אני רוצה חי"ר.
יש המלצות, נימוקים, כל הרעלה שהיא למתגייס החדש?
פנקו אותה![]()
אני רוצה חי"ר.
יש המלצות, נימוקים, כל הרעלה שהיא למתגייס החדש?
פנקו אותה![]()
Something In The way she moves,"
Wha she moves like a whoe nigga!"
|
|
גם על תפקידי מודיעין
זה משהו אחר, מודיעין זה לא חי"ר, למרות שדיברתי עם מישהו שמשרת במודיעין שדה לשעבר כיום חיל האיסוף הקרבי, הוא אמר לי שיש פעמים שהוא והצוות שלו נכנסים לעומק שטח האוייב יותר עמוק ממה שכל חי"ר אי פעם יכנסו.
אבל אתה יודע כל אחד לפעמים מגזים.
חי"ר זה חי"ר ומודיעין זה מודיעין.
מה אתה מעדיף?
יש תפקידים מעניינים פה ופה תשאל על תפקיד ואנסה למצוא תשובה ראוייה ונכונה.
אחרי לצנחנים?
ובנוגע לתפקידי מודיעין.. מאיזה סוג אתה רוצה? מהסוג שיושבים ומאזינים לקשר או מהסוג שמפענחים מפות?
יש גם כאלה שיושבים ומסתכלים על מסך כל היום, גם זה נורא מעניין..
לפי דעתי תפקידי מודיעין נשרפו לך אם אתה מתגייס עוד חצי שנה, המיונים לוקחים זמן..
מוד"ש או חיל האיסוף הקרבי שונים לגמרי מגדודי החי"ר, הם לא עושים מבצעים ולא נכנסים לעורף האויב מה שנקרא.
החיל מחולק לכמה יחידות.
לוחם איסוף "רקון"
לוחם איסוף רגלי
חיילי מוכ"ם
תצפיתנים
שני התפקידים הראשונים הם התפקידים הקרביים של החיל ומיועדים לבעלי פרופיל 72+ (לוחם איסוף רגלי דורש פרופיל 82+).
לוחמי האיסוף הרגליים עוברים טירונות חי"ר של רובאי 04 ולאחר מכן מתחיל המסלול שלהם שהוא ייחודי להם.
בקשר לתפקידי החי"ר, רוב חטיבות החי"ר דומות, עוברות אותה הכשרה (רובאי 07) ולכולן אותו ייעוד.
ההבדל היחידי הוא המסורת והקווים שהחטיבה מזוהה איתם (למרות שגם זה משתנה).
Hitman, מה ההבדל בין גולני לגבעתי למשל? לשתי החטיבות אותה מטרה, שתיהן עוברות אותה הכשרה ו"ההבדל" המשמעותי הוא המסורת והשטח איתו החטיבה מזוהה (גולני-צפון , גבעתי-דרום).
אולי פרט לצנחנים שהגעה לחטיבה כרוכה במעבר גיבוש ובמהלך המסלול הם עושים גם קורס צניחה, ד"א הגיבוש הוא הקל ביותר בצה"ל ובן אדם בעל כושר בסיסי יכול לעבור אותו, כל חטיבות החי"ר הן אותו דבר.
נערך לאחרונה על ידי lukasH; 23-01-2010 בשעה 15:37.
גם משותפים כבר קשה למצוא...
ישנם רק 3 חטיבות חי"ר מתוך 5 שבאמת מוערכות ע"י המטכ"ל וזה כנראה בגלל תוצאות בשטח.
העובדה הזאת מזכה את החטיבות הנ"ל לתפוס כל קו ללא הבחנה במורכבות שלו...
לא מן הנמנע ששלושת החטיבות הללו גם השתתפו בעופרת יצוקה והשאר "השלימו סד"כ(גדוד)"
כבר הבדלים עצומים..
אז אין דבר כזה אותו הדבר..
מסלול ההכשרה גם הוא דומה..
אם אני לא טועה כפיר, נח"ל וצנחנים לא עוברים הכשרה על אכזריות ולחימה עם אכזריות..
אז בעצם מה המניע שלי לבחירה בין החי"ר השונים<?
אני שמעתי הרבה דברים טובים על נח"ל וצנחנים, אבל אין בכלל הבדל ברמה של האנשים בחי"ר השונים?