קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון] מה תרצו לעשות בצבא?
    על ידי SoulMan בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 15-07-2008, 04:26
  2. תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 30-11-2007, 10:10
  3. [סקר]מה אתם רוצים לעשות בצבא?
    על ידי Ralph.L בפורום סקרים
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 30-10-2007, 11:04
  4. סקר: מה אתם הכי רוצים לעשות בצבא?
    על ידי טאז:) בפורום סקרים
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 02-12-2006, 22:54
  5. תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 24-01-2006, 21:27
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 16

מה לעשות בצבא? (האם לבחור בעתודה אקדמאית?)

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

ברירת מחדל מה לעשות בצבא? (האם לבחור בעתודה אקדמאית?)

טוב אז ככה אני רוצה לעשות משהו משמעותי בצבא כדי שאני אצא מהם אני אהיה עם הרבה מאד יידע, אני רוצה מאד סיירת כלשהי לעשות קורס חובשים..
    הנתונים שלי זה פרופיל 97 עם סעיף פלטפוס וקבא 55
    עכשיו:
    חשבתי לעשות עתודה לתואר בכלכלה (זה ממש אבל ממש מעניין אותי!!!!! ) עכשיו אני אצטרך לעשות פסיכומטרי ולהגיש תתוצאות עד אפריל.. (צריך לקבל מעל 550)
    התקשרתי אל לשכת גיוס למחלקת עתודה ואמרו לי שרק בנובמבר אני אראה אם תיהיה לי את האפשרות
    עכשיו את האמת הייתי רוצה לעשות את התואר בכלכלה יותר מסיירת אבל אמרו לי שאני יכול בשירות הצבאי להיות קרבי
    זה נכון? או שאני אצטרך בשירות צבאי לעשות משהו שקשור לכלכלה?
    כדאי בכלל? אני אצטרך לחתום על שנים נוספות של שירות או שזה עדיין 3 שנים? בבקשה תגידו לי את האופציות ומה אתם הייתם עושים במצבי..
    וד"א התואר בכלכלה זה פשוט משהו שתמיד רציתי גם אם אני אצטרך אחרי הצבא פשוט פה הם ממנים...
    עריכה: שכחתי לציין גם שאני לא אוהב במיוחד ללמוד... אני עכשיו מורעל על זה כי עוד לא התחילו לי תקופות הבגרויות והמבחנים ...
    נערך לאחרונה על ידי BlaMan; 15-09-2010 בשעה 18:15.

2. קישורים ממומנים

שלום, התשובות לשאלות שלך -

לא, אני כמעט בטוח שאין אופציה להיות קרבי אחרי שעשית תואר בכלכלה.
    עתודאים מתעסקים במה שהם עשו בו תואר.

כדאי או לא כדאי, זה כבר אתה צריך להחליט. אני אישית חושב שזה טעות לחתום לשנים נוספות בצבא, מבלי לדעת מה זה הצבא.
    המערכת הזו לא מתאימה לכל אחד. מצד שני גם לא תוכל להיות עתודאי אחרי שתראה את הצבא, ככה שיש פה דיי תסביך.

שירות קרבי הוא תמיד מומלץ למי שיכול, אני חושב שהוא תורם המון לבנאדם מבחינת אישיות ותפיסה.
    אך את ההחלטות שלך, מעכשיו, תאלץ לעשות בעצמך
    בברכה,
    אלון מיכאלי
    א.ש.ס בניית אתרים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

תודה רבה על התגובה..
    אחותי בצבא היא מספרת לי מה מי מו אני דיי מבין תמצב שמה...אם כי יש לי מלא חברים שרק רוצים לסיים עם זה..
    הבעיה היא שלהיות עתודאי בשבילי זה מעולה כי אני לא מפוצץ בכסף שאני יכול לעשות תתואר הזה אחרי הצבא בלי בעיות אני אצטרך לעבוד איזה שנה שנתייים... כאן זה על חשבון הצבא.
    גם בגלל שאני אעשה את התואר וכמו שאתה אומר אני אצטרך לעשות משהו שקשור לזה בצבא, אני אקבל גם ניסיון שזה תמיד טוב...
    יש עוד בעיה, אני אחי 12 שנות לימודים ואני מפחד שאני אתייאש באמצע של הלימודים אחרי הכל תואר זה 4 שנים!

משתמש כבוד האוואטר של TheNuts
    לייקים
    212
    נקודות
    62
    פוסטים בבלוג
    1

אלון צודק, עתודאים מתעסקים במה שהם למדו, הקטע העצוב שאם אין תקנים במה שלמדת, אתה פשוט תעשה משהו שלא למדת,
    אתה על תקן של אקדמאי...

תמיד אפשר לעשות תואר בכלכלה אחרי הצבא. שירות צבאי בתור לוחם זו חוויה מסוג אחר.
    גם תדע שמה שאתה חושב שמעניין אותך עכשיו לאו דווקא יעניין אותך אחר"כ. (לפחות תקרא סילבוס ותבין מה תואר בכלכלה כולל?) ואל תבנה על הצבא לנסיון עם ניירות ערך, אני אתן לך רמז, הם לא מתעסקים בזה.

לעשות עכשיו פסיכומטרי, חחח למה? אתה עוד ילד, לך, תעשה שירות צבאי רגיל, תעזוב את התואר לאחרי הצבא.
    תתרכז בבגרויות עכשיו. גם תהיה יותר בוגר (וזה מתבטא), גם לא תחתום ל6 שנים שירות (ובשביל מה? תואר בכלכלה שאפשר לעשות בשנתיים וחצי?).

אל תנסה לגדול מהר מידי, תתרכז במה שאתה עושה עכשיו, יהיה לך הרבה זמן בשמירות לחשוב על העתיד. תעשה פסיכומטרי בלי לחץ, אחרי שתשתחרר, תן טיול לפני שתתחיל ללמוד, אל תקבע לעצמך בגיל 16 מה יהיה בגיל 21, זה סתם לנחש.

בתגובה להודעה הקודמת:

תואר בכלכלה הוא לא 4 שנים, יש לי חבר שסיים את זה בעתודה בשנתיים וסמסטר.
    לא, הוא לא שמח שהוא עשה עתודה.

יש מחייה, ויש שכ"ל, עתודאים מקבלים כסף לשכר לימוד, את רוב הכסף הזה אתה תוציא גם ככה מהפיקדון שתקבל (אם תחליט לממן לבד את הלימודים, אני מאמין שההורים שלך יעזרו לך, אבל אני לא אתערב לך בחשבון בנק)
    וזה דבר טוב לעבוד לפני הלימודים, כי צריכים את הכסף למחייה. דלק לאוטו, נסיעות, דברים שקשורים לתואר, אוכל, מעונות (או דירה), כל הדברים האלה עולים המון כסף, והם דברים שצריכים להוציא עליהם את הכסף הזה כדי שתוכל להוציא את המקסימום מהלימודים.
    נערך לאחרונה על ידי TheNuts; 16-09-2010 בשעה 10:50.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

כן אבל אם אני אעשה אחרי הצבא אז א'. זה מלא כסף יעלה לי
    ב'. לא יהיה לי ניסיון, כאן אני יוצא מהצבא כשיש לי ניסיון שאני יעבוד שמה בדברים שלמדתי ככה שייקבלו אותי למקומות עבודה שונים
    ואולי אני ארצה להשאר לעשות תואר שני אפילו? אולי זה משהו שבגיל 21 אני לא ארצה, אבל תמיד טוב שיש לך תואר ביד.
    מה בקשר לטחינת שעות? אמרו לי שיהיה לי איזה 3 ימי חופש בשבוע!

חחחחחחחחחח עם 3 ימי חופש בשבוע היה לנו צבא עתודאים... לא קיים.

בתור אחד שלומד באוניברסיטה, אני יכול להגיד לך שהדברים לא נראים כמו מבחוץ. זה לא כזה מלהיב והרמה של הבית ספר היא... כלום... לעומת הלימודים בהשכלה הגבוהה.

כן, תמיד טוב תואר ביד, זה אין ספק.
    כן, לימודים עולים המון כסף.

למרות זאת, צבא זה משהו של פעם אחת בחיים (ותאמין לי, לא רוצים אותו יותר אחרי זה חחח)
    בברכה,
    אלון מיכאלי
    א.ש.ס בניית אתרים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

אחותי שהיא במודיעין ובחיל טכנולוגי שהיא עם אנשים משרתת שרובם עתודאים היא אומרת לי שממש אבלל ממש כדאי לי היא שאלה מלא אנשים שמה, והיא אומרת שזה פשוט חיים דבש..שלא נדבר גם שאף בחורה תגיד לי לא היא אמרה לי שזה מסדר לי תחיים ושאם אני אוהב את מה שאני אלמד גם אני אהנה בשרות מאד....

אני חושב שאתה דיי נעול על המטרה, וזה טוב.
    לך על זה אם זה מה שהלב שלך באמת רוצה.
    בברכה,
    אלון מיכאלי
    א.ש.ס בניית אתרים

לייקים
    212
    נקודות
    62
    פוסטים בבלוג
    1

ציטוט נכתב במקור על ידי BlaMan צפיה בהודעה
    אחותי שהיא במודיעין ובחיל טכנולוגי שהיא עם אנשים משרתת שרובם עתודאים היא אומרת לי שממש אבלל ממש כדאי לי היא שאלה מלא אנשים שמה, והיא אומרת שזה פשוט חיים דבש..שלא נדבר גם שאף בחורה תגיד לי לא היא אמרה לי שזה מסדר לי תחיים ושאם אני אוהב את מה שאני אלמד גם אני אהנה בשרות מאד....
    שטויות.
    עם כלכלה לא תגיע למודיעין, יותר סביר שתגיע להיות במקרה הכי טוב באיזה ענף ארגון באחד הפיקודים.
    אחותך לא יודעת מהחיים שלה. אני שירתתי עם עתודאים רגילים ולא "מודיעין", ותן לי להגיד לך שלא משנה מה הם יגידו,
    ללמוד אחרי הבית ספר 3 שנים, (שתו"כ אתה עושה טירונות, ככה שאין לך חופש בין השנה הראשונה לשניה), ואז להכנס להשלמה, שאתה עוד לא יודע מה זה צה"ל בכלל, וישר לקורס קצינים, ומשם לאיזה פיקוד, שתצטרך להגיע אליו כל יום מ8 בבוקר עד 5, כשאתה מרוויח 800 שקל עלובים במשך עוד 3 שנים, רק בשביל שתוכל לעשות את ה7 וחצי אחרי 6 שנים (כשאתה חתום לעוד 3, לא יכול לפתוח עסק או לעבוד בכל עבודה אחרת)?
    וואלה, לא שווה את זה.

מה גם, שאתה לא מכיר את הצבא עדיין, אתה לא מבין מה זה להיות בבסיס של ג'ובניקים במשך 6 שנים.
    בעיקר שאתה גר בקריות.

אתה מסונוור ממשהו שלא קיים במציאות.
    - קופצים על העתודאים? מי? סטודנטיות חושבות שעתודאים הם ילדים, חיילות חושבות שעתודאים הם קצינים צהובים (כי אתה קצין אחרי יומיים בצבא בערך). כל הבנות זוג של העתודאים האלה, הן עתודאיות.

- מסדר לך את החיים? מי מבטיח לך את זה? ואם תלמד משהו ותגלה שאתה לא אוהב אותו?
    אתה גם ככה תצטרך לשלם על התואר אם לא תסיים אותו (כי הצבא שילם על עתודאי, לא על מישהו שחסר לו שנה לתואר).
    אתה עוד ילד, מה שאתה אוהב עכשיו (או נדמה לך שאתה אוהב כי זה נשמע סבבה) לאו דווקא אומר שתרצה לעבוד בזה.

וגם אם כן, והכל אידיאלי, והכל מושלם, העובדה שלמדת X לא אומרת שתתעסק בזה בצבא. יכולים לשים אותך ביחידה שמתעסקת במשהו אחר. (אני מכיר לפחות עשר מהנדסי תעשיה וניהול שמצאו את עצמם במערכות מידע, מהנדסי מערכות מידע שעושים דברים שקשורים לתקנים בכלל, בקיצור, העובדה שאתה רוצה ללמוד כלכלה לא אומר שאתה תיהיה כלכלן בצבא)

- 3 ימי חופש בשבוע? איפה? בגלל שאתה עתודאי!? חחחחחחחחח
    אתה קצין, אז לחתוך מוקדם, לפחות בשנתיים וחצי הראשונות יוצא מהפרק. זה אומר שאתה תיהיה בבסיס במרכז (כנראה צריפין או קריה), ב8 בבוקר, ותלך ב5 - 5 וחצי בערב. כל יום.

לצורך העניין, אני לא אומר לך לא ללכת לעתודה, רק אומר לך לבדוק את זה לפני זה ולא מאחותך.
    העובדה שאולי אחותך משרתת ביחידה מאוד ספציפית בצבא לא אומרת שכל העתודאים בצבא עושים את אותו הדבר.
    עזוב את העובדה שגם אם נראה לך שאתה מוכן לאקדמיה עכשיו, סביר להניח שאתה לא. לימודים גבוהים זה לא תיכון,
    אתה לא בא ל"בית ספר", יושב בשיעור, עושה "שיעורי בית" והולך. אתה צריך להגיש עבודות, וללמוד הרבה חומר לבד.

בעלים
    לייקים
    233
    נקודות
    1,090
    משפט מחץ
    אם אין אני לי, מי לי.

כלכלנים אין ביחידות טכנולוגיות בצה"ל, אין צורך בכלכלנים, ובכלל לא הייתי ממליץ לבחור במקצוע כזה במסגרת תוכנית עתודה.

בנוגע לפסיכומטרי 550, זה רף מינימלי, זה לא יספיק לאף אוניברסיטה שמכבדת את עצמה ללימודי כלכלה, אם כבר תבחר בכלכלה, אני ממליץ לך לעשות תואר משולב של כלכלה ומנהל עסקים או משהו בסגנון כדי שיצא מזה משהו בעתיד.

אני ממש חייב לחזק כל מילה ש TheNuts כתב, זה לא מסדר את החיים, וזה ממש לא נוצץ, אף אחד לא באמת נותן יותר מדי כבוד לעתודאים, אני משרת עם עשרות עתודאים, רובם לא מרוצים, חד משמעית, שנת לימוד אקדמאית עולה +- 11K, זה לא בשמיים ואין סיבה לחתום 3 שנים קבע (במקרה הטוב) כדי להיות עתודאי פשוט שיעשה תפקיד משעמם (במקרה שהתפקיד פחות טכנולוגי) במשך 6 שנים.

עתודאי לא מקבל 3 ימי חופש, הוא אוכל הרבה "חצץ", המערכת נותנת ויודעת לקחת בחזרה יפה מאוד, אני דווקא הייתי מעביר 3 שנים בתפקיד ממצה ויוצא ללמוד ישר אחרי, בלי לתת את החיים שלי לצה"ל.

BlaMan, אני לא אתפלא אם אחותך משרתת איתי ביחידה, אני לא יודע איפה היא חיה, אבל יש אצלינו עתודאים כמו חול, אף אחד לא נותן להם כבוד מיוחד, הם לא מקבלים תנאים מועדפים, המערכת שוחקת אותם יפה מאוד, ורובם מחוייבים למערכת כקצינים, ככה שאין להם יותר מדי מקום למשחקים, באמת שאין לי מושג על מה אחותך מדברת..

תקשיבו חבר'ה, אפשר להבין את מה שהוא אומר.

לא קל ולא כל אחד מסוגל להתמודד עם מצב שהוא צריך להוציא 30 אלף שקל בשנה ללימודים.

כל מה שנאמר למעלה נכון לגבי עתודאים, אבל יש עתודאים ובדרך כלל המשכורת שלהם יפה גם יחסית לשוק הכללי (אני לא יודע מי אמר 7500 אני מכיר עתודאים של 5000 במרכז) וגם פחות או יותר מובטחת להם עבודה (לפחות בצבא) למשך כמה שנים.

יש לך את רוב הנתונים, פלוסים ומינוסים כאחד. תצטרך להגיע להחלטה ולהגיע אליה בלב שלם כדי שלא תתבאס ב-3/6 שנות שירות שלך.
    בברכה,
    אלון מיכאלי
    א.ש.ס בניית אתרים

לייקים
    212
    נקודות
    62
    פוסטים בבלוג
    1

ציטוט נכתב במקור על ידי AlonMi צפיה בהודעה
    תקשיבו חבר'ה, אפשר להבין את מה שהוא אומר.

לא קל ולא כל אחד מסוגל להתמודד עם מצב שהוא צריך להוציא 30 אלף שקל בשנה ללימודים.

כל מה שנאמר למעלה נכון לגבי עתודאים, אבל יש עתודאים ובדרך כלל המשכורת שלהם יפה גם יחסית לשוק הכללי (אני לא יודע מי אמר 7500 אני מכיר עתודאים של 5000 במרכז) וגם פחות או יותר מובטחת להם עבודה (לפחות בצבא) למשך כמה שנים.

יש לך את רוב הנתונים, פלוסים ומינוסים כאחד. תצטרך להגיע להחלטה ולהגיע אליה בלב שלם כדי שלא תתבאס ב-3/6 שנות שירות שלך.
    30 אלף שקל בשנה ללימודים?
    על מה? איפה?
    שנת לימודים גג 12 אלף, ואפשר לקבל היום מהבנקים הלוואות שאתה מחזיר רק אחרי שאתה מסיים את התואר,
    בקיצור, ללמוד פה בארץ זה לא יקר. (סתם לדוגמה, אוניב' ברמה של הטכניון בארה"ב עולה 20 אלף דולר לשנ"ל.)
    12 אלף שקל זה 2-3 משכורות. אתה עובד שנה ויש לך שכ"ל של 3 שנים בכיף.

(או לחילופין אם אתה בעבודה טובה, אפשר לעשות אפילו 6 אם טוחנים שעות, ואז בתוך שנה יש לך גם מחייה לשנה הראשונה)

ציטוט נכתב במקור על ידי TheNuts צפיה בהודעה
    30 אלף שקל בשנה ללימודים?
    על מה? איפה?
    שנת לימודים גג 12 אלף, ואפשר לקבל היום מהבנקים הלוואות שאתה מחזיר רק אחרי שאתה מסיים את התואר,
    בקיצור, ללמוד פה בארץ זה לא יקר. (סתם לדוגמה, אוניב' ברמה של הטכניון בארה"ב עולה 20 אלף דולר לשנ"ל.)
    12 אלף שקל זה 2-3 משכורות. אתה עובד שנה ויש לך שכ"ל של 3 שנים בכיף.

(או לחילופין אם אתה בעבודה טובה, אפשר לעשות אפילו 6 אם טוחנים שעות, ואז בתוך שנה יש לך גם מחייה לשנה הראשונה)
    בתיאוריה אתה צודק, במציאות לא.
    קח בחשבון את כל הדברים שמסביב, ותגיע לסכומים אחרים לגמרי.
    אבל זה לא רלוונטי לנושא, לכן אני לא אפרט יותר מדי.

בארה"ב מרוויחים בהתאם לארה"ב. לא אמרתי שהלימודים כאן יקרים ביחס לעולם.
    במילים ובתיאוריה הכל נראה קל על הנייר ועם חישובים פשוטים של 3*4000=12000... הבעיה שהחיים מורכבים טיפה יותר.
    בברכה,
    אלון מיכאלי
    א.ש.ס בניית אתרים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

אני לא התכוונתי שאם אני אעשה תואר בכלכלה אני אלך למודיעין, אני מתכוון שבכללי עתודאים יש להם הרבה פלוסים, אחותי גם סיפרה לי שיש לה מישהו ביחידה עם תואר ראשון, הוא בן 26 סיים את כל השירות שלו הוא רצה לחתום קבע לעוד כמה שנים ולצבא בכלל לא היה את התקציב לממן אותו, אז אי אפשר בכלל לדעת מה יהיה איתי.
    אני לא רואה את עצמי בעתיד עושה משהו אחר מחוץ לתחום הכלכלה, זה כל מה שבראש שלי מגיל קטן.
    אתה צודק דרור שאני לא יודע מזה לימודים אקדמאים אבל אני חדור במוטיבציה שאני אצליח בזה.
    ובקשר לכסף: פה אני לא אצטרך לעבוד, לעשות לי שנה-שנתיים שאני יעבוד בשביל הכסף לאוניברסיטה ואז אני אלמד עוד 2-4 שנים לתואר, אני ישר מתחיל ללמוד בלי עבודות או קריעת תחת, ככה שזה פלוס ענקי, שלא נדבר על זה שאני אקבל אחלה של שכר.
    אתם אולי שונאים את השירות ולשרת בצה''ל, אבל יש אנשים שממש מתחברים לזה, אז יכול להיות שבגלל זה אתם כל כך אנטים.
    אני אסיים תשרות שלי בערך בגיל 26 ואני אצא עם תואר ראשון, אנשים בגיל הזה באמצע הלימודים שלהם (אם בכלל) !!

לייקים
    212
    נקודות
    62
    פוסטים בבלוג
    1

ציטוט נכתב במקור על ידי BlaMan צפיה בהודעה
    אני לא התכוונתי שאם אני אעשה תואר בכלכלה אני אלך למודיעין, אני מתכוון שבכללי עתודאים יש להם הרבה פלוסים, אחותי גם סיפרה לי שיש לה מישהו ביחידה עם תואר ראשון, הוא בן 26 סיים את כל השירות שלו הוא רצה לחתום קבע לעוד כמה שנים ולצבא בכלל לא היה את התקציב לממן אותו, אז אי אפשר בכלל לדעת מה יהיה איתי.
    אני לא רואה את עצמי בעתיד עושה משהו אחר מחוץ לתחום הכלכלה, זה כל מה שבראש שלי מגיל קטן.
    אתה צודק דרור שאני לא יודע מזה לימודים אקדמאים אבל אני חדור במוטיבציה שאני אצליח בזה.
    ובקשר לכסף: פה אני לא אצטרך לעבוד, לעשות לי שנה-שנתיים שאני יעבוד בשביל הכסף לאוניברסיטה ואז אני אלמד עוד 2-4 שנים לתואר, אני ישר מתחיל ללמוד בלי עבודות או קריעת תחת, ככה שזה פלוס ענקי, שלא נדבר על זה שאני אקבל אחלה של שכר.
    אתם אולי שונאים את השירות ולשרת בצה''ל, אבל יש אנשים שממש מתחברים לזה, אז יכול להיות שבגלל זה אתם כל כך אנטים.
    אני אסיים תשרות שלי בערך בגיל 26 ואני אצא עם תואר ראשון, אנשים בגיל הזה באמצע הלימודים שלהם (אם בכלל) !!

אני בכלל לא שנאתי את השירות שלי, אפילו היה לי דיי סבבה.
    כמה נקודות, כי אתה מתעקש לחיות בסרט -

* אתה תצטרך לעבוד אם תרצה לממן לעצמך את המחייה, עדיף לעבוד לפני הלימודים ולחסוך מאשר לנסות לשלב. אם ההורים משלמים לך מחייה, הם גם יעזרו לך אחרי הצבא, זה לא משנה, אני יוצא מנקודת הנחה שאתה צריך לשלם הכל לבד. אתה לא חייב לצאת מהבית כשאתה לומד אחרי הצבא, זה אינדבידואלי, הרבה אנשים נשארים לגור עם ההורים ולא משלמים מחייה רצינית כל כך.

* לצבא יש תקציב לממן את כולם, אחותך לא יודעת על מה היא מדברת, סמוך עלי - תפסיק להקשיב לה. היא שירתה במקום מאוד ספציפי בצבא וכנראה לא מכירה את "צה"ל הגדול". במקרה אחד החברים שלי הוא מצטיין נשיא (סיים עם הממוצע ציונים הכי גבוה במחזור שלו) בטכניון במדעי המחשב ופיזיקה, אני מבטיח לך אין תארים יותר שווים מהחתיכת נייר שהוא קיבל, וצה"ל ממן אותו כמו כל עתודאי רגיל.

* אתה לא תקבל אחלה של שכר, אתה תקבל שכר מאוד ממוצע יחסית לבחור בן 25 (בערך הגיל שעתודאים מהנדסים נכנסים לקבע) עם תואר ראשון. בחוץ אפשר להרוויח יותר אם אתה בטוח ביכולות שלך. שלא נדבר על זה שבמשך 3 שנים, אתה בקושי מרוויח כי אתה לומד, ואז במשך 3 שנים סדיר אתה מקבל גג 800 שקל. זה אומר שעד גיל 24 בערך אתה חי מהרבה פחות ממשכורת מינימום.

* 18+3 = 21+ 3 = 24 + 3 = בגיל 27 שחרור מקבע ראשון (!! עם משכורת של 5000-7000 גג בהתאם לתפקיד דרגה ותקן). בגיל 27 אני כבר אחרי תואר שני, אחרי סטאג' ועבודה של 3 שנים במקצוע לא יודע מה איתך... מצד אחד, קשה אבל אפשרי לעשות את זה גם מהצבא (תראה דוגמה שנתתי למטה עוד מעט), אבל מצד שני הצבא נוטה לקחת על מה שהוא נותן, והרבה לאזרחות לא תראה ממה שתוציא מתוך הצבא.

בקיצור יש הרבה אנשים שמתאים להם הצבא (ולעתודאים בדר"כ הדרך הצבאית מאוד משתלמת, היה לי מפקד שבגיל 33 הוציא דוקטורט וקיבל דרגת סגן אלוף, אבל זה לא קורה לכולם, והרבה מהם נתקעים בדרגת רב סרן), אבל דווקא במקצוע שאתה רוצה ללמוד, הכיוון של עתודה לא מתאים. אפשר לעשות עתודה אקדמאית בכלכלה וניהול, אבל זה לא נותן לך כלום בצבא חוץ מתפקיד דיי מעפן, מה גם שאפשר להוציא משכורות גבוהות בהרבה מחוץ לצבא עם זה.

מעבר לזה, אם אתה רוצה להתקבל לפקולטה יוקרתית, אתה צריך ציונים מאוד גבוהים. אני לצורך העניין צריך בשביל להתקבל לאונב' תל אביב או לשפר עוד איזה 4 בגרויות (ויש לי בגרות לא רעה בכלל) או להוציא 730+ בפסיכומטרי (אחרי שכבר יש לי 650 ביד.)

עדיף לקחת את הזמן ולהתכונן, אולי לרוקן את הראש, לעשות טיול, להגיע מוכנים ללמוד נטו.
    ועכשיו אתה פשוט לא בראש הזה. אני לא יכול להגיד לך כמה חברים שלי התחילו עתודה ואחרי שנה הגיעו למסקנה שזה לא בשבילם,
    עזבו את התואר והתגייסו לקרבי.

אל תתרגש יותר מידי מהעניין הכספי, הוא באמת החלק הכי שולי מכל השיקולים. מאוד אפשרי אחרי הצבא לממן לעצמך תואר. מאוד.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 02:15.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,751 | הודעות: 8,198,344 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect