|
|
אוקיי בוא נגיד את זה אחרת -
אתה לא יכול להשתמש בכלים היפנוטיים (בין אם בNLP או שלא) בשביל לגרום למישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה לעשות. אתה יכול, לעומת זאת, להשפיע על ההרגשה שלו בנוגע למשהו ולתת לו להחליט מחדש אם הוא רוצה לעשות את זה או לא רוצה לעשות את זה כל עוד הוא מוכן לתת לך להשפיע עליו. שוב, אם הוא לא רוצה לתת לך להשפיע על ההרגשה שלו אתה לא תוכל לעשות את זה.
(באמת שאני לא מנסה לצאת חכם בלילה ,אני רק מנסה להבין את נקודת המבט שלך ולנסות לראות דברים מפרספקטיבה שונה ).
אמרת שאם אדם לא רוצה לתת לי להשפיע על ההרגשה שלו,אני לא אצליח.
אבל אנחנו לא מכונות,אני יכול להשפיע על ההרגשה של מישהו לגבי משהו בדרך זו או אחרת.
נקח דוגמא נורא קיצונית ,אדם שמאמין באלוהים.
אתה יכול לקחת אותו למלחמות ולהראות לו את הזוועות שאלוהים מאשר שיקרו
אתה יכול לקחת אותו לבתי חולים ולהראות לו ילדים קטנים עם מחלות סופניות ,ואפילו את הרעב והרצח ...
כמה שהוא לא ירצה לתת לך להשפיע עליו,זה ישפיע עליו,ואם תעשה את זה מספיק זמן,אותו אדם יתחיל לפקפק בקיום של אלוהים ואפילו יחזור בשאלה.
הנקודה פה היא לא "בכלליות", הנקודה פה היא ספציפית להיפנוזה (ובהשלכה על NLP, שם ההשפעה קטנה בהרבה מבטראנס היפנוטי מלא). אתה לא יכול "לכפות" פקודה על התת-מודע.
אם האדם לא ירצה לעשות משהו (וזה משתנה מאדם לאדם) לא תוכל לגרום לו לעשות אותו דרך "פקודה".
אם תרצה לשכנע אותו שכדאי לו לעשות מה שהוא לא רוצה לעשות - אפשר להעזר בהיפנוזה, אבל זו עדיין החלטה שלו.
לצורך העניין אני לא יכול להפנט אדם דתי ולגרום לו להפסיק להאמין באלוהים. לא קיים, בלתי אפשרי.
אני יכול להראות לו XYZ עובדות, ו"לעודד" אותו לקבל אותן עם NLP, אבל שוב, אם הוא יחפש הוכחות לסט אמונות שלו (והוא יעשה את זה, אנחנו מתוכננים לחפש הוכחות כל הזמן לסט אמונות שלנו) הוא יגיד לי שהמלחמות זה בגלל כופרים ובלהבלהבלה.
נערך לאחרונה על ידי TheNuts; 02-07-2010 בשעה 20:50.