אם יש להורים שלי ביטוח חובה ומקיף להם ..
מותר לי (נהג חדש) לנסוע באוטו הזה?
אם יש להורים שלי ביטוח חובה ומקיף להם ..
מותר לי (נהג חדש) לנסוע באוטו הזה?
|
|
לא.
כדי לנהוג ברכב כדין עליך להיות מבוטח בביטוח חובה.
באם תקלע לתאונת דרכים הביטוח יתנער מאחריות כי אתה לא מבוטח בפרמייה.
כנ"ל ביטוח צד ג' יתנער מאחריות.
ואז אתה נקלע לחובות ענק בגלל שטות קטנה.
תוסיף כמה כסף שצריך כדי לנהוג כדין.
עברתי תאונת דרכים לא פשוטה, מניסיון טיפול של בן אדם יחיד יכול להגיע לעלויות של מיליונים.
אלון הוא אמר שיש לו ביטוח חובה ברכב של ההורים וגם מקיף.זאת אומרת שטכנית אתה יכול לנהוג אבל לא הייתי ממליץ כי אותו ביטוח מבטח אך ורק את ההורים שלך,תחשוב ששאם אתה עושה תאונה אז אתה אחראי לנזק של הרכב שלך ושל הרכב שנפגע או שפגעת וזה לא משנה אם אתה גורם לתאונה אתה הנהג ואין עליך ביטוח.
אוותו דבר אם אתה דורס חס וחלילה ילד,זה ישתלם לך לשלם לו כל החיים פיצועים?מה גם שיקחו לך את הרישיון ויהיה לך הזמנה למשפט?בשביל מה צריך את כל הבלאגן הזה.
אני מציע שתחכה בסבלנות שההורים שלך ישלמו את הביטוח ותנהג בראש שקט.
עדיף לשלם 3-6 אלף שקל ביטוח נהג צעיר מאשר לשלם כל החיים מאות אלפי ואפילו מליוני שקלים.
שים לב מה כתבתי לו.
בידיוק מה שאתה אמרת רק בלי שגיאות כתיב... :-)
"כדי לנהוג ברכב כדין עליך להיות מבוטח בביטוח חובה." עליך = כותב ההודעה שלא מבוטח בביטוח חובה לפי הפרמייה הנוכחית של הוריו (לפי דבריו של המשתמש כמובן)
כן..
מה נראה לך ביטוח פראיירים?
המשוואה פשוטה:
ככל שהנהג צעיר יותר וחסר ניסיון כך הסיכוי שיעשה תאונה עולים ולכן הביטוח גובה יותר כסף עבור פרמייה שכוללת נהג חדש/צעיר.
אבל יש סעיף שאומר שאם קרה משהו והרכב מבוטח בביטוח חובה אבל הנהג הוא אינו הנהג בדרך קבע (בר הוכחה לדוגמה קרוב משפחה מהצד השני של המדינה) אזי הביטוח כן ייכסה למרות שאין עליו פרמייה פר שם או פר תנאים.
אבל את זה יש לקחת בערבון מוגבל כי חוקרי ביטוח עושים מהסעיף הזה צחוק.
**** זה סעיף שאני מכיר בזכרון מעורפל בלבד ויש לבדוק את לשון החוק, בכל אופן אני לא ממליץ גם אם החוק מאפשר את זה. חברות הביטוח שולחות (במקרים מפוקפקים) חוקרים שעולים על האמת זריז מאוד וחברת הביטוח יכולה להתחמק מתשלום.
אני מבין תודה רבה.קיבלנו תשובות ואפשר לנעול.