קראתי לפני כמה דקות את הכתבה: http://www.mako.co.il/news-money/tec...&pId=978777604 שבה נאמר שסטיבן הוקינג הפיזיקאי הנודע,
טוען שאלוקים לא ייצר היקום, ובכלל אין צורך לתלות את היקום ואת החיים על אלוקים. ובסםר הוא מביא מספר תאוריות ליצירת היקום.
עכשיו ממש בא לי לעשות דיון סוער בקשר לכך אם אלוקים קיים,והאם הוא קשור ליהדות.
אני לומד בבית ספר דתי,(כיתה י"ב),ובכיתה שלי 90% מאמינם ו10% בכלל לא,ואין עם מי להתווכח ,כי הם תפוסים
כולכך חזק בדעות קדומות וסטיגמות וסיפורים,שגם אם אלוקים עצמו יגיד להם שהכול שטויות הם לא ייאמינו(בהגזמה כמובן)
לפי עניות דעתי,אחרי 6 שנים שאני פאקינג כול יום חושב על זה,(מה לעשות ,אין מה לעשות כשיש לך שעה תפילה כול יום ואתה לא ממש מתפלל
וכול מה שנשאר לך זה להרר על החיים), הגעתי למסקנה ,שאלוקים לא בטוח קיים. אבל מה שבטוח היהדות זה חבילה עצומה של שטויות
שעשו לעצמן כולכך הרבה רזיציונליה(כאילו הסבירו את העצמם והפכו את עצמם לכולכך נכונים) עד שאפשר לחשוב שזה באמת נכון.
באמת שאני לא יודע מה יקרה אחרי שאני ימות,אני כן מקווה שיהיה שם משהו, אבל לקוות לא הולך ליצור משהו שלא קיים.
ואני פשוט משתגע איך אשים יכולים לחשוב שאלוקים (אלוהי אברהם יצחק ויעקוב) קיים. זה פשוט ההמצאה הכי גורע
לא מועילה שגרמה לעם היהודי כולכך הרבה צרות.
במה אני ואתה יותר טובים מהאמריקאי שחיי בקנזס, ומין הצרפתי שחיי בפריז. אני יגיד לכם -בכלום.
למה שאלוקים יבחר עם נבחר. ואל תבלבלו לי את השכל על כך שהם לא רצו את התורה.
אולי זה נכון,אבל זה הם,לא הגויים של היום,למה כול דור אלוקים לא שואל את זה.
וגם אין פלא שהיהודים כביכול קיבלו על עצמם את התורה.הרי אלוקים הרגע הוציא אותם ממצרים,ויותר חשוב
הם כבר חזו במה אלוקים יכול לעשות למי שלא נראה לו. אז ברור שהם יגידו כן.
וגם כתוב שאלוקים כפה עלים "הר כגיגית" ממש בחירה חופשית.
ביהדות מדגישים את החשיבות של להיות מוסרי,להביא צדקה,לעזור לעניים,לגר ליתום ולאלמנה.
אבל כשזה נוגע לאלוקים נראה לי חז"ל שינו מן הטוב.
הרי אנחנו לומדים שאלוקים,דרש מבני ישראל שבאו לכבוש את הארץ: "להשמיד ולאבד את הגויים היושבים בארץ".
"לא לכרות עימם ברית",ולא לרחם בכלל.
מה?,אלוקים לא ידע שיהיו שם "עמים גדולים ועצומים ממכם" בארץ ישראל,כשהוא הבטיח אותה לאברהם.
אז למה הוא הבטיח לאברהם את הארץ הזאתי?,כדי שבני ישראל יוכלו להרוג גויים.לרצוח ולהשמיד את התרבות שלהם
את הבתים שלהם,ולשלוח אותם לאבדון.
האלוקים שמוצג בתורה ובתנ"ך בכלל הוא לא טוב.
ביהדות מודגשת יציאת מצרים,כנקודת המפנה של העם היהודי. שביציאת מצרים נהפכנו לעם. ואלוקים דורש מאיתנו
לזכור זאת כול יום,על ידי קריאת שמע,הנחת תפילין,מזוזה.
ויש את פסח וסוכות,ממש חגיגה שלמה.
אבל תנו לי לשאול אתכם: מי הכניס אותנו למצרים?,מי גרם ללפחות 4 דורות של יהודים לחיות במצרים בתור עבדיים (200 שנה של עבודות פרך)
ולהתייחס עליהם ככלבים.
כשבני ישראל נצטוו להילחם עם בני עמלק, הם לא נצטוו לנצח אותם,גם לא לנצח אותם לקחת את הרכוש שלהם.
לא הם נצטוו להשמיד אותם. מטף ועד זקן,כול בהמה וחייה. כול תינוק ,ילד וילדה.
מה העמלקים כבר עשו שהם זכו בקח. מה הילדים שלהם פשעו?,הרי אלוקים לא מעניש ילד על חטאי אביו.
או שבעצם כן?
סיפורה של בת שבע ודוד.
דוד חטא וגרם לאוריה החטי למות כדי לקחת את בתשבע לעצמו. ממש הצדיק שעליו שרים
"דוד מלך ישראל חי חי חי וקיים".
מילא זה,אבל אלוקים לא העניש את דוד,והוא גם לא העניש את בתשבע.
הוא העניש את הילד,ומה הילד כבר חטא שזה הגיע לו?
והילד לא מת מוות מהיר,לא הוא מת ביסוריים ,שבע ימים של יסוריים קשים מהגיהנום.
אבל זה בהנחה שאלוקיים קשור ליהדות. ובכול הכנות,אני לא בטוח שאני רוצה לעבוד אלוקיים כזה.
שרוצה שתבנה סוכה,תיקח לולב,תקריב קורבנות,תשים תפילין ,ציצת.
כאילו פאקינג לעזאזל למה?!,אין לו מה לעשות בחיים.
בתורה עצמה לא מוזכר פעם אחת העולם הבאה,גם לא תחיית המתים.
והתורה(חמשת החומשים) זה יסוד היהדות. ואילו כיום ,העולם הבאה ותחיית המתים זה העיקר.
המשיח זה העיקר.
איפה בתורה מוזכר משיח,איפה?
והגויים,גם להם יש עולם הבאה תחיית המתים?,
וכשיגיע עולם הבאה,יהיה אושר עליאי ורצוף.איזה כיף,ואז מה?
נלמד גמרא ?????
תעשו לי טובה.
ובית המקדש,הוא לא הולך להיבנות שוב,זאת לא התקופה.
אני יכול לדמיין לעצמי חבורת כוהנים לבושים שמלות לבנות,בבגדי כותנה שזורים ביד,חותכים עגל צעיר ומעלים אותו קורבן לה'
בזמן שחללית מלאה נוסעים ממריאה לא הרחק משם לוקחת נוסעים למאדים,נשמע הגיוני?
וגם כן, סוגיית הבחירה החופשית.
אם אני עכשיו הולך ברחוב ומביא למישהו נבוט בראש, עשיתי את זה כי אני רוצה נכון?,
ומגיע לי עונש(משמים אני מתכוון).
אז תגידו לי,הבחור הזה שהרגע הרגתי עם הנבוט,זה היה עונש משמים?
כי אם כן אני לא צריך לקבל עונש נכון.
ועכשיו תגידו לי,אלוקים תיזמן שתגיעו לאותו מקום באותו זמן.
אבל איך אולקים יכל לתזמן את זה,אני הלכתי ונתתי לו נבוט בראש מבחירה חופשית,והבחור הלך שם כי אולי היה בדרך לראות סרט.
ואם אלוקים תיזמן את זה,אז יש התערבות בבחירה החופשית,וזה אומר שאין בחירה חופשית מלאה.
וגם כן אלוקים לא יכול להעניש אותנו על כך שאנחנו עושים חטאים.כי הרי הוא יצר אותנו.
והוא יצר לנו תאוות ורצונות(כביכול). אז אם אנחנו הולכים אחריהם ועשים מה שאנחנו רוצים
הוא לא יכול להעניש אותנו על כך,כי כשהוא יצר אותנו,הוא ידע שזה מה שנעשה לא?,הוא כול יכול אחרי הכול.
טוב זה נראה לי הכול.
זה כמובן לא הכול,אבל אין לי כוח לכתוב יותר,וזה מה שקפץ לי למוח.
חלק מהדברים לא הסברתי טוב,ואתם תוכלו לסתור אותי,אבל על חלק אני לא חושב
שתוכלו לסתור אותי.
אנשים רוצים להאמין,ואם מישהו מבוגר מאמין,זה לא אומר שהוא צודק זה פשוט
אומר שהוא טעה יותר זמן.
ויש גם את כול הסוגייא על כך שאין כיום נביאים
וגם על כך שבתורה כתוב שאסור לגרוע ולהוסיף מצוות
וכנראה חז"ל לא שמו לב לכך.
למען האמת זה נושא שמצחיק אותי. הרי יש כולכך הרבה פסוקים בתורה,שאתה למעשה יכול לפרש כמעט הכול
אז חז"ל חא מוסיפים מצוות פשוט הם מוסיפים פרושים,ולפני שאתה שם לב,
יש לך פי שלושה יותר מצוות ממה שהיה בתקופת התנ"ך.
כמו כן אסור לגרוע ,אבל גם כן עושים מה שרוצים.
קורבנו -נעלם. עבדים-נעלם. (וכן אני יודע שיש הסברים הגיוניים)
ההלכה שאסור להיתחתן עם יותר מאישה אחת.למה מה קרה?
עם כמה נשים יעקב התחתן?,תזכירו לי.
טוב זה נראה לי באמת הסוף עכשיו.ושהיה דיום מהנה.![]()

ציטוט ההודעה