![]()
Soluto - מי מעכב את עליית המחשב?
סולוטו הישראלית בודקת אלו תוכנות נכנסות לפעולה מיד לאחר ההפעלה ומאיטות לכם את עליית המחשב - ומאפשרת להיפטר מהן באופן חכם.
>זוכרים את הסרטון ההוא, של הבחור שמרביץ למחשב ובסוף מטיח אותו ברצפה? רבים וטובים נתקלו במצבים דומים, כשהמחשב פשוט גורם לתסכול ועולה על העצבים. מה אנחנו בסך-הכל מבקשים? שיעשה את מה שמוטל עליו, ובזריזות.
בסטארט-אפ הישראלי סולוטועובדים בדיוק על הנקוד ה הזו ומכנים את המוצר שפיתחו "תוכנה נגד תסכולים*." הפיתוח של החברה זכה השבוע להכרה והיא כבשה את המקום הראשון בתחרות שערך בלוג הטכנולוגיה טק קראנץ*.' גאווה ישראלית. סולוטו רצה במקביל לתהליך הפעלת המחשב ובודקת אלו תוכנות נכנסות לפעולה מיד לאחר הדלקתו. כשכל התהליך מסתיים, סולוטו מציגה את רשימת היישומים ומחלקת אותם לשלוש קטגוריות: המיותרים, שאין בעיה לבטל את ההפעלה האוטומטית שלהם; הפינה לשיקולכם, כלומר יישומים שאפשר להסיר (אם אתם בטוחים שאתם מודעים להשלכות*;( ויישומי חובה - תהליכי מערכת, מנהלי התקנים של כרטיס הקול והמסך וגם סולוטו עצמה, כמובן. אותם אי אפשר להסיר.
התוכנה מציגה הסבר לגבי כל אחד מהיישומים, אך באנגלית בלבד, כדי שתוכלו להחליט אם אפשר לוותר עליהם. את יישומי החובה אין אפשרות להסיר, ובשתי הקטגוריות האחרות תוכלו להחליט בין הסרה קבועה לבין עיכוב, כלומר היישום יופעל לאחר שכל התוכנות יסיימו להיטען. במהלך הזמן סולוטו תאסוף מידע ממשתמשי התוכנה ותציג בפניכם באיזו אפשרות הם בחרו, כדי לעזור לכם להחליט.
מי עוצר את התנועה?
בנוסף, סולוטו מציגה היסטוריה של התוכנות שהותקנו במחשב ושל זמני האתחול שלו. בעזרת גרף תוכלו לראות שינויים בזמני עליית המערכת ואלו תוכנות גרמו לשינויים האלה. כן, סוף סוף תוכלו להבין איזו תוכנה גורמת לפקקי התנועה בכניסה ל-Windows.
המידע מוצג בצורה ברורה ונוחה, עם תפריטים קופצים וכמה אפקטים של אנימציות. למרות המבנה הידידותי, סביר שמשתמשים מתחילים יחששו לערוך שינויים מעבר לקטגוריה הראשונה, של היישומים המיותרים.
לחלק מהיישומים אין תיאור מעודכן, כי הם עדיין לא מופיעים במאגר המידע של סולוטו. תוכנות מתחרות מציעות במקרה כזה, וגם לגבי יישומים מוכרים, חיפוש בגוגל של שם התוכנה או היישום.
בדומה למתחרות, גם סולוטו מתקשה לפעמים להתמודד עם תוכנות עקשניות, כאלה שהסרתם מרשימת ההפעלה אבל מתגנבות אליה בחזרה. למרות זאת, אחרי בדיקה של כמה שבועות אפשר לקבוע, כי היא עושה את העבודה נאמנה, ומקצרת את זמן האתחול של המחשב באופן משמעותי.
Soluto
גירסה: בטא
דרישות מערכת: WIndows XP ומעלה, 512 מ"ב זיכרון
להורדה
http://updater.prodenv1.mysoluto.com...oinstaller.exe
http://www.soluto.com/Download/
התקנת Soluto
על מנת להתחיל צריך לבקר באתר שלהם, ולהוריד את התוכנה. לחצו על הכפתור הירוק הגדול שכתוב עליו Download.
![]()
לאחר מכן התקינו את התוכנה. קחו בחשבון שאתם מורידים Installer, שבעצם נדלק ומתחיל להוריד את ההתקנה עצמה – כך שבעצם לא תוכלו לקחת את הקובץ שהורדתם ולהעביר למחשב ללא גישה לאינטרנט (הוא יידלק, ינסה להוריד וייכשל. לכן לא תוכלו להתקין ללא גישה לאינטרנט).
בסוף ההתקנה התוכנה תעלה ותבקש מכם להפעיל מחדש את המחשב. אתם יכולים להפעיל מחדש עכשיו או לתזמן את זה לפעם הבאה שתפעילו מחדש את המחשב.
![]()
הפעלה ראשונה
הפעילו מחדש את המחשב, לאחר מכן הפעילו את התוכנה שוב. יהיה קצת חושבים כאשר התוצאות ינותחו, Analyzing… במשך כמה דקות, ולבסוף תקבלו בתצוגה יפה את התוצאות מחולקות ל 3 קטגוריות שונות:
No-brainer – מיותר.
potentially removable – אפשר להסיר.
required- אסור להסיר.
![]()
בזמן העלייה של הלפטופ שלי עלו 47 אפליקציות וזמן העלייה הכולל לקח 1:18 (התמונה מעלה היא מהמחשב השני שלי).
על מנת לשפר את מהירות העלייה של Windows, עברתי על כל קטגוריות No-brainer ובחרתי Pause לאפליקציות שאני יודע שאני לא משתמש ובחרתי Delay לתוכנות שרציתי להשאיר.
לדוגמא: ב- Dropbox אני משתמש הרבה ומאד חשוב לי הסנכרון המיידי, לכן התוכנה קיבלה Delay.
ב Acrobat Reader אני משתמש פעמים בודדות ביום אם בכלל, וגם אז אני פשוט עושה לחיצה כפולה על קובץ PDF והתוכנה עולה, אז התוכנה קיבלה Pause.
החלק היפה ב Soluto הוא שכאשר תעבירו את העכבר על האפליקציות שהוא מצא, ייפתח החלון של לבחור איזה פעולה לעשות לאפליקציה מסוימת, Delay או Pause,ואז גם יופיע לגם גרף "עוגה" ויראה לכם באחוזים מה משתמשים אחרים בעולם שגם משתמשים ב Soluto בחרו לעשות באפליקציה המסוימת הזאת, בצורה שממש עוזרת לכם לקבל החלטה.
![]()
לאחר הפעלה ראשונה של התוכנה ירדתי ל 37 תוכנות (הפרש של 10 תוכנות) והזמן ירד ל 0:56 (חסכתי לעצמי 22 שניות בכל הפעלה !). אחרי הפעם הראשונה שתבחרו איזה תוכנות לבטל או לדחות, תעשו הפעלה מחדש, ובהפעלה זו התוכנה תופיע לכם בצד שמאל ליד כפתור ה Start ותראה לכם בזמן אמת, בזמן שהמחשב עולה, כמה זמן חסכתם. ממש אלגנטי ויפה.
![]()
שימושיות לאורך זמן
התוכנה גם מראה לכם בזמן אמת כמה זמן ותוכנות-עולות חסכתם, ואף שומרת לכם היסטוריה של זמני עליה ומספר התוכנות שעלו (כפתור ההיסטוריה ממוקם בצד שמאל למטה) ככה שתוכלו לעקוב אחרי זה ועם הזמן לשמור על התוצאה או אפילו לשפר אותה.
אופציה נוספות של התוכנה שהזכרתי קודם, Frustration Detection (מזהה הייאוש), ניתן להפעיל דרך לחיצה ימנית על הסמל של התוכנה ליד שעון המערכת וסימון V באופציה Ongoing Frustration Research.
![]()
בצורה זו, כאשר תרגישו שהמחשב שלכם מתחיל "לזחול" שוב, יהיה באפשרותכם שוב לגשת לסמל התוכנה ליד השעון של המחשב, ללחוץ לחיצה ימנית ולבחור באופציה My PC Just Frustrated Me.
כאשר תבחרו באופציה זו, Soluto באופן אוטומאטי מנתח את היישומים שרצים כרגע במחשב, ומדווח לכם איזה מהם הוא האחראי להאטת המחשב. גם את ההמלצות הללו אתם מקבלים מניתוח ובחירה שעשו משתמשים ברחבי העולם.
מבחן התוצאה
שורה תחתונה, ישנם המון תוכנות שיכולות לעזור לכם לנסות לתקן ולהתאים את זמני העלייה של המחשב ע"י בדיקת התוכנות המופעלות, תוכלו לבדוק לדוגמא את AutoRuns המאוד מתקדמת ובעלת המון אפשרויות. אבל אף תוכנה שכזאת עד היום לא נראתה כל-כך טוב, בעלת ממשק כל-כך פשוט ומינימליסטי וכל-כך קלה לשימוש ותפעול. ואולי על טעם וריח אפשר להתווכח, אבל מה שבטוח הוא שאף תוכנה שכזאת עד היום לא השתמשה באינטרנט על מנת לעשות סטטיסטיקות של בחירות המשתמשים מסביב לעולם והציגה לכם את התוצאה בצורה יפה מול העיניים, על מנת להקל עוד יותר תהליך הבחירה. ממליץ בחום !

ציטוט ההודעה

ספוילר: