שלום..
בקרוב אנחנו צריכים לקבל פקל נשק (נגביסט, מאגיסט, קלע וכו')
אם מישו יודע את הכיוון שיבחרו בי..
אני רבאקיסט ממש..
מפקד חוליה..
וממש קטן בגובה וברוחב..
אני רוצה מטוליסט.. מישו שמבין שיגיד לי מה לדעתו ייקחו אותי.. תודה =]
שלום..
בקרוב אנחנו צריכים לקבל פקל נשק (נגביסט, מאגיסט, קלע וכו')
אם מישו יודע את הכיוון שיבחרו בי..
אני רבאקיסט ממש..
מפקד חוליה..
וממש קטן בגובה וברוחב..
אני רוצה מטוליסט.. מישו שמבין שיגיד לי מה לדעתו ייקחו אותי.. תודה =]
נערך לאחרונה על ידי matancohn89; 21-05-2010 בשעה 16:05.
קרדיט ל- micmic התותח =]
מי שאוכל בשבת שבע בשבת
sahar omaisy aka matancohn(nick) style
|
|
מבלי להכיר אותך, לראות את המימדים הפיזיים שלך, ומבלי לראות איך אתה מסתדר עם החברה ואיך אתה מתור מפקד חוליה אי אפשר לומר לך.
מה שכן אני אומר בזהירות רבה, אם אתה מפקד חוליה אז אתה תישאר מפקד חוליה ולא תקבל נגב, מאג אלא אם הכשירו יותר מפקדי חוליות ממה שצריך ואז אתה יכול לקבל פקל אחר אם יש מישהו יותר טוב ממך בהתנהלות שלו למול החוליה שלך.
איפה משרת?
אני יחסית קטן בגובה וברוחב והייתי מפקד חוליה ומטוליסט..
7 וזה על בסיס מה אתה אומר??
אין דבר כזה פק"ל חרא כל פק"ל נחוץ בשדה הקרב.
במיוחד פק"ל מטול.
פק"ל מטול זה היכולת "לזרוק" רימון למרחק של 400 מ'!!!
נשק רגיל ללא אמצעים אופטיים מגדילים אתה רק יכול לחלום לפגוע ב400 ואם כבר פגעת אז הכדור כבר לא יעיל לעומת הרימון שיש לו טווח הרג של כמה מטרים סביב מקום הנחיתה שלו.
פק"ל מאוד קטלני ושימושי.
לדוג' מבצעים עליך ירי ואתה לא מזהה את מקור הירי או את סד"כ כוח האוייב ואתה רוצה לדעת אם לחלץ לאחור כי אתה הולך להיות מושמד או להסתער קדימה עם מה שיש- מרים תאורה, קולט את מיקום האוייב, טווח אמיתי (בחושך הכל נראה קרוב יותר ממה שזה באמת), תוואי השטח (שלא תקום להסתערות ובאמצע הסתערות תיפול לאיזה תעלה שלא ראית לפני).
כל פק"ל חשוב ונחוץ בשדה הקרב, נכון זה זין להסתובב עם תוספת המשקל והגודל והנשק לא הכי נוח.
אתה לך תשאל את המאגיסט אם נוח לו אפילו את הנגביסט אם נוח לו במיוחד את אלו שנכנסו בעופרת יצוקה והעמיסו על עצמם משקלים עצומים של תחמושת.
עזבו במילא אין את מי לשכנע. שכחתי שישראלים אהבלים בחיים לא יודו בטעות וילמדו מאחרים.
אלון תבור מטול זה החרא הכי גדול שקיים בצה"ל
מכל הפקלים קלע שולט!!!!!!
אחרי חובש כמובן
אני התייחסתי לפק"ל מטול ולאו דווקא להכלאה של תבור מטול.
וכאן ההתיחסות שלי לנשק הזה ולמה בעצם הנשק הזה קיים:
הנשק הזה קיים ויוצרה ההכלאה הזאת (למרות התנגדותו של מייקי הרטמן)
כדי ליצור אורגניות בכוח.
אורגניות שנובעת כלפי נשקים.
זה נשמע דבילי קצת אבל כן חייל שמאבד את הנשק שלו בשדה הקרב ולוקח נשק של חבר שנפצע יתקשה לתפעל את הנשק כי הוא רגיל לנשק אחר (יפורט בהמשך סוג הנשק) לכן יוצר התבור מטול בנוסף יש לתבור מטול את היתרונות של התבור על פני מקבילו הM16 שזה כוונת השלכה (מצויינת) מובנת וקנה ארוך.
התייחסות שלי:
יתרונות התבור מטול כתבתי כבר למעלה.
החיסרון שלו הוא שהוא מסורבל ומאבד את כל היתרון של התבור. ושל עקרון עבודת הבול-פאפ.
במקום לקבל נשק קצר (לדוג' מטולון או אפילו פלאטולון) יוצא נשק ארוך ומסורבל שמאבד את היתרונות שלו הן בשטח פתוח והן בשטח בנוי(פי כמה וכמה בשטח בנוי שלדעתי האישית הנשק הזה לא מבצעי בשטח בנוי (גם לתבור יש בעיות בשטח בנוי אבל ניחא אפשר לשרוד אם אתה לא טיפש).
כמובן שזו דעתי האישית מעולם לא הייתי מטוליסט עם תבור ולא יצא לי להתאמן איתו תקופה כדי שאוכל לגבש חוות דעת מקיפה עליו.
יצא לי לבצע איתו מספר תרגילים בשטח פתוח ושטח בנוי כדי לדעת שלתרגיל הבא אני מעדיף לפתוח זיג עם מאג ולא עם הדבר הזה..
בגדול הפק"ל הזה מאוד שימושי נחוץ והכרחי בלחימה.
נערך לאחרונה על ידי Alon; 20-06-2011 בשעה 02:07.
רוב הסיכויים שתקבל מפקד חולייה...
בד"כ נותנים מפקד חוליה למי שסימנו כאחד שייצא למ"כים מוקדם, ואת הפקלים נותנים לאלה שיעלו לוותיקות...
תלוי בהקצאות שיש לפלוגה... שוב, זה מה בד"כ קורה כי חבל לצבא להסמיך מאגיסט שאחרי 8 חודשים יוצא לקורס מפקדים ושכנראה לא ישתמש בפק"ל הזה אחרי האימון המתקדם...