*כותרת
משהו שקל להכינו ושיהיהיה טעים ..
*כותרת
משהו שקל להכינו ושיהיהיה טעים ..
|
|
סנדוויץ פרווה או חלבי ..
אתה שיהיה טעים וקל להכין
קח אחי מתכון טוב וקל עבודה של 5 ד' לא צריך לשבור תראש
לוקח בשר {הודו או עוף} אני מציע חזה עוף או חזה הודו {אתה מכין תבלינים מלח פלפל לפי הטעם אתה גם שם מיונז לבשר מערבב עם היד אתה יכול לעשות את זה יום קודם או שעה קודם או ישר לעשות ולטגן}
אתה חותך את הבשר לרצועות דקות מחמם מחבת עם שמן חם שם תבשר ממש אתה רואה פסים מקבלים צבע לבן אתה ישר הופך זה עניין של דקה של 2 צדדים וזהו אתה מוציא
אתה גם יכול להוסיף לבשר - לחתוך גמבה כל ירק שאתה רוצה אני ממליץ על גמבה פסים בצל קצוץ שמיר למעלה לקראת הסוף
אתה שם תכל זה בלחם שחור או בפיתה או בטורטיה יוצא ממש טעים וקל להכנה ומהיר... אני אישית עושה את זה כל שבוע
קרדיט לי
נערך לאחרונה על ידי usermanx; 09-02-2010 בשעה 14:40.
חלבי :
לוקח פיתה / טורטיה / לחם לבן או שחור לפי בחירתך
גבינה עמק {זה גבינה מה שאני אוהב אבל אתה יכול לקחת גבינה לבחירתך} מותר גם ממרח גבינה לבנה
חותך עגבניה
מלפפון מלוח או חמוץ לפי טעם שלך
חותך גמבה
בצל סגול מותר גם לבן {סגול יותר מתוק כזה} מותר גם לטגן תבצל לבן שיהיה מתוק }
פרווה:
שקשוקה :
שקשוקה, מתכון לשקשוקה, תמונות של שקשוקה... חברה', כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול!
מה צריך?
אופן ההכנה:
- מחבת
- כיריים גז / כיריים חשמליות / אבני צור, מעט זרדים וענפים גסים.
- בצל אחד
- 3 עגבניות
- 2 פלפלים אדומים (גמבה)
- סכין נורמלי שחותך ירקות (או במקרה שלנו אדומות)
- 6 ביצים (אם אין 6 אז אפשר 5 או 4 או כמה שיש לכם במקרר)
- פלפל מלח
- שמן מסוג כלשהו (נגיד סויה או קנולה.. מה שעושה לכם את זה)
1. חותכים את כל הבצל לקוביות (מומלץ לחבוש מסיכת אב"כ בזמן ביצוע הפעולה).
2. מכניסים למחבת עם קצת שמן ומטגנים (בשלב זה אפשר להסיר את מסיכת האב"כ).
![]()
3. חותכים את הפלפלים האדומים לקוביות. בינתיים צריך לשחק עם הבצל כדי שלא ישרף
4. אחרי שהבצל מצהיב מוסיפים את הפלפלים למחבת ומתחילים לחתוך את העגבניות לריבועים:
5. צריך לשים לב שהעסק לא נשרף... מדי פעם יש לערבב את הפלפלים עם הבצל וממשיכים לחתוך עגבניות:
![]()
6. אחרי שהפלפלים כבר עשויים ויצאו נוזלים מהם, אפשר להוסיף את העגבניות:
7. נותנים לעסק להתבשל ולהוציא הרבה מים (מיץ של העגבניות) ואחרי שהוא קצת מצטמצם (הבאתי אותה בביטוי של בישולים! הכוונה היא שחלק מהמים מתאדים והעסק נהיה פחות 'מימי') אפשר להוסיף מלח / פלפל לפי הטעם (למרות שבתאכלס אפשר גם בסוף).
8. שוברים ביצים לכוס ושמים אותן בגומות קטנות שנעשה בשקשוקה. נסו להזהר שהחלמון לא ישבר אחרת תהיה לכם חביתה על השקשוקה (כמו שקרה לי בביצה האחרונה [IMG]***************************vBulletin/images/smilies/frown.gif[/IMG]):
9. מכסים ת'מחבת ומחכים שהחלבונים יתקשו, אבל שהחלמונים ישארו קצת רכים (אלא אם אתם לא אוהבים אותם רכים, אז תבשלו קצת יותר עד שהם יתקשו).
![]()
10. זה אמור להראות יותר טוב, פשוט נשברה לי ביצה אחת אז יש לי חביתה על כל השקשוקה P:
![]()
11. בתיאבון [IMG]***************************vBulletin/images/smilies/smile.gif[/IMG]
שקשוקה קרדיט לפורום אחר
מתכון חלבי קרדיט לי
ותעבוד עם פנטזיה
כל מי שרוצה מתכון שאני יביא לו שהכתוב לי בפרטי
שהרשום לי מה יש לו במקרר אני הדאג לו לעשות מתכון טעים קלאסי
נערך לאחרונה על ידי usermanx; 09-02-2010 בשעה 14:42.