היי טאק
|
|
היי-טק.
ומה אתה חושב שאנחנו בימי הביניים? מה נראה לך שחקלאי עובד קשה בשמש ומזיע? היום יש מקצרות וקומביינים ויושבים במזגן והכל ממוחשב ויש מערכות כל כך חכמות... הם לא הולכים וקוצרים עם מגל...
נערך לאחרונה על ידי 1 1; 01-08-2010 בשעה 01:31.
מי אמר שחלקאי מרוויח 12 אלף לחודש?
מי אמר שהוא עובד רק 4 שעות? יש הרבה ענפים בחקלאות, רבים מהם עובדים מ-4 בבוקר עד 12 בצהריים ואחרי זה הם פנויים, משמע 8 שעות. והשכר הממוצע לחקלאי פשוט (לא בעל מפעל גדול או מייצא גדול - השוואה לשכיר) לא מגיע ל-12 אלף בחודש.
התנאים של חקלאי הרבה פחות טובים מתנאים של איש הייטק ואני ממש לא מדבר על מזגן, כי זה לא מה שמפריע לחקלאים. יש המון חקלאות בלתי מסודרת, עוקפת חוק, שכתוצאה מכך החקלאים מפסידים קרנות פנסיה והטבות שונות שישפיעו על עתידם. בחברת הייטק הכל מסודר ועתידו של העובד בדרך כלל מובטח, אלא אם העובד נפל על חברה לא מוצלחת שנמצאת בקיצוצים תמידיים.
בכל מקרה החקלאות בישראל מהווה רק כ-2.5% מהמגזר הכלכלי. מי שטיפה מבין 2.5% זה פסיק קטן שלא שווה מאמץ בכלל. רוב כלכלת ישראל בנויה על המגזר השלישוני - השירותים - ולכן חברות ההייטק חשובות יותר לישראל מאשר חקלאות.
אני לא אומר שצריך להזניח עכשיו את החקלאות אבל אין טעם לפנות אל המגזר ולגרום לפיתוחו אם זה לא יביא תועלת.
אני חושב שזה קצת יותר מנומק...
נערך לאחרונה על ידי The Hangover; 01-08-2010 בשעה 01:57.
הינה אנשים חכמים שחושבים שהם יודעים הכל!
אני בבית ספר חקלאי
עבדתי בקטיף, ברפת, באורווה, בלול, בגננות!
אל תתוכחו איתי, כל אחד משחק אותה מבין גדול
אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת !
הייטק בגלל האהבה למקצוע אבל גם חקלאות נשמע אחלה עם איך שאתה מתאר את זה למרות שבפועל קשה לי להאמין שזה מה שקורה...