לא הבנתי איך עושים את סעיף ב'. איך מסמנים כוחות על הגופים האלה, איך מגיעים לתשובה?
תודה רבה לעוזרים.
אגב התשובה לסעיף ב' היא: 5.2N.
![]()
לא הבנתי איך עושים את סעיף ב'. איך מסמנים כוחות על הגופים האלה, איך מגיעים לתשובה?
תודה רבה לעוזרים.
אגב התשובה לסעיף ב' היא: 5.2N.
![]()
|
|
אני עושה את זה במילים כי פשוט אי אפשר עם הכתיבה פה.
א. הכוח שווה. כוח זה הוא כוח תגובה, והוא שווה אין שני הגופים.
ב. נסתכל על כל המערכת, ובחישוב פשוט נמצא כי תאוצת המערכת שווה 2.6
עכשיו נסתכל רק על גוף A. אנחנו יודעים שסכום כוחות F שווה MA. מכאן נובע שF-Nba (הכוח שB מפעיל על A), שווה ל 3*2.6. מכן נובע שNba=4.2 ניוטון כמובן.
ג. לא ממש הבנתי אותו. סורי.
ד. כניראה שאף אחד לא נכון. הגופים יתחילו להאט או לשמור על תנועה קצובה (תלוי אם יש חיכוך או אין)
ה. גם כאן אני לא בטוח
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
אתה מסמן כוחות רק על גוף A, ואז אתה מחשב את כוח החיכוך שלו על פי זה שהגוף בהתמדה בציר הY .יוצא לך mg=n, וכוח החיכוך שווה למיו כפול נורמל ולכן כוח החיכוך שווה ל 3 ניוטון. אחר כך אתה עושה את הכוח F פחות כח החיכוך ויוצא לך 10 ניוטון, וזאת התשובה לסעיף ב. רק לידע כללי תדע שזה התרגיל הכי קל שהיה בבגרות(זה תרגיל 2 מבגרות קיץ 2009) בשנה שעברה והתרגיל היחיד שצדקתי בו בכל הסעיפים אז אם אתה מתקשה בתרגיל כזה תצפה לשנה קשה מאוד בפיזיקה. ו theidan(בלי להעליב) חוץ מסעיף א לא הבנתי איך התשובות שלך קשורות לשאלה.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
נערך לאחרונה על ידי theidan; 10-02-2010 בשעה 15:06.
אלברט איינשטיין
הינה:
![]()
בשאלה ד' אתה צריך לבחור היגדים :|
וכתוב היגד מס' 2.
שמע זאת השאלה הסיכוי שהתשובה לא נכונה קטן מאוד. כל התשובות בדפים האלה הן נכונות במאה אחוז.
המורה לפיזיקה שלח לי חוברת עם שאלות מהסוג הזה. אני לא יודע אם זה מדובר בספר.
התשובה היא באמת 5.2
אני מקצר.
אתה מוצא את התאוצה של כל המערכת, וזה יוצא 1.6
אחר כך, אתה עושה תרשים כוחות רק על A נגיד.
אז יש לנו את F, Fחיכוך, (N(AB.
חיבור של כל זה שווה כמובן MA.
אנחנו יודעים את כל הנתונים חוץ מ(N(AB ולכן אפשר למצוא אותו וזה באמת יוצר 5.2
אם עדיין לא הצלחת אני ארשום את כל הדרך.
אלברט איינשטיין