קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [פרסום] המשך להוצאת זרע לבטלה
    על ידי toobi בפורום יהדות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 09-08-2010, 22:09
  2. [שאלה]זרע לבטלה אחרי זמן...
    על ידי dangerous hero בפורום יהדות
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 13-04-2010, 23:49
  3. שאלה : מה נחשב שפיכת זרע לבטלה
    על ידי elad_y_2006 בפורום יהדות
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 22-02-2007, 22:31
  4. שאלה לגבי זרע לבטלה...
    על ידי ArIeL בפורום יהדות
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 30-04-2006, 10:52
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

שאלה ותשובה-מקור האיסור להוצאת זרע לבטלה

משתמש מכור האוואטר של israel l
    לייקים
    0
    נקודות
    1,011
    משפט מחץ
    If it seems too good to be true, it is probably so

ברירת מחדל שאלה ותשובה-מקור האיסור להוצאת זרע לבטלה

תוכן השאלה
    שלום רב,

ברצוני להציג שאלה שמטרידה אותי מזה זמן רב:
    כידוע ישנו איסור של הוצאת זרע לבטלה. למיטב הבנתי מדובר באיסור מהתורה שנחשב לחמור ביותר.
    על כך אני תמה: היכן מצינו בתורה שיש איסור להוציא זרע לבטלה ??
    ידוע לי שטוענים שהדבר נלמד ממה שארע עם ער ועונן. אבל...ער ועונן נענשו משום שסרבו לעבר את תמר (חששו שההריון יפגום ביופיה), כלומר הם נמנעו מלקיים את מצוות פרו ורבו, שהיא מצווה שבלעדיה אין קיום לעולם, ולכן ברור שהעונש על מעשיהם היה כה חמור. האם יש בכלל מקום להשוות את מעשיהם לאדם שהוציא זרע לבטלה בגלל שיצרו תקפו ?
    אמה שמפריע לי כאן זה שבכל המצוות מצינו שהתורה שבכתב כותבת את עיקריהמצווה (או האיסור) והתורה שבע"פ מרחיבה ובמארת אותה, אולם כאן נראה לענ"ד שהעיקר חסר מן הספר, ועצם האיסור כלל אינו מוזכר בתורה שבכתב.
    אודה מאד על תשובתכם
    (אגב, קראתי בספר התניא שהוא מבאר מדוע עוון הוצאת זרע לבטלה לא נכתב במפורש בתורה אולם לא זכיתי להבין דברי קודשו. אם יש באפשרותכם לבאר גם את זה אשמח מאד)
    כל טוב ותודה
    תוכן התשובה
    שלום רב

יישר כח על השאלה והפניה.

התשובה הפשוטה היא – אתה בהחלט צודק. הוצאת ז"ל, היא אחת מהדוגמאות בה אנחנו מוצאים פער רב בין התורה שבכתב וההלכה ה´יבשה´ ובין תורת הנסתר. באמת, אם מבררים, רואים שהאיסור נלמד מ´דרשה´ (לא תנאף – לא תנאיף – כלומר, לא תנאף בעצמך/את עצמך) ואין עליו עונש מלקות וודאי לא מיתה, אבל מצד שני, חכמת הקבלה עסקה רבות בחומרתו של חטא זה, ולהלכה השולחן ערוך פוסק שהעון הזה חמור מכל העבירות שבתורה.

למה באמת קיים הפער הזה? הוא קיים בגלל אופיו של החטא. לכאורה החטא בחיצוניותו באמת לא נראה חמור. מוציאים כמה טיפות של זרע – אז מה קרה? כלום לא קרה. מקסימום זה הרגל לא טוב. אבל אם כל אחד שחוטא יתבונן בעצמו בפנים, בתוך-תוכו, הוא ירגיש, איך מה שהוא עשה עכשיו זה ההפך לחלוטין מכל החיים הרוחניים שלו. הוא לקח את הדבר הכי פנימי והכי עמוק, וחיבר את זה למשהו עלוב וגס. הפער הזה בין התורה הנגלית לבין תורת הנסתר קיים, מפני שהחטא עצמו פוגע בראש ובראשונה בחלקים הנסתרים שבנו, בחלקים הרוחניים, ולא בעולם החיצוני. דוקא תורת הנסתר, שעוסקת בפנימי ובנסתר מלמדת אותנו עד כמה החטא הזה גרוע. ואכן גם המציאות היא שכל מי שחוטא בזה – זה מה שמטריד אותו, ולא משנה כמה הוא צדיק יותר או פחות בשאר הדברים. במילים פשוטות יותר. התורה לא צריכה להגיד שזה אסור. לכל מי שיש נפש ישרה, הוא מרגיש שזה ממש לא טוב ושצריך להפסיק עם זה.

לגבי התניא (פרק ז´) , הוא לא מסביר למה הוא לא נזכר בתורה באופן כללי, אלא למה הוא לא נזכר בין הביאות האסורות – פרשת עריות. זה משום, שהחטא בעצם מבוסס רק על דמיון – רק על תהומות שאני מוריד לשם את עצמי וזהו. אני ממשות לחטא, אין קיום אמיתי לחטא. יש צד שזה הרבה יותר גרוע – אני מטמא את החלקים העמוקים ביותר בנשמתי, אבל מצד שני, בגלל שזה כל כך חסר ממשות, זה לא כמו ביאות אסורות אחרות, ש´קרה משהו´ בעולם ויש פוטנציאל לילד (ממזר) וכו´. במילים פשוטות יותר, כשאדם מקיים יחסי אישות עם אשת איש, עיקר הבעיה היא המציאות של העבירה, אבל יכול להיות שהמוח שלו והלב שלו נתונים במקום אחר לחלוטין. כשאדם מוציא זרעו לבטלה, אמנם אין אשה, ואין כלום, אבל כל כולו נתון בתוך זה.

2. קישורים ממומנים

כל כך עצוב לי על זה שאנשים הולכים אחרי פירושים של בני אדם לתורה הקדושה שלנו, אלוהים נתן לנו את התורה על מנת לקיים את הכתוב בה (בלי שום קשר לזה שחוקיה לא תקפים אחרי שהמשיח הקריב את עצמו למעננו ורק עקרונותיה נשארו וחוקי המוסר) אלוהים אינו ביקש מאף אדם לכתוב עוד הלכות ולשלוט בעם העיוור עם מצוות מאנשים.
    הרבנים שלכם חוטאים חטא גדול כאשר הם גוררים את האנשים נגד הרצון האמיתי של אלוהים ומרחיקים את מלכות האלוהים מן העם שהוא במצב של עבודת אלילים לנוכח עבודת העם את הרבנים והשתטחות על קברי "צדיקים" וכדומה.

רק אלוהים יכול לצוות עלינו!
    העובדות הן שהתורה שבעל פה אינה תורה אלא המצאה של בני אדם בטח לא דברי אלוהים.
    אתם נוטשים את ספר הספרים, את דברי האלוהים המקוריים, אתם בורחים מן התנך אל ספרי כפירה, אל גמרא, אל המשנה אל הזוהר, ספרים אשר כופרים באלוהים המשמיצים את המשיח בנו של אלוהים, מכחישים את את הברית החדשה שניתנה לנו מאלוהים בידי ישוע המשיח.

אפילו לאנשים כמותכם ישוע ביקש מאביו אלוהים סליחה ומחילה עליהם.
    בהיותו על הצלב קרא ואמר "אבי סלח להם, כי לא הם לא יודעים מה הם עושים"
    באומרו זאת התכוון לאותם אנשים שהסגירו אותו ותלו אותו.

משתמש משקיע
    לייקים
    12
    נקודות
    237
    משפט מחץ
    god cant judge me he was never mortal

ציטוט נכתב במקור על ידי Konta צפיה בהודעה
    כל כך עצוב לי על זה שאנשים הולכים אחרי פירושים של בני אדם לתורה הקדושה שלנו, אלוהים נתן לנו את התורה על מנת לקיים את הכתוב בה (בלי שום קשר לזה שחוקיה לא תקפים אחרי שהמשיח הקריב את עצמו למעננו ורק עקרונותיה נשארו וחוקי המוסר) אלוהים אינו ביקש מאף אדם לכתוב עוד הלכות ולשלוט בעם העיוור עם מצוות מאנשים.
    הרבנים שלכם חוטאים חטא גדול כאשר הם גוררים את האנשים נגד הרצון האמיתי של אלוהים ומרחיקים את מלכות האלוהים מן העם שהוא במצב של עבודת אלילים לנוכח עבודת העם את הרבנים והשתטחות על קברי "צדיקים" וכדומה.

אתם נוטשים את ספר הספרים, את דברי האלוהים המקוריים, אתם בורחים מן התנך אל ספרי כפירה, אל גמרא, אל המשנה אל הזוהר, ספרים אשר כופרים באלוהים המשמיצים את המשיח בנו של אלוהים, מכחישים את את הברית החדשה שניתנה לנו מאלוהים בידי ישוע המשיח.

אני שאלתי אותך שאלה בפרטי אם אני לא טועה עדיין לא הבאת לי תשובה לא שאתה חייב לי משהו אזל עד שתענה על זה באמת אין לך זכות דיבור אתה חיי בסרט הכי גדול מכל הפורום הזה! בקשר לנושא הוא צודק בחלק מהדברים זה באמת חטא שמטריד אותך יותר מכל שאר העיברות אבל מצד שני לא יעזור ליסר את עצמך זה קשה מידי להפסיק...

משתמש מתחיל
    לייקים
    1
    נקודות
    0

בתשובה ל-Konta
    מתוך מה שכתבת אני מבין שאתה נוצרי אולי אף קטולי,
    אם אני צודק בהשערתי הנ"ל כל שיש לי לאמר לך זה שבטרם תדבר על היהדות ראוי שתעשה בדק בית אצלך בכנסיה שמשום מה המודל התיאולוגי הנוצרי של:האל-ישוע-המדונה-ורוח הקודש, דומה קצת יותר מדי לזה הכנעני של: אל(ראש הפנתאון)-בעל/הדד(בנו ואל הסהר)-וענת(אלת המלחמה,בתו של אל וואישתו/אחותו של בעל).
    מה גם שהדמיון בין הסנטוס (הקדושים על-פי הכנסיה) לבין האלים הזוטרים בפנתאון הכנעני נותן תחושה שלא מקרה הדבר.

ציטוט נכתב במקור על ידי jantauro צפיה בהודעה
    בתשובה ל-Konta
    אם אני צודק בהשערתי הנ"ל כל שיש לי לאמר לך זה שבטרם תדבר על היהדות ראוי שתעשה בדק בית אצלך בכנסיה שמשום מה המודל התיאולוגי הנוצרי של:האל-ישוע-המדונה-ורוח הקודש, דומה קצת יותר מדי לזה הכנעני של: אל(ראש הפנתאון)-בעל/הדד(בנו ואל הסהר)-וענת(אלת המלחמה,בתו של אל וואישתו/אחותו של בעל).
    מה גם שהדמיון בין הסנטוס (הקדושים על-פי הכנסיה) לבין האלים הזוטרים בפנתאון הכנעני נותן תחושה שלא מקרה הדבר.
    הקטולים אכן עשו מן האמונה דת עובדת אלילים, הם יצרו להם קדושים והוסיפו ספרים לברית החדשה.
    אינני נוצרי, אני יהודי המאמין בישוע.

לייקים
    0
    נקודות
    1,011
    משפט מחץ

אם אני לא טועה, גם בדת שלך יש איסור על אוננות, אז אני לא מבין מה אתה בעצם מנסה להגיד פה.
    וסיפור ישוע, זה לא תורה שבעל פה(או יותר נכון המצאה של כמה חרטטנים)?
    בקשר לנושא הוא צודק בחלק מהדברים זה באמת חטא שמטריד אותך יותר מכל שאר העיברות אבל מצד שני לא יעזור ליסר את עצמך זה קשה מידי להפסיק... היום
    קשה אך אפשרי, אני מכיר מישהוא שהפסיק. ואם אני לא טועה אתה רק בן 14, אז המצב שלך לא כזה קשה.
    הוא יהודי משיחי(יהודים שהחליטו משום מה לסגוד לישוע).

ציטוט נכתב במקור על ידי israel l צפיה בהודעה
    אם אני לא טועה, גם בדת שלך יש איסור על אוננות, אז אני לא מבין מה אתה בעצם מנסה להגיד פה.

קשה אך אפשרי, אני מכיר מישהוא שהפסיק. ואם אני לא טועה אתה רק בן 14, אז המצב שלך לא כזה קשה.

ידידי
    ישוע הוא זה שהגשים את נבואות התנך, אולי אם תחקור ותתן לזה הזדמנות אתה תראה את האור.

הנביא ישעיה חיזה שהעם לא יקבל את המשיח.

לייקים
    0
    נקודות
    1,011
    משפט מחץ

אתה יכול להגיד לי באיזה פרק?(לא שאלתי בזילזול).

משתמש משקיע
    לייקים
    12
    נקודות
    237
    משפט מחץ
    god cant judge me he was never mortal

ציטוט נכתב במקור על ידי israel l צפיה בהודעה

לא אחי אני בן 16 חוטא מגיל 12 המצב שלי גרוע! ובקשר לקונטה מה אין תשובה???? כמו שחשבתי....... אין לך מה להגיב בנושא הזה בכללל כמו שאמרתי אתה חיי בסרט!

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

ידידי
    ישוע הוא זה שהגשים את נבואות התנך, אולי אם תחקור ותתן לזה הזדמנות אתה תראה את האור.

אתה גם מאמין בזה שהוא נולד בלי שהייתה הפריה טבעית?[זה שאימו לא קיימה יחסי מין עם אף גבר?]

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:45.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect