולה, כאשר חולה מתעטש, ומשתעל, דבר זה יכול להוביל להידבקות!
• באמציות ''טיפות''-כלומר שתיה מאותו מקור שממנו שתה אדם חולה (כוס, בקבוק, קולר.. וכו..)
• **לעיתים נדירות***- אם נגעתם באותו מוצר שנגע אדם חולה ואז נגעתם בפה או באף, יש סיכוי שתדבקו במחלה!
3. מגע הדוק (הנה הסבר!)
•מגע הדוק זה כאשר אדם אשר שהה באותו בית שהיה בו חולה, ללא מסכות מגן וכפפות יכול להידבק.
• טיפול באדם חולה (בד''כ רופאים, אחיות), ללא כפפות וומסכת מגן.
• אנשים שטיפלו באדם חולה במרחק פחות ממטר אחד.
• אדם אשר שהה בחדר חולה למעלה משעה אחת.
• אנשים שטסו עם אנשים חולים. (לא אנשי צוות.)
4. עד מתי מגע עם חולה יכול להדביק?
מגע עם חולה, שהיה קודם בריא, יכול להדביק, אם לא עברו 24 שעות מאז מועד ההדבקה.
חשוב לציין כי אצל ילדים,קשישים,תינוקות,נשים בהריון, משך זמן ההדבקה יכול להיות ארוך יותר.
***הערה***: המחקר עדין נמשך, ולכן שום מגע עם חולים אינו מומלץ.
מידע: (YNET)
שאלות ותשובות:
איך מאבחינים את השפעת?
האבחון הראשוני מתבצע אצל הרופא בקופת חולים ומתבסס על התסמינים מהם סובל החולה: חשיפה לחולה, לאיזור נגוע או לאדם נגוע בנגיף, בשילוב חום מעל 38 ואחד מתסמיני השפעת האחרים: שיעול, כאבי שרירים, חולשה ועייפות, כאב ראש עז. האבחון הסופי מתבצע על ידי נטילת משטח מהאף ומהלוע: אחות מעבירה מקלון סטרילי דרך הנחיריים ודרך הלוע ומכניסה אותו למיכל סגור המועבר למעבדה המרכזית לנגיפים בתל השומר. התוצאה מתקבלת לרוב בתוך כיממה.
האם קיים טיפול יעיל בשפעת החזירים?
לפי המידע הקיים כעת, תרופת הטמיפלו יעילה כנגד המחלה. על פי הנהלים, חולה החשוד כנגוע בנגיף על פי תסמיני המחלה, מתחיל טיפול בטמיפלו למשך 5 ימים, אלא אם הבדיקה העלתה כי אינו נגוע בנגיף.
האם מי שקיבל חיסון כנגד שפעת השנה, מחוסן מפני שפעת החזירים?
על פי המידע המצוי עד כה, החיסון נגד שפעת החורף אינו מגן בפני שפעת החזירים.
האם מותר לאכול בשר חזיר?
אלה שאינם שומרי כשרות יכולים להירגע: המחלה איננה מועברת במזון ולכן אין מניעה מלצרוך בשר חזיר או מוצרים אחרים מחזירים. נגיף שפעת החזירים מושמד בטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס.
***שאלה חשובה***:
האם לחולי סוכרת יש חשש להזריק אינסולין שמופק מחזירים?
בעבר אינסולין היה מופק מחזירים, אולם מזה שנים רבות אינסולין מיוצר בהנדסה גנטית ולכן אין כל חשש להמשיך ולהזריק אינסולין.
מדוע הנגיף גורם למוות?
ברובם המכריע של המקרים, מדובר בסיבוך של דלקת ריאות. בלא איבחון וטיפול מוקדם, עלולה דלקת הריאות להסתבך עד לאי ספיקה נשימתית. לזיהום זה עלולים להתלוות גם זיהומים נלווים הדורשים לא רק טיפול ב"טמיפלו" – התרופה היחידה כנגד נגיף H1N1, אלא גם טיפול אנטיביוטי, הנדרש לעתים באמצעות עירוי.
קיימים דיווחים בספרות הרפואית על כך שהווירוס עלול לגרום לסיבוכים נוספים, נדירים יותר, ובהם דלקת של שרירי הלב, דלקת ברקמת המוח (אנצפליטיס), זיהום מפושט בדם, פרכוסים, דלקות שרירים ומצב של הלם ספטי בו מתרחשת נפילת לחץ דם ופגיעה רב מערכתית בכל רקמות הגוף.
איך יודעים אם זו סתם הצטננות או שפעת?
הצטננות היא המחלה השכיחה ביותר בעולם, ונקראת בשפה הרפואית רינופארינגיטיס נגיפי. זוהי מחלה הנגרמת על ידי וירוסים הקרויים רינו-וירוס. ההדבקה נעשית באמצעות רסיסי רוק ונזלת. תסמיני הצטננות הם לרוב קלים וכוללים בעיקרם נזלת צלולה, עיטוש וגרון כואב. בניגוד לשפעת, הצטננות איננה מלווה בחום. אין כל מרפא להצטננות לבד ממנוחה, תרופות להקלה על נזלת ואף סתום, שתייה מרובה ושמירה על היגיינה.
מנגד, השפעת היא מחלה הנגרמת על ידי וירוסים ממשפחת אורתומיקסו, ובהם אינפלואנזה A, B, C. לאחר ההדבקה בוירוס השפעת, משתכפל הנגיף בתוך שבוע, אז פורצים הסימפטומים ביום אחד. אלה כוללים כמעט תמיד חום גבוה, כאב ראש עז, כאבי שרירים ועייפות. תסמינים אחרים כמו נזלת, כאב גרון, או תחושה של לחץ בחזה שכיחים פחות בשפעת.
***יש המשך נא לא להגיב!!!!
למנהלים, בבקשה להשלים את האות החסרה בתיוג הכותרת: (מדריך)