האם מפקד מיטב יכול לאשר בקשת חריג(פרופיל 64 לתפקיד תומך לחימה שדורש 72) ובעצם לעקוף סמכות של רופא?
האם מפקד מיטב יכול לאשר בקשת חריג(פרופיל 64 לתפקיד תומך לחימה שדורש 72) ובעצם לעקוף סמכות של רופא?
|
|
לא בצורה חוקית..
בצורה חוקית גם הרמטכ"ל לא יכול לתת פקודה שנוגדת הוראת רופא.
כמובן שלדעתי אפשר לעשות את זה אבל יעלו על זה מהר מאוד ומהר מאוד את תצאי מהיחידה/תפקיד שדורש פרופיל 72.
נערך לאחרונה על ידי Alon; 10-03-2010 בשעה 22:02.
אבל באיזה שהו מקום אם הוא מאשר הוא לוקח את האחריות הרפואית עליו וזה בדיוק מה שעושה רופא כשהוא מאשר כזה דבר...
אין לאף אחד סמכות לקחת על עצמו אחריות רפואית.
התואר דוקטור בא יחד עם הסמכות הזו.
מאחר ולמפקד מיטב קוראים מפקד מיטב ולא דוקטור ליכטיג בר זוהר אזי הפעולה שאת מבקשת בלתי אפשרית.
גם רופאים לעיתים לא יכולים לקחת על עצמם את האחריות (ראי ערך התמחות).
ניורוכירורג לא יכול להחליט, ולקחת על עצמו את האחריות, להעלות פרופיל שנקבע עפ"י המלצת אורטופד.
האמ, עקרונית אם הוא יכול להעביר אותך אף אחד לא יוציא אותך מהיחידה. בכל מקרה יש אנשים שמקבלים אישורים "חריגים" לשרת ביחידות שבהן נדרש פרופיל גבוה יותר מהפרופיל שלך, ככה שאני מניח שזה אפשרי.
המערכת הצבאית לפעמים מסורבלת מאוד, ויש מצבים שזה יכול לעזור לך - אני ישבתי עם פרופיל 97 במשך כמעט חצי שנה כשהייתי צריך לקבל 45.
בכל מקרה שלא יהיה, זה לא יפגע בביטוח שהצבא (בעצם משרד הביטחון) נותן לך בכל מקרה של פגיעה גופנית,
לא מבחינת הצבא, בכל אופן. הבעיה היא שאם את תתבעי בסופו של דבר את משרד הביטחון, הם ישאלו שאלות - ואם הם יגיעו למסקנה שנפגעת בגלל שהייתה לך בעיה בריאותית קודמת שהייתה אמורה למנוע ממך להגיע למצב של פציעה הם:
א'- יתנו לך חצי מהאחוזי נכות שמגיעים לך (אם בכלל).
ב'- כנראה יחפשו את מי שהעביר אותך ליחידה הזאת.
אני לא יודע מי יהיה מוכן לקחת על עצמו אחריות כזאת אם באמת יש סכנה.
אם אין, זה קורה כל הזמן ויש חריגים בכל מקום, זה שגרתי גם בצבא ויש לזה
פרוצדורה מסודרת.
אחלה, תודה!
ולא, אין סכנה בריאותית בכלל!!