תקשיבו, אני כרגע בכיתה י'א והייתי רוצה שתעזרו לי קצת להבין על מסלול העתודאים של הצבא...
אני רוצה לנסות להתקבל למסלול עתודה בתחום מדעי המחשב, לפי מה שבדקתי, זה לא קשה מידי (4 י'ח אנגלית, 3 י'ח מתמטיקה, מעל 600 פסיכומטרי, וממוצע תעודת בגרות סביר).
עכשיו, הייתי רוצה להתייעץ איתכם ולראות עד כמה זה כדאי בשבילי...
כשאני יסיים י'ב אני יהיה בן 19 וחצי (בגלל שעליתי לארץ בגיל 5 והיו קצת בעיות עם הגנים והבתי ספר, נו בקיצור ככה זה ייצא..), במסלול עתודה קודם כול לומדים עוד שנתיים במכללה בשביל תואר ראשון, אחרי זה הולכים לצבא לשירות חובה של 3 שנים, ואז הולכים לקבע של שנתיים...
סה"כ יוצא כול הסיפור של עתודה, שבו אני מקבל תואר ראשון וניסיון צבאי (במידה ויביאו לי בצבא לעשות את מה שהוצאתי בוא תואר), יוצא 7 שנים ככה שאני משתחרר מהצבא בגיל 27.
בגלל זה אני לא יודע אם זה משתלם לי... לשלם על לימודים באוניברסיטה ישלי כסף, ככה שהמלגת לימודים של הצבא כמובן עוזרת לי אך לא הכרחית.
אבל לפי מה שהבנתי בזמן שירות הקבע בצבא העתודאים מקבלים אחלה של משכורת (משהוא בסביבות ה-6 אלף), ושהם רוכשים ניסיון צבאי וזה עוזר להם להתקבל לכול מיני מקומות עבודה אחרי השירות קבע.
אני לא יודע אם זה נכון אבל שמעתי שבזמן השירות קבע אפשר גם להשלים לתואר שני במקום ללמוד לתואר שני אחרי השירות קבע.
אני אשמח אם תסבירו לי דברים שלא הבנתי נכון, ותעזרו לי להחליט האם כדאי לי ללכת למסלול עתודא או שלתת לצבא 3 שנים שירות חובה ואז פשוט ללכת ללמוד רגיל כמו שכולם עושים.
תודה רבה לעוזרים.

ציטוט ההודעה