אז עכשיו גילו מיהו... מסכן
הותר לפרסום: אותרה משפחתו של הילד שנטרף על ידי נחש פיתון
מקור: APביום שלישי האחרון, עם אישור זהותו, נמסרה הודעה למשפחתו של נ'לאנלה פטרוס. אחיו הבכור אמר: "זהו רגע קשה בשבילנו. נ'לאנלה היה ילד מקסים והוא יחסר לנו מאוד."
משטרת דרום אפריקה התירה אתמול (ד') לפרסום כי אושרה זהותו של הילד שנטרף לפני כחודשיים על ידי נחש מזן פיתון סלעים אפריקני בחורשה ליד העיירה למונטוויל. הילד, נ'לאנלה פטרוס, היה הצעיר מבין חמישה ילדים למשפחה המתגוררת ביוהנסבורג, דרום אפריקה.
נציג המשטרה סיפר: "לפי ממצאי החקירה, הילד נסע לבקר את קרוביו בלמונטוויל, שם הותקף על ידי הנחש. לעתים קרובות הוא היה נוהג להישאר אצלם לתקופה ממושכת, ולכן לא התעורר חשד בקרב בני משפחתו כי קרה לו משהו. קרוביו בלמונטוויל סיפרו למשטרה כי היו בטוחים כי נסע בחזרה למשפחתו ביוהנסבורג."
לבסוף התעורר חשדם של בני משפחתו של הילד, והם פנו למשטרה. במשך כשבועיים לא היה למשטרה שום קצה חוט בחקירה, עד שאירעה פריצת דרך ומשטרת יוהנסבורג קישרה את הילד הנעדר עם המקרה בלמונטוויל. "העדים היחידים למקרה למונטוויל היו חבורת ילדים בגילאי שמונה עד אחת עשרה, שלא הכירו את נ'לאנלה ואפילו לא ידעו את שמו," מספר נציג המשטרה. "רק בשבוע שעבר, כשהצגנו בפניהם תמונה שלו, הם אישרו כי אכן מדובר בו. הפחד הנוראי ביותר שלנו התממש."
ק'איה בות'לזי, אחד מהילדים שצפו בנחש הענקי חונק את נ'לאנלה למוות ואז בולע אותו בשלמותו, סיפר לכתבים: "זיהיתי אותו מיד כשהשוטרים הראו לי את התמונה שלו. ראיתי אותו גם לפני כן, הוא היה מסתובב באזור ונפגש איתנו מדי פעם אבל לא דיברנו הרבה. בסביבה שלנו יש הרבה עצים והוא לפעמים קטף איתנו פירות. היה לי קצת קשה לספר לשוטרים שזה באמת הוא - הוא נראה ילד נחמד וחברותי, ובמשפחה שלו בטח היו עצובים מאוד לשמוע שהוא מת. אני מפחד עכשיו אפילו לצאת מהבית."
המקרה עורר בהלה רבה בעיירה בת 50,000 התושבים, ונשמעו קריאות להרוג את הנחש. פיתון הסלעים הוא מין מוגן באפריקה ונמצא בסכנת הכחדה.
מנגד, המקרה מעורר סקרנות רבה בקרב חוקרי ומומחי הנחשים. קרייג סמית', בעל חוות הנחשים שאליה הועבר הנחש, מספר: "כששמעתי את עדותם של הילדים בתחילה לא האמנתי. מעולם עוד לא נתקלתי בנחש פיתון שטרף בן אדם, ולמרות שטכנית הם מסוגלים לבלוע ילד קטן, הם בדרך כלל לא רואים בנו טרף." גם כשהנחש נמצא החוקרים העלו ספקות האם הטרף שבלע הוא אכן הילד, אבל בדיקת מעבדה של גללי הנחש מחקה את ספקותיהם.
![]()

ציטוט ההודעה