אח שלי אני לא אמרתי שהתנך הומצא זה אתה אמרת כדי להביא טיעון נגדי, רק אומר כמה אתה מפחד.
אני אמרתי שספר בראשית הומצא, ועם זה אין לך עם מה להתווכח, כי אף אחד לא היה בזמן הבריאה נכון? אלא אם יש לך תגלית חדשה שאתה רוצה לשתף אותי בה?
והאיץ תהליכים? אם הוא כל כך חזק וכל-יכול, למה הוא נלחם במפלצות הים? שהוא עצמו יצר, זה הרי לא הגיוני אתה מסכים איתי, כי הריי הוא כל-יכול.
ואיך בדיוק הגעת ל-1683? אנחנו מדברים על מינוס אלפיים שנה, איך אתה הגעת לשם? כנראה אמרת אוקיי, בזמן הזה יש אנשים שלמדו תורה וגם ידעו קצת פיזיקה או ביולוגיה, אז בוא נביא אותם ונגיד הנה אנשים כאלה כן ידעו פיזיקה וביולוגיה.
אתה כל כך פטתי שזה כבר עצוב, אתה מנסה לבוא עם טיעונים מפגרים כמו "בתורה משתמשים במשפט פיתגורס" אבל אני מדבר איתך על שנת מינוס אלפיים, לא ניראה לי שמשהו אז בכלל חשב על מתמטיקה, או פיזיקה, אולי ביוון חשבו ובמקומות אחרים אבל לא שורפי החיות האלה שלך.
ובקיצור, אתה סתם עוד חולה נפש שגידלו אותו על " אם לא תאמין, תלך לגהינום ! "
ומה אתה צדיק? אתה מקיים את
כל מצוות התורה? אני מניח שלא.
ולמה אני אומר פרימיטיבים? כי הם הקריבו חיות לאלוהים, זה נראה לך הגיוני? איפה אתה חיי, מה נראה לך שבן אדם הגיוני יעשה את זה? ממש לא. ובמיוחד לא ה"מדענים" האלה שלך שכתוב עליהם בתורה.
קיצר, כל עוד אתה לא מקיים את כל מצוות התורה. גם אתה חוטא, מה יש לך להגיד על זה? אז הנה גם אני הפרכתי לך את כל הטענות