דון גואן 2010 או סודות הפיטוי של מאפי?
קראתי את שתי הספרים אבל אני מעדיף שלא להגיד את דעתי לפני שאני ידע עם זה מתאים לפה או לא, עם זה לא לכאן אז אפשר לנעול!
דון גואן 2010 או סודות הפיטוי של מאפי?
קראתי את שתי הספרים אבל אני מעדיף שלא להגיד את דעתי לפני שאני ידע עם זה מתאים לפה או לא, עם זה לא לכאן אז אפשר לנעול!
|
|
לדעתי הספר של מיסטרי
עריכה - TheNuts : קיבלת אזהרה.
נערך לאחרונה על ידי TheNuts; 29-07-2010 בשעה 16:46.
חד משמעית הספר "סודות הפיתוי" של מאפי טוב יותר. כתוב בצורה הרבה יותר בוגרת, עניינית, מקיפה ומסודרת. הוא מתעסק פחות בטריקים, רוטינות ומשפטים ויותר בתפיסה שלך, במשחק הפנימי ובאמונות שלך, שזה הדברים הכי חשובים לפני שבכלל ניגשים לכל שאר הדברים. יש שם גם תרגילים, גם דוגמאות וגם הסברים מעולים.
זה נכון שהוא מלא בפרסום, אבל אם יודעים להתעלם ממנו ולהסתכל רק על החומר הלימודי, אז הוא הרבה יותר טוב.
זו דעתי לפחות, אחרי שקראתי את שני הספרים. הספר של דון ז'ואן לעומת זה, נותן רושם כאילו מיהרו כאשר כתבו אותו, בלי להשקיע יותר מדי בעומק ובסדר שבו מוגשים הדברים. וגם בו יש לא מעט פרסום. ברובו חוזר על הדברים של מיסטרי.
מסקנה: אם מישהו רוצה ללמוד את השיטה של מיסטרי עם כל הצעדים, עדיף כבר שיקרא את הספר המקורי.
אם מישהו מתעניין במשחק פנימי, בהבנה עמוקה של משחק פנים, פסיכולוגיה נשית ורוצה לשנות את האמונות שלו, עדיף שיקרא את הספר של מאפי.
בכללי, לא הכי אהבתי את שניהם... קראתי את הספר של מאפי רק כשהתחלתי.. זה היה הספר הראשון שלי בפיקאפ, לפני שנה ומשהו קראתי אותו.. יש לי אותו עדיין בבית... את דון ז'ואן קראתי לא כזה מזמן... ובכללי, אהבתי אותו קצת יותר, אם לא נסתכל על איך שהספר כתוב וכל זה ונסתכל רק על טכניקת הפיקאפ, לדעתי דון ז'ואן ינצח פה, כי הוא יותר מתומצת ולעניין... אני לא חושב שאני אובייקטיבי, כי אני לא אוהב לקרוא על "המשחק הפנימי" כי אני לא צריך לקרוא על זה יותר... וזה במה שעוסק מאפי לרוב...
אני פשוט חושב ש"המשחק הפנימי" ממש התחיל לחפור בזמן האחרון ואני רואה בכל מקום דברים על זה... אני פשוט לא צריך יותר על זה, ולדעתי אחרי שלומדים את כל הפיקאפ ומתרגלים, זה בא בטבעיות.
אהבתי את איך שכתבו את הספר של מאפי כי הוא מעניין וכספר ראשון למישהו שרק התחיל בפיקאפ זה ספר די טוב לקרוא.
בקיצור, אם אתם רוצים ללמוד על פיקאפ, תקראו מדריכים.
אני חושב שבקרוב אני אכתוב את מדריך לגיים טבעי לפי התורה שלי. שיטה שדי משלבת את הכל ביחד.
אני בספק דווקא לגבי סודות הפיתוי. הוא ספר מאוד מפורט ונוח להבנה למתחילים אבל שופכים שם לדעתי חצי מהספר על בלבולי שכל שלא עוזרים לאף אחד. אם תשימו לב שהם מנסים לפרסם את עצמם גם אחרי שקנית את הספר. סודות הפיתוי זה ספר מצוין והוא תורם הרבה ורצוי לקרוא אותו בהתחלה אבל אם אתה כבר ברמה מתקדמת לדעתי דון ג'ואן יתרום לך יותר כי אתה תבין מה קורה בספר שהוא יותר קשה להבנה אבל עם תכולה יותר מתקדמת.